Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. február 4., szerda

1.782 - FIDESZ KÖZPONTI KOMMUNIKÁCIÓ - ELNÖKI STÁB SAJTÓOSZTÁLY 2009. február 3., kedd

Von: Bodnár Pál [mailto:bodnar.pal@chello.hu]
Gesendet: szerda, 2009. február 4. 00:08
An: Kutasi József

Betreff: ELNÖKI STÁB SAJTÓOSZTÁLY

 

Üdvözlettel:

Bodnár Pál

20/3499966

 

-----Original Message-----

From: bertalan.havasi@parlament.hu

Sent: Tuesday, February 03, 2009 3:39 PM

To: Mindenki%FIDESZ@mkogy.hu

Subject: napi kommunikáció

 

ELNÖKI STÁB SAJTÓOSZTÁLY  -  FIDESZ KÖZPONTI KOMMUNIKÁCIÓ

2009. február 3., kedd

 

 

GAZDASÁGI VÁLSÁG (Orbán Viktor, Financial Times)

          A szocialista kormányzat elszalasztja a gazdasági válságból fakadó előnyöket, mivel a jelenlegi kormányzat nem indít komoly strukturális reformokat.

          Az IMF/Világbank/EU hitelcsomag az ország finanszírozási nehézségein segített, nem pedig a reformok támogatásában. A nemzetközi hitelcsomagnak teret kellene biztosítania a reformok elindításához.

          A választók tetteket akarnak látni, de ebben a kormányban csalódni fognak.

          A kormányzat nem tesz konkrét intézkedéseket, csupán hangosan kommunikál, és ezt az emberek fogják megszenvedni.

          Reformterveink között van a parlament létszámának csökkentése, valamint a bürokrácia zsugorítása, melynek segítségével visszavágnánk az állami kiadásokat. Fontos feladat az adórendszer egyszerűsítése és az adócsökkentés is.

          Magyarországnak versenyképesnek kell lennie Szlovákiával vagy Romániával, ahol 19, illetve 16 százalék ez az adókulcs.

          A liberális párt annyira meggyengült, hogy a következő választásokon nem jut majd be a parlamentbe. Ennek következtében két párt juttathat csak képviselőket az Országgyűlésbe.

 

VÁLSÁG (Navracsics Tibor)

          A kormányzati politika kudarcát jelzi, hogy az euró árfolyama átlépte a 300 forintos lélektani határt.

          A forint gyengülése a parlament rendkívüli ülése után kapott újabb lendületet, ez egyértelműen jelezte, hogy Gyurcsány Ferenc ismét méltatlan volt a piac bizalmára, hiszen semmi olyan nem hangzott el az ülésen, ami bizalmat ébresztett volna a befektetőkben, a gazdaság szereplőiben.

          A mai kamatszint mellett és főleg egy emelt kamatszint mellett nem lehet hitelt felvenni. Még inkább eltűnik a pénz a gazdaságból és még súlyosabbá válik a gazdasági válság.

          Nem csak a forint gyengülése, hanem a munkanélküliségi adatok, a csődeljárások száma és az államadósság szintje is azt mutatja, hogy a kormány nem képes kezelni a válságot.

          A válság kezdete óta 22 ezer ember vesztette el a munkáját, miközben januárban negatív rekordot döntött a csődök száma, 1.400 céggel szemben kellett csődeljárást indítani. Emellett a GKI konjunktúraindexe történelmi mélyponton kezdte 2009-et, a beszerzési menedzser index pedig a Bokros-csomag legsúlyosabb időszaka óta nem volt ilyen alacsony. A mostani államadóság mértéke az 1996-1997-es szintet üti meg, ami azt jelenti, hogy Gyurcsány Ferenc kormányzása nem hogy egyhelyben topogást jelent, de egy évtizeddel vetette vissza Magyarország fejlődését úgy, hogy még csak a közeledünk a válság mélye felé.

          Kormányzati kudarckezelő központ a miniszterelnök kezdeményezésére megalakuló Kormányzati Válságkezelő Központ. Furcsa, hogy külön sajtóesemény, ha néhány miniszter összeül.

          Gyurcsány Ferenc cselekvés helyett csak konzultál, beszél, nyilatkozik, és jobb híján a Fideszt szidja.    

          A válságból való kiutat csak úgy lehet megkezdeni, ha a választópolgárok új megbízást adhatnak egy új kormánynak.

          Vagyonbevallásról: a kormányoldalon feltűnően sok olyan politikus van, aki a magánszférában sikeres, és akkor lesz kudarcos, amikor a közjót kellene szolgálni. A gazdasági válság közepette etikus-e, hogy a miniszterek 2002-es jövedelmük többszörösét keresik?

 

KORMÁNYZATI PAZARLÁS (Ágh Péter)

          Gyurcsány Ferenc miniszterelnök tavaly októberben hiába tette le a nagyesküt, hogy leállítják a felesleges kommunikációs kiadásokat, az autó-, telefon- és bútorbeszerzéseket, a kormány ennek ellenére tovább szórja a közpénzt a haveroknak.

          A Miniszterelnöki Hivatal 7,25 milliárd forintos bútorbeszerzésről kötött szerződést, emellett a MeH 350 millió forintot költ közvélemény-kutatásra és 300 millió forintos pályázatot írt ki arra, hogy a gazdasági válságról az ő értelmezésükhöz igazodó műsorok jelenjenek meg a médiában. Ugyancsak a MeH hosszabbította meg több szocialista politikus tanácsadási szerződését: Szabó Endre a társadalmi projekt kialakításával kapcsolatos tanácsadásért tavaly 3,6 millió forintot kapott, az idén ezt 5,1 millióra emelte a kancellária, Szabados Tamás, az MSZP Fejér megyei önkormányzati képviselője tavaly 4,8 millió forintot kapott, tanácsait pedig még öt hónapig kikéri a kancellária, további 1,98 millió forintért. Hasonló juttatást kap Dóra Ottó, a salgótarjáni szocialisták frakcióvezetője, aki tavaly januártól idén május végéig 5,94 millió forintot kereshet. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. pedig 200 millió forintért rendelt meg „közcélú feladatok ellátásával kapcsolatos tájékoztatást támogató kommunikációs szakmai tevékenységet".

          Azt halljuk, hogy nincs pénz, de a holdudvar zsebe mindig megtelik.

          A válság miatt egyre nehezebb helyzetben vannak az emberek, a kormány megszorításokat akar bevezetni, megsarcolja a nyugdíjasokat és a családosokat is, vagyis a válság miatt egyre nagyobb áldozatot vár el az emberektől, miközben számolatlanul szórják a közpénzt a haveroknak, a saját luxusukra.

 

EGÉSZSÉGÜGY (Cser-Palkovics András)

Az egészségügy rendbetételének alapvető feltétele, hogy a kormány adja vissza azt a 250 milliárd forintot, amit a konvergencia-programmal kivont az ágazatból. Minden reformnak és átalakításnak csakis ez lehet a kiindulópontja. Az emberek egészségén nem lehet spórolni, különösen nem válság idején!

 

Havasi Bertalan sajtófőnök, 30/219-5863

(See attached file: 902. 03. Napi kommunikáció.doc)

------------------------------------------------------------------------------------

FELHÍVÁS AZ ÜZENET BIZALMAS JELLEGÉRE

A jelen üzenetben található információk bizalmasak és az ügyvédi titoktartás körébe tartozhatnak. Kizárólag a címzett, illetve az általa meghatalmazott(ak) használhatják fel.

Ha a jelen üzenetnek nem Ön a címzettje, felhívjuk, hogy annak jogosulatlan felhasználása, másolása, terjesztése vagy a tartalmával való visszaélés szigorúan tilos.

Ha az üzenetet tévedésből kapta, kérjük, hogy haladéktalanul értesítsen bennünket a + 36 1 441-5496-os telefonszámon, illetve a küldőt a fenti e-mail címen, majd törölje/semmisítse meg a kapott dokumentumot.

------------------------------------------------------------------------------------

PRIVACY AND CONFIDENTIALITY NOTICE

The information contained in this communication is confidential and may be legally privileged. It is intended solely for the use of individual or entity to whom it is addressed and those authorized to receive it. If you are not the intended recipient, you are hereby notified that any disclosure, copying or distribution hereof, or action taken in reliance on

the contents of this transmission is strictly prohibited. If you have received this communication in error, please immediately notify us by telephone at 36 1 441-5496 or email the sender, then delete/destroy the received document.

----------------------------------------------------------------------------

ESET NOD32 Antivirus - Vírusdefiníciós adatbázis: 3821 (20090203) Az üzenetet az ESET NOD32 Antivirus ellenőrizte. http://www.eset.hu

--------------------------------------------------------------------------------