Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. február 29., péntek

382 - A Lakásmaffia- pertársaság felperes tulajdonjogi keresetet terjeszt elő a Magyar Köztársaság alperes ellen annak érdekében...

Von: Gőbl György [mailto:goblgy@gmail.com]
Gesendet: csütörtök, 2008. február 28. 10:33
An: Kutasi József
Betreff: Lakásmaffia-pertársaság, Ez nem Magyarország 5.

 

Dr. Sólyom László

a Magyar Köztársaság Elnöke

Sándor-palota

1014 Budapest Szent György tér 1.

                                                                                 

a Magyar Köztársaság

Legfelsőbb Bíróságának Elnöke

1055 Budapest   Markó u. 16.

 

Tisztelt Elnök Úr!

 

            A Lakásmaffia- pertársaság felperes tulajdonjogi keresetet terjeszt elő a Magyar Köztársaság alperes ellen annak érdekében, hogy a pertársaság tagjainak a volt peres eljárásaik során az Eljáró Bíróság rendre megállapítsa, hogy a jogalkalmazók és a jogalkotók milyen hibákat, törvénysértéseket, bűncselekményeket követtek el és miért nem lett biztosítva a tulajdonosi jogok sértetlensége, miért került sor ingatlanok eltulajdonítására, kilakoltatási intézkedések foganatosítására és végrehajtására.

            Az Eljáró Bíróság határozathozatallal orvosolja a sérelmeket, a tulajdonosok kapják vissza jogos tulajdonaikat, a folyamatban lévő kilakoltatásokat azonnali hatállyal szüntessék meg.

            Az Eljáró Bíróság a korábban meghozott törvénysértő, rossz ítéleteket helyezze hatályon kívül.

            A kereset jogalapját képezi a tulajdonjog elévülésének kizártsága!

 

A pertársaság tagjai: Bagó Andrásné Zsigai Klára (Győr), Bakró Nagy István (Sopron),

Egervári József (Pécs), Győri Vincéné (Veszprém), Havrilla István (Pula), Karasz István Gyuláné (Veszprém), Kovács Gyula (Pécs), Máté János László (Bátaszék), Molnár Éva (Veszprém), Pekarek Tamás (Pécs), Pekarekné Szijártó Teréz (Pécs), Schönfelder József

(Balatonfűzfő), Schönfelder Józsefné (Balatonfűzfő), Sebők István (Veszprém), Tóth János

(Budapest), Tóth Katalin (Budapest), Varga Csabáné (Veszprém).

A pertársaság szervezője és képviselője: Sebők István a Magyar Néppárt elnöke, 8201 Veszprém, 335.

 

            A Lakásmaffia-pertársaság kéri Dr. Lomnici Zoltánt, a Legfelsőbb Bíróság elnökét, jelölje ki azt az Eljáró Bíróságot, aki a kereset tárgyalására illetékességgel fog rendelkezni.

Továbbá kéri a peres eljárás lefolytatására, az ügy súlya miatt, soron kívüli eljárásban történje.

            A Lakásmaffia-pertársaság kéri Dr. Sólyom Lászlót, a Magyar Köztársaság elnökét, megfelelő képviseletet biztosítson a peres eljárásban és az Eljáró Bíróság megállapítása és kérése alapján a törvénysértő bírót azonnali hatállyal, mentse fel.

 

Veszprém, 2008-02-27.                                                    Tisztelettel:

 

 

                                                                       Sebők István a Magyar Néppárt elnöke 

 

Ez nem Magyarország?! 5

Tulajdonosból hajléktalan bírói segédlettel!

                      

                       Ezt az esetet senki nem hitte el, hogy ilyesmi megtörténhet ma Magyarországon, amíg meg nem mutattam az erről szóló bírói döntést.

                       Én korábban hús nagykereskedéssel foglalkoztam, a ma már nem élő Web-lapomon is így szerepelek, így ismertek a barátaim, ismerőseim.

                       Vásároltunk Sopronban, az Ógabona tér 14. sz. alatti, osztatlan közös tulajdonú ingatlanban egy földszinti, utcafrontú lakást. Úgy határoztunk, hogy egy húsboltot alakítunk ki a lakás egyik részéből. Ebből viszont nem lett semmi, mert Sopronban is működik a lakásmaffia.

                       Ennek az osztatlan közös háznak egyik lakását megvásárolta Dr. Fuchs Tamás a kiskorú lánya részére. Maga a lakás megvétele is törvénysértő volt, az elővásárlási jog kijátszása miatt. A kialkudott vételár ismeretében Fuchs felszólította a többi lakót, hogy amennyiben élni akarnak az elővásárlási jogukkal, akkor 6 napon belül fizessék meg a kialkudott árat, illetve a vételár-előleget. Természetesen az általa szabott feltételt ilyen rövid idő alatt nem lehet teljesíteni. Így Fuchs Úr befészkelte magát az ingatlanba, most már csupán a kakukkfióka szerepét kellett eljátszania.

                      

                       Fuchs a bírásághoz fordult, követeli az osztatlan közös tulajdon megszüntetését. Mivel erre törvényes lehetőség van (Ptk. 147 §.), azt a látszatott, keltették - most már a bírónővel együtt -, hogy minden rendben van, minden a törvényeknek megfelelően történi. Ez csak a látszat.

                       Dr. Turbuly Lilla bírónő az osztatlan közös tulajdont úgy szüntette meg, hogy elvette tőlünk a lakást, és azt odaadta Fuchséknak. A lakás megváltásáért a bírónő ellenértéket állapított meg. Ez az összeg a frissen meghatározott valódi értéknek csupán a 60 % -a volt, a kialakult bírói gyakorlatra hivatkozva, számszerűen: 4. 921. 188.-Ft volt.

                       Az senkit nem érdekelt, hogy a húsbolt kialakítására én már ennél jóval többet ráköltöttem, nem beszélve az ingatlan értékéről.

                       Mi ezt a hihetetlenül alacsony árat, illetve a szándékunkkal teljesen ellentétes döntést nem fogadtuk el, de mivel a bírónő a rossz döntésével az ingatlan Fuchsék tulajdonába adta, minket kilakoltattak, értékeinkben jelentős kárt okoztak.

                       A bírónőt semmi nem érdekelte,  mivel a maffiózókat segítette  még az is lehet, hogy ebben anyagi érdekeltsége is volt, és főleg az nem, hogy létezik a Legfelsőbb Bíróságnak egy jogegységi döntése, ami miatt így nem ítélkezhetett volna: „A közös tulajdon megszüntetése iránti kereset elutasítására kerülhet sor, ha a tulajdonos e jogát visszaélésszerűen gyakorolja, ha a közös tulajdon megszüntetése az adott körülmények között a másik tulajdonostárs méltányos érdekeit súlyosan sérti.”

A BÍRÓNŐ INTÉZKEDÉSE AZ ÉN ÉRDEKEIMET SÚLYOSAN SÉRTETTE!

Ezt követően a magyar bíróságra jellemző elhallgatás, sumákolás, eltussolás következett be, nehogy nekem legyen igazam.

                       Most egy fűtetlen, víz, villany nélküli garázsban „lakom”! Még szerencsém, hogy nálunk a Tél után Tavasz, Nyár… következik.

 

                                                                                                                     Bakró Nagy István hajléktalan, Sopron