Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. február 20., szerda

291 - 1-/- Ez egy nem magyaros aljas viselkedes Dr. Wass Albert, Erdelyi Vilagszovetseg Tarselnok ellen! Emleke ellen!

 

Von: Dr Alex Sandor Kolozsy C.D.V.A [mailto:askolozsy@kolozsy.com.au]
Gesendet: szerda, 2008. február 20. 09:27
An: Kutasi József
Betreff: 1-/- Ez egy nem magyaros aljas viselkedes Dr. Wass Albert, Erdelyi Vilagszovetseg Tarselnok ellen! Emleke ellen!

 

 

Tisztelt Kosa Lajos Polgarmester Ur,  Zombory Istvan,es Magyar testverek!!

 

Most a napokban amikor  Zombory Istvan rendszeresen hozzam is elkuldott hirlevelet olvasom, hogy Debrecen varosa  Dr. Wass Albert  munkassaga utan szobrot akar allittania a varos kozepen,  egyesek mint pl.a Magyarorszagon elo "Borbély Szilárd költő " majd az erdelyi,  de mar Magyarorszagon elo a  Kolozsvárról Pécsre költözött Balla Zsófia és Nagyváradról Budapestre elszármazott Kőrössi P. József sietett felsorakozni a Wass Albert szobor ellenzői mögé azzal a jelszoval, hogy "Wass Albert körül még lezáratlan jogi és politikai viták folynak. Helyét még sem a szakma, sem az idő nem jelölte ki"'

 

Kerdem en Onoktol, hogy milyen ugynevezett magyarok ezek?

 

Amikor  czegei Grof. Dr. Wass Albert, az Erdelyi Vilagszovetseg elso es egyik Tarselnoket azzal a kijelentessel, hogy  "Wass Albert körül még lezáratlan jogi és politikai viták folynak. Helyét még sem a szakma, sem az idő nem jelölte ki" - megtamadjak!"

 

Kerdem en Onoktol,  hogy jonnek a fent emlitett szemelyek ahhoz - akik a kozos magyar ugyert a triannoni atok ellen, vagy a Rumaniaban, vagy a hataron tuli elbitorolt teruleteken sinylodo kihalo nepunk erdekeben nemzetkozileg sohasem tettek es tesznek semmitt -  ellenben a Wass Albert batyam, az erdelyi magyar iro, kolto, az Erdelyi Vilagszovetseg Tarselnoke, Erdely nagyattya, az eletet, vagyonat aldozta fel hosszu evtiezedeken at  nepunk, az erdelyi magyarsag erdekeben! 

 

 Senki soha nem kenyszeritette Ot arra, hogy  nemzetunkert, nepunkert a tobb mint 3-millio erdelyi magyar-szekely- moldovai csangokert, szamtalan irasaval, memorandumaival, konyveiveivel verje a larmafat vilagszerte, a torteneszek altal is ma mar elismert hamis Daco-Rumun elmeletu maszlag ellen, a soviniszta Ceausescu ruman  elnyomas ellen, a tobb mint 3-ezer lerombolando falu erdekeben.

 

En  egyike voltam/vagyok annak akinek volt szerencseje Ot,  Elizabeth felesegevel egyutt 1981-ben floridai hazaban Astor Parkban egy hetet eltolteni, majd 1981-tol mint ugyancsak az Erdelyi Vilagszovetseg masik Tarselnoke, a Sydneyi Csoport elnoke, (1981-2005) az elete vegeig nemzetkozileg nepunkert egyutt harcolni!  En csakis azt tudom irni, hogy hogyan jonnek ilyen ketes alakok, ugynevezett magyar letukre, egy osi magyar fajbol szarmazo utolso honfoglalo "Koppany" torzsebol  szarmazo  nemzeti magyart elitelni, es becsuletet kerdore vonni es  magyarsagaban megtamadni, ragalmazni?

 

  Elete munkassaga utan kijarando elismerestol, tisztelet adastol megfosztani azzal a kijelentessel, hogy ""Wass Albert körül még lezáratlan jogi és politikai viták folynak. Helyét még sem a szakma, sem az idő nem jelölte ki".  Foleg egy olyan magyart, aki az erdelyi magyarsagon kivul, meg ezeknek a halatlan ’foldiei’-nek, a " Kolozsvárról Pécsre költözött Balla Zsófia és Nagyváradról Budapestre elszármazott Kőrössi P. József " eleteert emberi jogaiert, szabadsagaert is hosszu evtizedeken at, kuzdott!

 

 Csaladainkat, felaldozva Kuzdottunk! Csaladomnak szereny anyagi szobraszmuvesz keresetebol tobb mint 40-ezer dollarunkban kerult az erdekukben valo tobb evtizedes Nemzetkozi harc, a vilag Forumjai elott!

 

Kerdem en Onoktol, hogy az ilyen ugynevezett  "magyarok Wass Albert ellen"  hogy mernek egy ilyen szent embert, nemzeti onzetlen magyart, meg halala utan is ragalmazni?!

 

Miutan az ineterneten felkerestem es megtalaltam mind harmuk fenykepet es mint portre mester szobraszmuvesz, akit az embertan is erdekel, azonnal lattam, hogy ezek a szerencsetlen magyar ellenes lelkek ezek nem magyarok, hanem amint azt nehai Mindszenty Hercegprimas mondotta, ezek " Magyarorszagon szuletett,  magyarul beszelo, magyar nevekkel rendelkezo idegenek!"

 

Szomoruan veszem tudomasul, hogy az otthoni magyar nemzetemben meg ilyen hitvany szerencsetlen nem magyar lelkek is elnek, akikert hosszu evtizedes nemzetkozi kuzdelmunk folyt a vilag forumai elott, mint  Balla Zsofia, Korossi P Jozsef erdelyi, de nem magyar iro, kolto! Mert mintharman a Borbely Szilarddal fizikai kinezetuk utan merve Ok nem magyarok,!

 

Mert kulonben is egy magyar ember nem ilyen aljas mint ezek.

 

Wass Albert sohasem volt naci, nyilas, vagy fasiszta!   Husz evi egyutt mukodesunk alatt sohasem mondott tett megjegyzest a zsidok ellen!

 

Grof. Dr. Wass Albert Erdelyi Vilagszovetseg Tarselnoke sohasem adott ki utasittast a masodik Vilaghaboru alatt, hogy valami rumunt, zsidot, szlavot, ciganyt  lemeszaroljanak!

 

Ez csakis az olahok altal fabrikalt felrevezeto hazugsag.  Az amerikai targyalasok, kivizsgalasok utan Ot, minden vad alol felmentettek!

 

Tehat megkerdem en mint erdelyi magyar, osi honfogoglalo szuloktol szarmazott Kolozsvar szulottje,  aki 1956-ban 18-eves fejjel fegyveresen harcolt a kommunistak es az oroszok ellen a gyori vagongyari teherautok tetejen, Gyor-Mosonmagyarovar-Budapest,ahol aztan sebesulten beis kerultem az Orvostudomany Egyetem alagsoraba a tobbi sebesulttel egyutt s a kiskatonak jovoltabol akik egyik nap teherautora dobva megsem alltak az Osztrak hatarig.

 

Hogy mit tettek es mit tesznek Ok, a hatarokon tuli elbitorlott teruleteken elnyomott nepunk erdekeben? Semmitt!

 

Es ezekutan megkerdem en tolluk  mint egy  DNA  Magyar faju egyen, es mint az Erdelyi Vilagszovetseg Sydney Csoport Tars-elnoke, ( 1981-2005) Wass Albert  EVSZ-Tarselnok hosszu evtiezedes nemzetkozi munkatarsa, kerdem en  mindezek utan, mi meg a problemajuk, vadjuk, egy onzetlen nemzetet szolgalo tisztesseges magyar ember,Dr. Wass Albert, Erdelyi Vilagszovetseg Tarselnok  ellen?!

 

Sajnalattal:  Wass Albert szojarasa jut most eszemeeben, amikor orokke at mondtta, hogy " Sandor Ocsem, aki magyarnak nemjo, az embernek is hitvany! "

es kerem tisztelet a kivetele, de ezek az otthoniak nem magyarossan viselkednek!

 

Dr. Kolozsy Sandor.C.D.V.A.

szobraszmuvesz.

Szabadsagharcos-1956.

www.kolozsy.com.au

 

Sydney-Blacktown.

Ausztralia.

 

U.I. Mily erdekes ezek az idegen fajokbol szemita kinezetu magyarra valt egyenek ? A  Magyarhon allampolgarjai mit tettek a 90es evek elejen a Kolozsvari Polgarmester  Olah Funar ellen, aki Hitler jobbkeze Marshal Antonescu haborus bunos 10-meteres szobrat, emlekmuvet akart Kolozsvar kozepen felallittani!?

 

 Egy olyan embernek akart emlekmuvet felallittani, aki  40-es evek elott, es utan, kulonbozo "progromok" alatt kb 3/4-millio zsidot, es ugyanannyi, majdnem 3/4-millio magyart szedett ossze, es kulonbozo munkaszolgalatos lagerekben gyujtotte ossze. Majd a zsido fajuakat ukranokon lengyeleken kersztul Autswitz-be, es a magyarokat meg kulonbozo Olah munkaszolgalatos lagerekben, sallitotta!

 

 Majd en 60-ezer modovai csangot lenyomozva egeszen delvidekig ahova oket letelepitettek, es kesobb Tito partizanjai mend megoltek oket! A Duna jege ala eresztettek oket! Kerem miert nemvolt ezeknek a "Joembereknek nagyszajuk a Funar altal megszervezett, es meg a mai napig is rumaniaban a Mashall Antonescu utan elnevezett utcak, ellen, Az olah Funar ellen?

 

graf.Dr.Wass Albert. Erdelyi Vilagszovetseg Tarselnoke,

 Erdelyi Magyarsag Nemzetkozi harcosa.

Erdelyi Nagyattya, tiszteletere.

Dr. Kolozsy Sandor.C.D.V.A. szobraszmuvesz eletnagysagnal nagyobb bronz mellszobor alkotasa.

 2000.

 Es a Holtmarosi Szekelyeknek adomanya a Reformatus Templomba.Erdely

Majd a Wass Csalad rendelt egy masolatot del magyarorszagi Bonyhad varos kozepere. Magyarorszag.

=======================================================================================================================

Magyar! Legyen hired! S ujbol leszen orszagod! Tortenelmi Nagyamagyarorszagod!

 A Szumir-Szkittya-Hun-Avar-Osmagya, oseink foldjen, a karpatmewdenceben!

=======================================================================================================================

 

----- Original Message -----

Sent: Monday, February 18, 2008 6:12 PM

Subject: Magyarok Wass Albert ellen

 

Magyarok Wass Albert ellen

Egy, a balliberális hatalomhoz és kurzushoz sorolt, az internacionalista-globalista fináncoligarchia támogatását élvező magyarországi értelmiségi csoport tiltakozó kampányt kezdeményezett a nagy erdélyi író, Wass Albert debreceni szobrának tervezett felállítása ellen. A magyar nemzeti hírügynökségnek mondott Magyar Távirati Iroda nevetséges módon "nemzetközivé terebélyesedettnek" nevezte az akciót, mivel néhány határon túli, de magát ugyancsak magyarnak tartó személyiség is csatlakozott a város polgármesteréhez írt, interneten körözött tiltakozó levélhez.

Wass Albert szobrát a debreceni Polgári Casino Egyesület magánadományokból készítteti el a városi közgyűlés hozzájárulásával. A szobor alapkövét ma helyezik el a Nagyerdőben lévő Medgyessy sétányon.

"Wass Albert körül még lezáratlan jogi és politikai viták folynak. Helyét még sem a szakma, sem az idő nem jelölte ki" - olvasható a nyilatkozatban, amelynek aláírói szerint az utóbbi másfél évtized legolvasottabb magyar író szobrának nincs helye Fazekas Mihály, Arany János, Ady Endre, Krúdy Gyula, Móricz Zsigmond, Tóth Árpád, Gulyás Pál és Szabó Lőrinc szobra között kapjon helyet. Furcsa módon a debreceni önkormányzat jogát is vitatják a szoborállításhoz. "Tiltakozunk az ellen, hogy politikai testület saját hatáskörében - ha szimbolikusan is - írói rangot adományozzon."

A Borbély Szilárd költő által fogalmazott nyilatkozat úgy vonja meg Wass Alberttől az íróságot, hogy közben olyan aláírókat sorakoztat föl vele szemben, akikről a magyar olvasók zöme nem is hallott, nemhogy a műveiket olvasta volna. Közülük sokan zsidó származásúak, akik Wasst antiszemitának és háborús bűnösnek tartják, másokat kommunista múltjuk sorol az antikommunista író ellen fellépők közé. Jeles erdélyi személyiségek nincsenek tiltakozók között, bár a Kolozsvárról Pécsre költözött Balla Zsófia és Nagyváradról Budapestre elszármazott Kőrössi P. József sietett felsorakozni a Wass-szobor ellenzői mögé. Utóbbit nemrég tüntette ki az RMDSZ Partium Alapítványa a Magyar Kultúra Napja alkalmából.

Nagyváradi Reggeli Újság