Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. február 18., szerda

1.816 - Benkó koncert 2009, a Papp László Sportarénában, 2009. május 1-én, pénteken este 18.00 órakor

Von: bencolor@benko-dixie.hu [mailto:bencolor@benko-dixie.hu]
Gesendet: szerda, 2009. február 18. 10:18
An: Kutasi József

Betreff: Benkó Dixieland Band

 

Benkó koncert 2009

Fergeteges dixie-parádé sok sztárvendéggel

a Papp László Sportarénában

2009. május 1-én, pénteken este  18.00 órakor

 

A Benkó Dixieland Band nagy koncertjeinek sorában most május elsején rendkívüli koncertre kerül sor. Úgy a műsorszámok összeállításában, a vendég szólisták megválasztásában  és az előzenekarok kiválasztásában a különlegességre törekednek. A fergeteges dixie-parádé műfajok találkozása lesz, ahol a jazz, a cross over, a klasszikus zene és az opera előadóművészei mutatkoznak be Benkóék vendégeként.

 

Ezen az estén mindenki megtalálja szórakozását. Aki a dixie muzsika szerelmese, az kiváló Benkó koncertet hall sok-sok sztárvendéggel.  Aki táncolni szeret, az 4 órán át táncolhat erre a ritmusos zenére. Aki a kötetlen klubéletre vágyik, az barátai társaságában egy 8000 fős, azonos zenei ízlésű közösséggel töltheti el estéjét.

 

A koncertlátogatóknak este 18.00 - 23.00 óráig rendkívüli élményben lesz része. Parádés program, a büfékben hagyományosan zsíros kenyér, vörös hagyma és sör! Mint ahogyan az 1962-ben elindult a Budapesti Műszaki Egyetemen. Diákok ezrei élvezték évtizedeken át a Dixie Kocsma kötetlen hangulatát, Benkóék felszabadult előadásmódját, a humoros összekötő szövegeket. Fogalommá vált az egyetemisták között a Dixie Kocsma, melyet most Benkó Sándor a Sportarénában 8000 dixie-t kedvelő barátjának újból megrendez. Nagyméretű táncparketten táncolhatnak a ritmusos zenére, kötetlenül – bármelyik székbe is szóljon a jegyük – szabadon mozoghatnak, sétálhatnak a csarnokban, sörpultok sokasága fogja őket kiszolgálni. Természetesen ezzel a Műszaki Egyetemi hagyománnyal ünneplik Benkóék a Műszaki Értelmiség Napját, amely egyben a  IV. Budapesti Dixieland Fesztivál is.

 

A műsor a Police Big Band 40 perces hangulatkeltő zenéjével indul. Őket követi a ma már nagyon népszerű Hot Jazz Band, akik legnépszerűbb, jól táncolható számaikkal forrósítják tovább a hangulatot.

 

Ezután következik Benkó Sándor és barátainak 2 órás, fergeteges show műsora. A zenekar két állandó énekese – Micheller Myrtill és Berki Tamás – új számait hozza. Külön élményt ígér a három kiemelkedő hegedűművész – Mága Zoltán, Szabadi Vilmos és Deseő Csaba - egyéni bemutatkozása, majd közös szereplésük – a három műfajból érkező 3 hegedűs közös produkciójára még soha sem volt példa. Az amerikai jazz kiemelkedő magyar származású vibrafonosa – Tommy Vig hangszere mellett dob show-ban is bemutatkozik.  Európa legjobb harmonikása, Orosz J. Zoltán az elmúlt évek egyik legnagyobb felfedezettje! Technikáját most Benkóék zenekarában mutatja meg. Apa és lánya – Koós János és Réka közös száma meglepetés lesz.  Az est átütő sikerét biztosítja majd a 150 tagú Nyíregyházi Cantemus kórus, akiket Benkóék közönsége a Karácsonyi Mise koncerteken ismerhetett meg. A Stranger int he Night klarinét szóló számában, a népszerű La Vie En Rose Szalóky Béla  feldolgozásában, vagy a Glóry Hallelujah magával ragadó lendületében kulcs szerepet vállal a kórus. Újszínfolt lesz a hattagú vokál-együttes, a Banchieri Singers.

 

A koncerten fellép a

Benkó Dixieland Band

(Halmos Vilmos –zongora, Nagy Jenő – bendzsó, Kovacsevics Gábor – dob, Nagy Iván –  pozán/ének, Szalóky Béla – trombita/ének, Kelemen Zsolt – bőgő, Benkó Sándor – klarinét)

és sztárvendégeik:

Bényei Tamás (bendzsó) - Berki Tamás (ének) - Deseő Csaba (hegedű) - Gáspár Pál (bendzsó) - Koós Réka (ének)  - László Boldizsár (ének) - Lázár István (trombita) - Mága Zoltán (hegedű) - Micheller Myrtill (ének) - Orosz J. Zoltán (harmonika) - Szabadi Vilmos (hegedű) - Tommy Víg (USA - vibrafon, dob) - Varga Tibor (klarinét) -  Hot Jazz Band - Banchieri Singers - a 150 tagú Nyíregyházi Cantemus Vegyeskar Szabó Dénes Kossuth-díjas karnagy vezetésével - Police Big Band

…...…………………………………………………………………………………………..........................……

A Benkó Dixieland Band kiemelt támogatója a Magyar Villamos Művek Zrt és a Paksi Atomerőmű Zrt

…...…………………………………………………………………………………………..........................……

Jegyeidet már most megvásárolhatod személyesen a TICKET A jegyárusító rendszerében, a legnagyobb jegyirodákban.  Személyesen érdeklődhetsz a 4222682-es telefonszámon.  Jegyeidet megrendelheted az interneten a

www.benko-dixie.hu és a  www.budapestarena.hu 

-------------------------------------------------------------------------------------