Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. február 25., szerda

1.879 - Popovits János, München: Íróasztal mellôl társadalmi problémáinkat nem lehet megoldani.

Von: SeeFeeGmbH@aol.com [mailto:SeeFeeGmbH@aol.com]
Gesendet: kedd, 2009. február 24. 07:16
An: Kutasi8 József
Betreff: Tenni vagy nem lenni,…

Tenni vagy nem lenni, amíg az óra üt. De kinek-minek az órája, ki tudja ezt?

Természetesen felmerül a kérdés, hogy egyénileg mit tehetünk a kinti (egyelôre még kiszámítható, tehát látszólagos) biztonságból? Mondják nekem az ismerôsök, nyugaton vegetáló "magyarok", díszpintyeink, tudom magam is: látogatásaink idején, odaát lépten-nyomon nagyon óvatosaknak kell lennünk. - Mi ma a vakmerôség? A másik szemszögbôl nézve meg:

Íróasztal mellôl társadalmi problémáinkat nem lehet megoldani. - állapította meg itteni "magyar közéleti" barátom, Fehér Holló!

Míg a színen: Most lopja életét Kanizsa, Rozgonyi,.. addig a magyarországi lakosság körében ismét Karl May legendás világa következik!?

Popovits János, München

--------------------------------------------------------

Frigyesy Ágnes: A Polgári Körök Zászlajának átadása Jászberényben

„A verbális gazemberség naponta üt arcul mindannyiunkat"

– Magyarország mai vezetői a remény ellenségei, elveszik a megélhetést, a falatot a szájból, a vizet, a hitet, hogy érdemes gyermeket hozni erre a világra. A kapaszkodókat, a támaszokat, az elemi biztonságot megsemmisítik. A kultúra, a hagyomány, az egészség ellenségei. Félelemmel töltötték meg a levegőt, a polgárháborús uszítás közepette borotvaélén játszanak velünk. A szómágia és a verbális gazemberség minden formája naponta üt arcul mindannyiunkat.

Tilos kimondani az igazat és a valódit. Rágalmak és hazugságok özöne lep el. Az áldozat még csak nem is jajveszékelhet, mert azzal netán az agresszor rossz hírét kelti – mondta köszöntő beszédében Bíró Ildikó fideszes országgyűlési képviselő 2009. február 19-én, a jászberényi Déryné Művelődési Központ dísztermében – az országban elsőként – a Polgári Körök Zászlajának ünnepélyes átadásán. A zsúfolásig megtelt teremben közel négyszáz érdeklődő, egy részük a kisterembe szorulva, és a folyosón rekedve, kivetítőn keresztül követhették végig az élményteli programot. A zászlót, annak megálmodója, a polgári körök országos kapcsolattartója és felelőse, Bíró Ildikó adta át Nagy Jánosnak, a Jászberényi Polgári Körök elnökének, a rendezvény házigazdájának. Ünnepi beszédet mondott Fricz Tamás politológus, Csath Magdolna közgazdász egyetemi tanár, valamint Németh Miklós Attila, az Echo TV Polgári körben című műsorának vezetője. A zászlót Dr. Medvegy János apát-plébános szentelte fel és áldotta meg. A rendezvényt Ferenczy Csongor színművész és a Jászberényi Polgári Körös fiatalok ünnepi műsora zárta.

(www.nemzetihirhalo.hu /Frigyesy)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------