Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. február 25., szerda

1.876 - Audie Rácz Era: Az emberek szerint mindegyikük kapaszkodik a maga szerzeményébe, legyen az bársonyszék, vagy csak költségtérítés.

Von: ERA [mailto:szabad.riport.editor@gmail.com]
Gesendet: Mittwoch, 25. Februar 2009 11:43
An: Kutasi József

Betreff: Oszlik vagy oszlassák?

 

Audie Rácz Era,

Szabad Riport / Terra Incognita

Internetes Magazin

Oszlik vagy oszlassák?

Ismét nemmel szavazott az Országgyűlés saját önfeloszlatásáról.

Az emberek szerint mindegyikük kapaszkodik a maga szerzeményébe, legyen az bársonyszék, vagy csak költségtérítés. Tovább fog növekedni az ország kiárusítása, a korrupció, a munkanélküliség, a bizalmatlanság, a bűnözés, és az eladósodás. Politikusi körök tovább pénzelik az őket kiszolgáló médiák megtévesztő adásait, tovább szítják az ellentéteket a különbözö csoportok között (etnikai-, szexuális-, politikai-, felekezeti hovatartozás alapján) az oszd meg és uralkodj elve alapján. Ennek egyik leggyakrabban használt eszköze, a szélsőségek pozitív diszkriminációja. (és itt ne csak a segélyekre gondoljunk, hanem az elkülönült elit iskolák támogatására, a szélsőséges egyházak irritáló támogatására, más kivételezettekre, pl. Lantos alapítvány, stb.)

 

 

Nem először téma az Országgyűlés önfeloszlatása az utóbbi években.

Mivel bebizonyosodott, hogy a kormány és a képviselők túlnyomó többsége teljességgel alkalamatlan az ország vezetésére, sőt kifejezetten kártékony!

A legnagyobb érv alkalmatlanságuk mellett elsősorban az erkölcsi, etikai alkalmatlanságuk, másodsorban dilettantizmusuk.

Ezúttal a Fidesz és egy civil kezdeményezés okán kellett napirendere venniük a kérdést.

Természetesen, most sem szavazták meg.

 

Az emberek szerint mindegyikük, kapaszkodik a maga szerzeményébe, legyen az bársonyszék, vagy csak költségtérítés stb.

 

Már csak azért is, hiszen kevés olyan „munkahelyet” lehet találni, ahová nem feltétel sem a tisztesség vagy szavahihetőség, sem hozzáértés, ahol annyi bevételhez lehet hozzájutni amennyit nem szégyell magának megszerezni, és mindezt felelőségvállalás nélkül teheti meg! Sőt még csak a rendszeres megjelenés sem kötelező!

Arról már nem is beszélve, hogy saját maguk döntik el, hogy mennyi legyen a fizetésük, kufárkodnak a plusz pénzek leosztásával (mellékjövedelmek pl. a bizottsági tagságok stb.  után) No és senkinek sem tartoznak sem be-, sem elszámolni, sőt még igazat mondani sem!

 

Manapság, amikor a csontvázak sorra-rendre esnek ki a szekrényből, nem lehet csodálkozni azon, ha a politikus megjelölés, nem hogy nem számít presztizsnek, hanem lassan szitokszóvá avanzsál. S ne feledjük, ez a folyamat a „rendszerváltás” óta kezdett megerősödni. Az utóbbi 6 évben pedig elérte mélypontját. Igaz, a politikusaink a kormánykörökkel az élen, sokat dolgoztak rajta, hogy a politikusokról negatív legyen az általános vélekedés!

 

Mivel ismét nemmel szavazott az Orsággyűlés saját önfeloszlatásáról. Ezért várhatóan tovább romlik a helyzet az országban MINDEN TÉREN. Nemcsak a pénzügyi, gazdasági állapot, de a közállapotok tekintetében is.

 

Tovább fog növekedni az ország kiárusítása, a korrupció, a munkanélküliség, a bizalmatlanság, a bűnözés, és az eladósodás.

Politikusi körök tovább pénzelik az őket kiszolgáló médiák megtévesztő adásait, tovább szítják az ellentéteket a különbözö csoportok között (etnikai-, szexuális-, politikai-, felekezeti hovatartozás alapján) az oszd meg és uralkodj elve alapján. Ennek egyik leggyakrabban használt eszköze, a szélsőségek pozitív diszkriminációja. (és itt ne csak a segélyekre gondoljunk, hanem az elkülönült elit iskolák támogatására, a szélsőséges egyházak irritáló támogatására, más kivételezettekre, pl. Lantos alapítván, stb.)

 

Azzal is súlyosbítják a helyzetet, hogy az önkormányzatok közé bedobták a gyeplőt, és a különböző lobbik és maffiák érdekeinek forszírozásától eltekintve, jó részt csak súlyos elvonásokkal látták el őket, ami mellé növekvő mennyiségű feladatot delegáltak.

S az ennek egyenes követkeményeként itt is elharapódzó korrupciót, csalásokat, tűrik sőt támogatják (értsd elkenik, elhallgatják) Vagyis a kiszolgáltatott és gyenge önkormányzatokat a maguk képére alakítják.

 

A nemmel szavazók listáját mi is közszemlére kívánjuk bocsájtani, amint lehet. Ha már a Parlament előtt demonstrálók követelése és minden egyéb civil szó süket fülekre talált, legalább a gazemberek nevét tegyük nyilvánossá.

 

Alább megtekinthetik a demonstráción készült videó felvételeket, és egy beszélgetést is, melyet módunkban volt folytatni, amikor pár percre behúzódtunk a hideg elől egy forró teára.

Beszélgető partnereink Balogh Béla a Magyar Nemzetért Mozgalom (MNM) és Takács András a Szabad Magyarországért Mozgalom (SZMM) vezetői voltak, akik szintén résztvettek a demonstráción.

 

2003.02.24.

Audie

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------