Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. május 1., kedd

14.719. - Ne az emberek fizessék az orbáni ámokfutás árát!

Feladó: Baliné Tóth Ágnes
Dátum: 2012. április 28. 20:11
Tárgy: Ne az emberek fizessék az orbáni ámokfutás árát!
Címzett: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>,

Tárgy: Ne az emberek fizessék az orbáni ámokfutás árát!
Dátum: Sat, 28 Apr 2012 16:04:46 +0200
Feladó: József Váradi 
Címzett: undisclosed-recipients: ;

Ne az emberek fizessék az orbáni ámokfutás árát!

Azt tudjuk, hogy a második Orbán-csomagot az Orbán-Matolcsy kettős gazdasági ámokfutása és a miniszterelnök állandó háborúskodása szülte, azt viszont nem, hogy történt-e előzetes egyeztetés a szakmai szervezetekkel, a munkavállalói érdekképviseletekkel?
Az MSZP számára elfogadhatatlan, hogy az Orbán-kormány által okozott károkat az emberek fizessék!
Az emberek az Orbán-kormány elmúlt kétéves megszorító politikája miatt a teljes anyagi ellehetetlenülés szélén állnak. Ma már több mint négymillióan élnek létminimum alatt, a dolgozók nyolcvankét százaléka rosszabbul él, mint két éve. Nyilvánvaló, hogy sem ők, sem az államnak kiszolgáltatott nyugdíjasok nem tudnak újabb, az Orbán-kormány hibás gazdaságpolitikája miatt kivetendő adókat elviselni.
A sebtében összerántott második Orbán-csomag az élet minden területén brutális megszorításokat tartalmaz. Azt viszont nem tudjuk, hogy a középosztály végső lecsúszása és a dolgozói szegénység növekedése mellett még milyen hatásai lesznek. Kérdezzük a kormányt: történt egyeztetés a szakmai szervezetekkel, a munkavállalói érdekképviseletekkel?
Az MSZP a magyar dolgozók és a vállalkozások gyarapodása érdekében felszólítja a kormányt, hogy saját elhibázott gazdaságpolitikája miatt ne vezessen be újabb adókat! Ehelyett fogadja el az MSZP által szorgalmazott többkulcsos, progresszív adórendszert!
Vagy ha mindenáron ragaszkodik az unortodox gazdasági megoldásokhoz, akkor alkudozzon az érintett bankokkal, biztosítókkal és telekommunikációs cégekkel az igazságtalan, egykulcsos szja miatt szükséges pluszterhek viseléséről