Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. február 20., szerda

298 - : 8.--///--- Az Angol Memorandumunk egyike Magyar nyelven!

Von: Dr Alex Sandor Kolozsy C.D.V.A [mailto:askolozsy@kolozsy.com.au]
Gesendet: szerda, 2008. február 20. 09:36
An: Kutasi József
Betreff: 8.--///--- Az Angol Memorandumunk egyike Magyar nyelven!

 

 

----- Original Message -----

Sent: Monday, February 18, 2008 5:16 PM

Subject: 8.--///--- Az Angol Memorandumunk egyike Magyar nyelven!

 

----- Original Message -----

Sent: Thursday, December 13, 2007 9:57 AM

Subject: 7.--///--- Az Angol Memorandumunk egyike Magyar nyelven!

 

----- Original Message -----

Sent: Tuesday, August 15, 2006 10:35 AM

Subject: 7.--///--- Az Angol Memorandumunk egyike Magyar nyelven!

 

 

Tisztelet Balogh Jozsef Polgarmester Ur!

 

Itt kuldom a szamos Memorandumunk egyikenek masolatat Magyar szovegben. De az Iliescu elnoknek Angol szovegu ment el, es a masolatai az osszes amerikai-ausztral-europai Parlament kepviseloinek is a trianoni atkos Bekeszerzodest alairo orszagoknak is! Terkepekkel egyutt.

 

Tisztelettel: Kolozsy.

 

Subject: -Memorandum Magyar nyelven!

==========================================================================================

 

1990, januar

MEMORANDUM

Ilia Iliescu elnok urnak es Petre Roman miniszterelnok urnak,

Nemzeti Megmentesi Front.

Bucharest,

Rumania.

Tisztelt Uraim,

Hala a jo Istennek, beerett az ido, hogy az ordog szarmazekavel, Nicolea CeausescuvaI es felesegevel, Elenaval elbantak es soviniszta csaladtagjaik es kovetoik meg fogjak kapni megerdemelt bunteteseiket.

Azonban emlekeztetjuk Onoket arra, hogy ezeknek a szemelyekneka megbuntetesevel Rumania osszes problemai nincsenek megoldva.

KerjUk, ne felejtsek el a tizenharom kisebbseg -beleertve a tobb mint harom millio magyart es legalabb 250.000 csangot a /moldvai magyarokat/-elIeni zaklatasokat, megkulonbozteteseket es emberi jogaik megserteset, meIyek egyyenloek kulturalis, vallasi es gazdasagi nepirtassaI.

Ezekert nem csak Ceausescu es a soviniszta roman kormany /Vasgarda a felelos, hanem az egesz ruman nep.

Fel hivjuk a figyelmuket, hogy ez a kulturalis, nemzetisegi es gazdasagi nepirtas nem csak a Ceausescu rezsim alatt letezett, hanem az elso vilaghaboru utani Trianoni Szerzodestol maig, de meg elobb is /csangok es Havasalfold-i magyarok/.

Rumonianak az elso Vilaghaboru elott, es utan sikerult megteveszteni a nagyahatalmakat a hamis Dako-Ruman elmelettel mely tortenelmileg hamisnak bizonyult, es ezaltal az

1000-eves Magyar teruletbol 102.000-negyzetkilometert kapott 5.265.000-lakopssaggal, melybol 3.456.000-nem Ruman volt. Ebben kb / 2.819.400 Magyar volt/

Az osztrak-magyar monarchia utolso, megbizhato 1910--es nepszamlalasa szerint ErdeIyben 2,819.400 magyar, 2,700.000 vlach/ruman, 560.000 nemet es 165.000 mas nem-ruman volt.

Hogy "felszabaditsanak" 2.7 millio vlach/rumant, a nagyobb szamu 2.millio 800-ezer magyart es mas nemzeteket kisebbsegi allapotba kenyszeri tettek.

A terUIet, mely tobb mint 1000 even at Magyarorszaghoz tartozott,egy nap aIatt rumanna vaItozott.

/Ettol a hivatalos nepszamlalastol 1920-ig Ukrajna megkapta Kelet-Erdely egy reszet, ez es az elso vilaghaboru alatti nehez vesztesegek es menekutek Erdelybol okozzak a szamokban elofordulo csekely elterest./

A kisebbsegek ellen az osszes nem-ruman elemek eltavolitasara alkalmazott megkulonboztetes es elnyomas resze volt a "MARE RUMANIA" - Nagyromania alomnak, amelyet

az oroszorszagi Dnyeszter folyotol a magyarorszagi Tisza folyoig terveztek. Ezt a tervet a kisebbsegek elleni ellenseges megkulonboztetessel hajtottak vegre a jovo Nagyromania javara, kulonosen a tobb mint harom millio magyarsag ellen, magyarellenes gyulolettel "HORIA-CLOSKA, AVRAM JANCU, EMINESCU, BRATIANU, MANIU, GROZA es DEJ" szellemeben.

Nieolae Ceauseseu csupan az elodjei szellemeben folytatta ugyanazt, kedvenc jelszavat hangoztatva: "IRTSATOK A MAGYAROKAT!", hirdetve a dako-rOman es "Nagyromania" mitoszat.

Ez a kisebbsegek, kulonosen a tobb mint ezer eve a sajat hazajukban elo harom millionyi magyarsag elleni gonosz megkulonboztetest es nepirtast allandositottak a ruman kiralyoktol Ceauseseuig terjedo evekben.

EGYEZMENYEKES SZERZODESEK.

Rumania az utolso 70 ev folyaman alairt es becikkelyezett szamos szerzodest, melynek mindegyike tartalmazta az emberi jogok biztositasat: ..

A Trianoni Bekeszerzodes es mint annak resze, a kisebbsegek vedelme. Alairva:

1919. 12-.9. ;

A parisi Bekeszerzodes 1947-ben, mely teljesen megismetli a Trianoni Bekeszerzodest;

Az Emberi Jogok Altalanos Nyilatkozata 1948.12.10;

A nepgyilkossag megelozesrol es bunteteserol szolo Konvencio, New York. 1948.12.9..

A polgari es politikai jogokrol szolo Nemzetkozi Egyezmeny 1966.12.16. /1,2,4,5,6, 7,9,12,14,17,18,19,21,22,26 es 27 cikkelyek./

Gazdasagi, tarsadalmi es kulturalis jogokrol szolo Nemzetkozi Egyezmeny, 1966.12. 16. /kulonosen a 13. cikkelyek./

Nemzetkozi megegyezes a faji megkulonboztetes minden fajtajanak kikuszobo!eserol, 1965.12.21;

Nemzetkozi egyezmeny az elkulonites, cionizmus es talmadas elleni kuzdelemrol, es a

buntetesrol. '

Az EgyesUlt Nemzetek Kozgyulese 3314. Hatarozata, 1974.

A Helsinki Konfereneia Zaronyilatkozata, 1 kosar, 1-a bekezdes VII.;

A madridi kofereneia Zaronyilatkozata, 7. oldal. 1980.

Rumania ezekbol egyet gem tartott be!

Teny, hogy amint Rumania 1920-ban bekebelezte Erdelyt, a bekeparti grof Karolyi es az elso kommunista vezeto, Kun Bela elrendeltek a magyar katonak lefegyverzeset.

Amikor a szekely hadosztaly visszatert Erdelybe es a 10,000 fegyvertelen szekely elerte a Karpatokat, a behatolo roman favagok baltaval lefejezttek oket a szinten behatolo ruman katonasag teljes tamogatasaval, meiy atlepte a demarkacios vonalat.

Ez Maniu idejeben tortent, a Ferdinand uralkodasa alatt.

Igy kezdodott a vlach/rumanok altali kegyetlen verontas. Szamos alkalommal romanok megtamadtak magyar falvakat es kiirtottak a teljes lakossagot. A legszornyubb testi eroszakossagok. . Uldozesek folytak az elso es masodik vilaghaboru kozotti idoben. E_ekoen az evekben a rumanok vallasuk megvaltoztatasara kenyszetritettek a magyar kozossegeket. Akik megtagadtak, elvesztettek az allasukat, utana a birtokukat es otthonaikat elkoboztak.

Romania kisebbsegeinek 1940-ig naponta szembe kellett nezniuk megkulonboztetessel az elet minden vonalan., ./ mikor is Erdely felet a masodik becsi egyezmeny visszaadta Magyarorszagnak. A "RUMANIA CSAKIS ROMANOKNAKI" jelszo mar eletrekelt es amikor Sztalin szerencsetlensegunkre 1945-ben Erdelyt megint Rumanianak adta, a nemzetisegi es kulturalis nepgyilkossag allandoan fokozodott a mal napig.

"

EL ORE MEGFONTOLT NEPGYILKOSSAG.

1/ A magyar onkormanyzati teruletet felszamoltak 1968-ban.

2/ A magyar nevek, varosok es utcak rumanra lettek valtoztatva.

3/A magyar nyelv hasznalatat megtiltottak.

4/ Bezartak a magyar egyetemeket es felso iskolakat.

51 Bezartak a magyar alsofoku iskolakat es ovodakat.

6/ Kicsereltek a lakossagot. Magyarokat Erdelyen kivuli regi ruman teruletre kenyszeritettek, rumanokat nagyszamban hoztak be Erdelyen kivulrol a hagyomanyos magyar teruletekre.

7/ Oreg magyar varosokat es temetoket leromboltak, tortenelmi emlekmuveket, leveleket es fenykepeket elkoboztak a magyar lakossagtol.

8/ A magyar nyomdakat lezartak, az osszes irogepeket elkoboztak.

9/ MegszUntettek a magyar tomegtajekoztatast, TV-t es Radi6t. ..

10/ Kenyszeritettek a magyarokat, bogy a vallasukat a gorogkatolikusrol gorogortodoxra, a ruman allami vallasra valtoztassak at.

A gyermekek keresztelesenek megtagadasa nem-ruman nevekre.

A moldvai csangoknak megtagadtak a magyar nyelv templomi hasznalatat sokaig 1880-tol Jasi/-Yasi-ban.

 

Noha a ruman hatosagok allitasa szerint magyarok nem is elnek Moldvaban, Moldva keleti lejtoi a szittyakhoz, hunokhoz, avarokhoz, magyarokhoz es kunokhoz tartoztak evszazadokon at. Az 1241-es tatar/mongol invazio idejen ezeket onnen kikenyszeritettek, egyreszket a hegyek koze. Ekkor jottek a terletre vlach/romanok- meg az elso uralkodojuk is kun volt,s nem vlach. Az also magyar katolikus egyhazkozseget1227-ben alapitotta meg Moldvaban. Robert, esztergomi-ersek, melyet sok mas kovetett: Milkov 1227-ben, Szerenytornya 1252-ben, Szeret 1371-ben, Kurta de Argos 1382-ben, Moldva Banya 1410-ben, Bak6 1602-ben, mindet a nagyszamu magyar /csango/ lakossag lelki gondozasara alapitottak. 1467-ben a moldvai Stefancil Miari elfogott 10,000 szekely katonat es magaval vitte oket Moldvaba. 1490-ben es 1526-ban sokezer szekelyes magyar vandorolt Moldvaba es telepedett le a rokonaik melle. Ma a becslesek szerint Moldvaban 250,000-tol 500,000 magyar van.

ULDOZES.

Ezekben az idokben barkik tiltakoztak a durvasag es kegyetlenseg ellen, azokat letartoztattak, megkinoztak, megvertek, neha eltunt a kenyszermunkataborok vagy elmegyogyintezetek valamelyikeben, vagy leloktek magas epuletekrol, vagy teherautok, vonatok ala loktek oket. Szamos jelentes ert el hozzank, mint Palffy Geza, Marosvasarhelyi /Tirgu Mures/ katolikus pap, akit olyan nagyon megvertek, bogy harom honapan belul meghalt a sulyos vese- es maj serleseitol. Vagy Visky Arpad szinesz, akit hosszu evek uldozese utan rendkivul gyanus korulmenyek kozott "felakasztva" talaltak Sepsziszentgyorgy /Sfintul Gheorghe/ kozeleben.

Emlekeztetjk Onoket arra, hogy a varos, ahol a forradalom megkezdodott, Temesvar/ Timisoara 1000 evig egy magyar varos volt. Es a Tokes Laszlo lelkipasztor is magyar szarmazasu. Ot es csaladjat sok evig uldoztek a rumanok eloszor Desen/Dej, majd Kolozsvaron/Cluj/ es most Temesvaron/Timisoara/. Az elso 4000 aldozatbol, akiket a ruman katonasag megolt, 90%-a fegyvertelen magyar ferfi, no es gyermek volt.

A masodik vilaghaboru ote, a Fekete-tenger-i csatorna epitese idejen .fel millio embert/ertelmisegiek, politikai es vallasi foglyok es ruman katonai szolgalatot megtagadok/ oltek meg, fokepp a 13 kisebbsegiekbol,75%-a Magyar volt!

VESZIDOK.

Ceausescu maga jelentette ki: "2000-re nem lesz nemzetisegi kerdes."

1988-ra Ceausescu elkezdte 8000 magyar falu lerombolasat. A magyar kultura elpusztitasa erdekeben el volt szanva nehany ruman falu felaldozasara is. Csak a magyarok, rumanok es mas nemzetisegieknek az egesz vilagra kiterjedo tiltakozasa allitotta meg ot ideiglenesen.

Vegul Ceausescu azt tervezte, hogy minden 16 eves magyar gyermeket el tavoli t a szulei tal . Rumania kulonbozo reszeibe, fiukat es lanyokat kulonbozo teruletekre, hogy eroszakkal beolvassza oket a ruman fajtaba.

Nemregiben kerult nyilvanossagra, hogy Ceausescu elrendelte, hogy az erdelyi nemruman varosokban az ivovizet mergezzek meg.! A Securitate megkezdte ennek a gonosz tervnek a vegrehajtasat, de szerencsere a tervet idoben lelepleztek, hogy meggatoljak a halaleseteket.JAVASLAT.

Most, hogy Rumania nagy valtozasokon megy at i es demokratikus tarsadalomma akar valni,? remeljuk, hogy a roman nep felfogasa valtozni fog" Egy igazi, nyugati ertelemben vett demokraciaban, kulonosen itt, Ausztra1iaban, ahol minden fajnak es vallasnak egyenlo jogai vannak, nincsenek kenyszeritve sem fegyverrel, sem terrorral.

A haladas es az igazi, nyugati iranyzatu demokracia neveben folyamodunk az uj kormanyhoz, hogy:

1/ Allitsak vissza az 1968-ban megszuntetett magyar Onkormanyzati Teruletet szigoruan magyar kormanyzat alatt.

2/ A magyar nyelvnek, mint masodik hivatalos nyelvnek az elismereset, mely 1920-ig 1000 even at a hivatalos nyelv volt.

3/ Hajtsak vegre Erdely azon nepessegenek ujratelepiteset, melyet az elozo ruman kormanyok eroszakkal kieszkozoltek. Telepitsek vissza a magyarokat Erdelybe" aki-" ket eroszakkal ruman teruletekre telepitettek ki es engedjek meg, hogy a runanok is visszaterhessenek az osi hazajukba. Engedjek meg, hogy minden nemzet bekesen elhessen a sajat fajtajaval, a sajat kulturajukon belul.

 

4/ Legyenek minden varosban, faluban a feIiratok ketnyelvuek, kulonosen az osi magyar teruleteken. /Ugy, mint mas orszagokban, mint Kanadaban, Svajcban es Belgiumban,is ahol minden nyelvnek egyforma joga van es minden termeken fel kelltuntetni az osszes hivatalos nyelvet./ .

5/ Allitsak vissza a Magyar iskolai-rendszert."/Magyar egyetekeket, mint a 238 eves kolozsvari/Cluj Napoca/, vagy a marosvasarhelyi /Tirgu Mures/ vilaghires orvostudomanyi iskolat. Allitsak vissza a Magyar kollegiumokat, felso-, alsoiskolakat es ovodakat. .

6/ Allitsak vissza a Magyar kulturalis intezmenyeket, mint muzeumokat, irattarakat.

Adjak vissza az osszes elkobzott iratokat es ertekes magyar tortenelmi emlekeket es konyveket. AlIitsak vissza az osszes Magyar tortenelmi emlekmuveket, mely.eket leromboltak vagy elkoboztak a Magyar neptol. Mivel Rumania, kulonosen 'Erdely 13 kisebbsegi nemzetbol all, kulonosen a tobb mint harom millio magyarbol, allitsak vissza a kulturalis cseret az osszes fajtaval, ahova a kisebbsegek tartoznak, kulonosen Magyarorszaggal.

7/ Adjak vissza az osszes Magyar templomokat, melyeket elkoboztak es "rumanositottak," az elozo Roman kormanyok alatt. Vallasszabadsag mindenkinek a sajat vallasban

es anyanyelven. 1568-ban, a tordai szentelynel a Magyar, Ruman es Nemet nemzet valasztott kuldottei kinyilvanitottak a. vallasszabadsagot mindenki szamara. 'Engedjek meg, hogy a gorog katoIikus egyhaz fluggetlen legyen a Ruman allami Ortodox vallastol.

Az 1.millio 600-ezer fonyi gorog katolikusokat 1948-ban kenyszeritettek a beolvadasra. Vallasszabadsagot mindenkinek, minden megkulonboztetes nelkul.

8/ A Magyar irodalom nyomtatasara adjak vissza az osszes nyomdakat es kiadovallalatokat.

9/ Allitsak vissza a Magyar tomegtajekoztatasi szerveket: ujsagokat, radiot, TV-t. 10/ Minden polgarnak legyen szabad egyesulesi joga, hogy szabadon tartozhasson barmely politikai parthoz vagy szervezethez minden zaklatas es buntetes nelkul. Javitsak at es irjak meg a valosagnak megfeleloen Rumania tortenetet, kulonosen Erdelyet, mely 1000 even at Magyar terulet volt, es mely a hamis dako-ruman elmelet vilagszerte terjesztesevel minden valos tortenelmi alap nelkul birtokoltak 1920 ota.

A szabad vilag torteneszei es kutatoi szamara nem fogadhato el tobbe, hogy ez a hamis dako-ruman elmelet "tortenelem" legyen. A Ruman nepnek is joga van, hogy megismerje az igazi eredetuket es hatteruket es nem egy csomo hamisitast.

12/ Nem engedheto meg, hogy barmely csoport vagy szervezet "kemkedjen" polgartarsain, mint azt a Securitate tette szamos even at.

13/ Biztositani kell a teljes kulturalis, nemzetisegi, vallasi es gazdasagi szabadsagot.

Egyforma lehetoseget biztositani mindenki szamara az emberi elet minden teruleten.

VALODI TORTENELMI TENYEK.

Tisztelt Iliescu es Roman urak,

To_tenelmi teny, hogy a 13. szazadbeli mongol/tatar elozonles utan csak 18 Vlach/ Ruman csalad elt Vajda Hunyad /Hunedoara/-tol delre, akiket mint olcso munkaerot a Magyar nemesseg hozatott be, hogy ujranepesitse a mongolok es tatarok altal elpusztitott oriasi teruleteket.

A kesobbi szazadok folyaman, amikor a Magyar nepessegnek meg kellett vedenie Erdelyt a torokoktol es a Habsburgoktol, a vlach/rumanok a hegyekbe menekutek, amig magyarok harcoltak es vereztek a fold vedelmeben.!

 

A Magyar kiralyok a Vlach/ romanoknak megadtak minden lehetoseget, hogymegalapozzak

a sajat. kulturajukat es hatteruket minden zaklatas es megkulonboztetes nelkl a Magyar nep reszerol es igy a Vlachl/rumanok nyugodttan gyarapodtak es szaporodtak.Erdelybe 1789-ben 786,076, rol mar 18l1-ben 950,000 –an eltek, es az also Vilighaboru idejen mar 2.millio 700-ezer Vlach/ Ruman elt.

A magyar kormanyok es kiralyok segitettek nekik falvak, iskolak, templomok es nyomdak letesiteseben. Meg az also ruman nyelvu Bibliat is magyar nyomdaban nyomtak Brassoban a 16. szazadban.

Klein Samuel az 1735-i romai latogatasan tanulmanyozta a Trajanus oszlopon letezo dombormuveken az osi dakok tortenetet,

akikkel rokonszenvezett. O es tarsai: Sinkai Gyorgy, Major Peter es Simovich Stefan ersek hoztak letre e hamis ruman mitoszt, a Dako-Ruman elmeletet, mely szerint azt allitotak, hogy a vlach/romanok az osi erdelyi dakok leszarmazottjai es eszerint az elmelet szerint Erdely Rumania bolcsoje. Ezekkel a meghamisitott konyvekkel sikerUlt elhitetni a vilag

politikusa val, . hogy ezek a hamisitasok igazak voltak,es ennek kovetkezteben Magyarorszag szerencsetlensegre elvesztette Erdelyt.

Ezeket a magyarellenes erdekeket szolgalo propaganda konyveket minden megklon-boztetes, zaklatas vagy buntetes nelkul a magyar nyomdak segitsegevel Budapesten nyomtattak ki.

Meg a Klein Samuel altal 1780-ban kiadott also Ruman szotar es nyelvtan is hamisan

batoritotta azt az elmeletet, hogy a Vlach/rumanok a "Roman" nyelvcsaladhoz tartoznak. Igy a 19. szazadban a ruman irodalom kifejlodese az akkori francia nyelvre volt alapozva, egy uj nyelvet alakitva ki az elozo szlav/ruman nyelvukbol.

A Dako/Ruman elmelet cimu ket kotetes konyvet Nicolea Jorga adta ki,melyet szinten Budapesten nyomtattak ki az 1900-a8 evek elejen, minden megkulonboztetes nelkul a Magyar Kormany reszerol, noha azt tudta, hogy nem igaz, de Magyarorszag igazan demokrata volt, a kifejezes szabadsagaval.

Azota az ilyen targyu konyvek tortenelmileg mind hamisnak bizonyultak, mart amint tudjuk:

1.-/ A ruman nep nem mezopotamiai vagy Szumir es az osi dakok eppugy mint a magyarok mezopotamiai/szumir eredetuek voltak!.

21 A romaiak es a dakok elkeseredett ellensegek voltak!.

31 Az osi dakokat Trajan nemcsak elpusztitotta Ke. 106-ban, hanem evekkel kesobb, amikor Comodust attelepitett 12,000 kevert dakot valamennyi sziriaival egyutt Spanyolorszagbol Dakiaba, rovid idon belul ezek is felkeltek a Romai Birodalom ellen es Caracelli Ke. 214-ben teljesen elpusztitotta a dakokat "Spartius Vita"-t. / lasd Cassius, Dio es Strata osregi romai torteneszek irasait./

Ezeket tovabba tamogatja T.Peisker Origin of the Roumanians cimu irasa,

"The Cambridge Medieval History.1911, Vol. 1, p.357.:

" A rumanok nem leszarmazottjai a Dakiat gyarmatosito romaiaknak, akik visszamaradtak Kelet-Magyarorszag es Erdely teruleten. A romai gyarmatosok kivonulasa utan

Dakia evszazadokon keresztul a tortenelem altal ismert legvadabb nemzetkozi

kUzdelmek szinhelye volt, es ezeket nem elhette tul egyetlen ottmaradt nomad nep sem. Bizonnyara vannak olyanok, akik velemenye szerint a nomad roman pasztorok a

erdelyi hegyekbe menekultek minden egyes uj sikeres Magyar, Hun, Bulgar, Avar, Besenyo, es Kun invaziok alatt, es utana mindig visszatertek. De a nomadok a hegyekben csak nyaron tudtak fenntartani magukat es telen le kellett menniuk a volgyekbe. Ugyanakkor ezeknek az uj invazios hordaknak szukseguk volt maguknak is ezekre a hegyekre a sajat nyajaik nyari legeltetesere. Igy a romanoknak nem volt modjuka menekulesre es az allitolagos bujocskazasi jatekuk hiabavalo lett volna."

NEPGYILKOSSAG.

Miota Romania hamis ervelesek alapjan a Trianoni Szerzodessel 1920-ban megkapta

Erdelyt, fizetsegkeppen, hogy megmutassa halajat az elozo szazadok magyar igazsagaert, szabdsagaert, gyengedsegeert es batoritasaert a magyar uralom alatt, -noha a roman uralkodok es kormanyok szamos konvenciot es nemzetkozi egyezmenyeket irtak ala az utolso 70 ev alatt, mind biztositva a kisebbsegek emberi jogait- minden esetben felrugtak ezeket az egyezmenyeket, amint arra alkalom adodott, elarulva mindent, ami nem szolgalta a soviniszta Ruman erdeket / Nagyromanial es vegul elertek a 13 kisebbseg , beleertve a tobb mint harom millionyi Magyar es legalabb 250,000 moldvai csango Magyar teljes nemzetisegi, kulturalis es gazdasagi nepgyilkossagaig.

HATAROZAT.

Ezert a szervezetUnk, az Erdelyi Vilagszovetseg Sydney-i csoportja, a kisebbsegi nemzetek es a vilag magyarsaganak vemenye, hogy mivel Rumania minden esetben visszaelt hatalmi pozicijaval, megszegve minden nemzetkozi egyezmenyt es konvenciot, az 1920 evi eredeti bekeszerzodes es a parisi 1947-es bekeszerzodes, amennyire az Romaniat illeti, ervenytelen !!!!!.

,

Csak nemregen, amikor az Onok kormanya vette at a hatalmat, egy igazi demokracia lett igerve, de az Onok kormanya bejelentette, hogy

1.-/ Onok nem tervezik a kolozsvari ICluj/Napocal magyar fokonzulatus ujra-megnyitasat.

2.-/ Onok nem tervezik a bukaresti Magyar kulturkozpont ujra-megnyitasat, mely mindkettot a Ceausescu-rezsim alatt zartak be. S ez nagyon messze van a demokraciatol.

IGAZI TENYEK A TRIANONI SZERZODESROL.

Pasztor Peter ir ja a "The Vix Mission in Hungary, 1918-1919, a Re-examination"

A Vix-misszio Magyarorszagon! /Slavic Review XXIX, No.3 1970/' es a "Franco-Rumanianian Intervention in Russia and the Vix Ultimatum:

Background to Hungary's Loss of Transyl vania" / Francia-roman beavatkozas Oroszorszagban es a Vix ultimatum: hatter Magyarorszagnak Erdellyel valo elvesztesevel kapcsolatban.\ /1974/

"A Vix-ultimatumot 1919. marcius 20-an adtaat a magyaroknak Ferdinand Vix alezredes, a magyarorszagi francia. katonai misszio vezetoje, mely latszolag torvenyesitette Erdely roman elfoglalasat. A francia kuIugyminiszterium irattaranak 1918 es 1919-re vonatkozo 1972-es megnyitasa a nyilvanossag szamara uj es meglepo fenyt vet az ugyre..Ma nyilvanvalo, hogy az ultimatumot egy kelet-oroszorszagi krizis valtotta ki, ahol a francia parancsnoksag alatt allo szovetseges csapatok vereseget szenvedtek a Voros Hadseregtol. Hogy azonnali erosi test kapjanak a szomszedos Romaniatol, a Francia' Miniszterelnok es Hadugyminiszter, G. Clemenceau azzal az erdelyi terulettel fizetett, melyet a romanok mar regen kivantak..."

A francia kuIugyminiszterium iratai tisztan kimutatjak most, hogy Erdelyt epugy, mint Banat es a magyar Nagyalfold egyreszet egyedul a franciak adtak Romanianak, negy kulonbozo darabban, a nepek onrendelkezesi joga wilsoni tantetelenek teljes felrugasaval, es az Egyeslt Allamok es Anglia kormanyainak beleegyezese nelkul, hogy megvasarolja Romania tamogatasat Oroszorszag ellen!

Igy, meg mielott a bekekonferencian barmifele dontest hoztak volna Rumania erdelyi teruleti koveteleseivel kapcsolatban, Romania francia biztatasra birtokba vette Erdelyt a Banatot es a Nagy Magyar Alfold egy reszet, olyan teruletet is,ahol egyetlen roman lakos sem volt, igy felrevezetve az EgyesUlt Allamok, Anglia es Olaszorszag kormanyait, a sajat mohosaga altal. vezetve .es a Franciak kivansaga altal,hogy katonai segitseget kapjanak Oroszorszag allen.

1920 marciusara minden jelzest, utca-nevet, falunevet, vasuti felirast, stb. eltavolitottak a romanok altal megszallt teljes teruleten es roman nyelvu feliratokkal helyettesitettek. Roman neveket alkottak olyan varosok es falvak szamara, ahol nem voltak roman lakosok. Amikor a nemzetkozi bekebizottsag eljott ellenorizni a franciak es a romanok altal javasol t uj hatarokat, olyan benyomast kaptak, hogy a teruletet nem lakja egyetlen Magyar sem.!

Az U.S..A. nem irta a a Romaniaval kotott titkos szerzodest 1916. 8,ho .17-en.

A versailles/Trianon-i bekeszerzodest az U.S.A szenatusa 1919. november 19-en elvetette!

FELLEBBEZES.

Fellebbezunk az Egyesult Nemzetekhez, az Europai Kozosseg Bizottsagahoz a

Trianoni Szerzodest alairo 18 orzsaghoz es az 1978-as Helsinki Megegyezest alairo

35 orszaghoz, /mely becikkelyezte az osszes elozo szerzodest/ hogy most ERVENYTELENITSE A MINDKET SZERZODEST.!!!!!

EGYESITSEK ERDELYT AZ 1000 EVES ANYAORSZAGGAL,MAGYARORSZA.GGAL, MERT MEGGYOZODESUNK ES A 70 EV TAPASZTALATA SZERINT RUMANIA NEM ERDEMLI MEG ERDELYT.!!!!!!!!!!!!!!!!!!

1990 januar kozepen egy korareggeli TV adason, egy holgy a bukaresti TV-n kijelentette, hogy noha van olyan koveteles, hogy egyesitsek Erdelyt Magyarorszaggal, 0 raakar mutatni, hogy most 6 millio roman es 2 millio magyar van Erdelyben.

Lehet, hogy igy van, de mi tudjuk, hogy tobb mint harom millionti Magyar vagy Magyar-leszarmaqzott van Romaniaban es legalabb 250,000 csango Moldovaban, KOVETELJUK, HOGY MINDEN MAGYART, KIKET EROSZAKKAL A REGATBA TELEPITETTEK, VISSZATERHESSENEK ERDELYI OTTHONUKBA?

ES UGYANUGY, AZ ERDELYBE 1945 OTA EROSZAKKAL BETELEPITETT ROMANOKNAK ENGEDJEK MEG, HOGY HAZA, VISSZATERHESSENEK REGATI OTTHONUKBA. IGY ERDELY LAKOSSAGA AZONNAL EGYENLOvE VALIK 3 MILLIo MAGYARRAL, ES 3 MILLIO ROMANNAL.!!!

ES HA ,EGYENLORE NEM LEHETSEGES ERDELYT EGYESITENI MAGYARORSZAGGAL, AKKOR A VILAG VEZETOIHEZ FELLEBBEZUNK, HOGY AZ OSSZES TENYEKET FIGYELEMBE VEVE, KULONOSEN A ROMAN KORMANYOKNAK AZ ELMULT 70 EV ALATTI KISEBBSEGELLENES EMBERTELEN MAGATARTASAT, KOVETELJUK ERDELY FUGGETLENSEGET,!!! AHOL MIND A HAROM FO NYELV,ES KULTURA EGYENLO JOGOKKAL RENDELKEZIK, EPPUGY MINT SVAJCBAN, ES MINDEN EGYUTTELO NEMZETNEK MEG VAN AZ EMBERI JOGAIK, AMIHEZ JOGUK VAN.!!!!

Tisztelettel: Mrs. Dulcie Sing.M.B.E.

Alex Sandor Kolozsy de kolozs. Ausztral holgy- angol nyelvu titkar.

Elnok.

Mrs Anna Kaposi. Mrs. Marilyn Kolozsy

Magyar –titkar kozonseg-szolgalt.

 

ERDELYI VILAGSZOVETSEG SYDNEYI CSOPORTJA

TRANSYLVANIAN WORLD FEDERATION SYDNEY BRACH.

P.O. Box 159. Round Corner.

Dural.2158. NSW.Ausztralia.

 

Ceausescu es rezsime kimulasa utan a Romaniabol erkezo legfrisebb hirek szerint a roman nepnek a nemzetisegiek alleni ellensegessege es tamadasa /kulonosen a 3 millio magyar ellen/ fokozodik, a magyarok elleni tuntetesekkel. Az igy az egyetlen es igasagos megoldas

EGYESlTENI ERDELYT MAGYARORSZAGGAL, VAGY FUGGETLEN ERDELYTI

ERDELYI ALLAMSZOVETSEGETI

Ennek a Memorandumunknak masolatat a Trianoni Bekeszerzose 43-alairo Orszagai vezetoinek is janlott repulo pastan is megkuldttuk 1990. Januar vegen.

----- Original Message -----

To: Dr Alex Sandor Kolozsy C.D.V.A ; S.J. Magyarody ; Blueskies346@aol.com ; charles Sucsan ; be.Lajos NAGY ; zoltan forray ; vinceistvan@axelero.hu ; tibor veghely ; Steven Laszlo ; Sasdi Ferenc ; Sáfár István ; 015218453@tiscali.se ; Michael Gombos ; MARIA VAHL ; keepes-ujsaag@axelero.hu ; Béla Tanító ; Ábrahám Dezsõ ; Adorján András ; judit.e_aldobolyi@rogers.com ; Brózman Gyula ; Csaba Gaal ; Daniel Kadar ; Dr. Fred L. Jajczay ; Elizabeth Szasz ; Endre Csapo ; Frank Terenyi ; Gede testvérek ; Geönczeöl Attila ; Halász József ; HUNSOR Hírfutár ; hunsor@yahoogroups.com ; István Huff ; Istvan Nadasdi ; jobbik@mailman.genezis.hu ; Kerecsensólyom ; Kovy ; Laszlo Botos ; LES TOROK ; Lévay Atilla ; Lipták Béla ; Madarasi R.Istvan ; barki@lawvie.at ; Mochnánszki János ; molnarlouis@bellsouth.net ; Nemzeti Kamara Színház ; PAUL KATONA ; Plenter János ; Sövegjártó István ; Szeszák Gyula ; Teleki ; Tharan Marianne ; Tibor Csÿffffe1kÿffffe1ny ; Usztics Matyas ; Nemzeti Hirhalo ; SAKKÉLET ; Am.Erdélyi_Szövetség ; Sakkszövetség ; PAJZS ; Szentannai József ; szmm@axelero.hu ; 'Szittya Hírszolgálat' ; agoston@ptt.yu ; er.Romániai Magyar Szó ; zsigmond lucza ; Erdely Ma ; Ki kicsoda - Biográf ; Sebestyen Gorka ; Sics ; Sasvári Sándor ; sandor.lezsak@mdf.parlament.hu ; PolgKorNewYork@aol.com ; Schuster Lorant ; Stefka Istvan ; Szabo Imre ; Szarvas Joe ; 'Pongrátz Gergely' ; Lajos Papp ; 'Dobszay Károly' ; Hegedüs Endre ; Orbán Viktor ; Novák Miklós ; schulek agoston ; Novák Elod ; Gyöngyös Imre ; Oros Eszter ; ibollok@yahoo.co.uk ; gfekete@poczta.onet.pl ; blackislandhu@yahoo.com ; nbat@freestart.hu ; balo_gyongyi@freemail.hu ; lovete2001@yahoo.com ; egyjo@topnet.ro ; Szász Jenô ; polep@tippnet.co.yu ; Gergely András (Csík) ; Szabadság tér ; raffai.zoltan@spray.se ; biothinker@freemail.hu ; attila.koromi@parlament.hu

Sent: Saturday, March 19, 2005 12:46 AM

Subject: Antall, a nemzetpoloitikus

 

Aki a címzettek között akar és képes racionálisan gondolkozni, az olvassa el a Valóság c. folyóirat ez év januári számában megjelent, fenti című, csatolt tanulmányomat. Kolozsy doktornak pedig javasolom, hogy vegyen leckéket magyar nyelvből és történelemből.

 

Jeszenszky Géza