Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. május 2., szerda

14.730 - Vasárnap nem foglalkoztathatnak munkavállalót a kereskedők 2012. július 1-től az új Mt. szerint!



vosz-kmrsz_hirlevel.jpg
hirlevelfejlec_20120518.jpg


Tisztelt Kutasi József !

nevnap_1.jpgSok szeretettel köszöntjük: Fülöp, Jakab, Zsigmond, Tímea, Irma, Mónika, Flórián, Györgyi, Ivett, Frida, Gizella  nevű olvasóinkat.            
     
          Boldog Névnapot kíván a VOSZ KMRSZ!

 

Rendhagyó vállalkozói fórum a NAV-nál

nav_1.jpg  Különleges fórumot szerveztek 2012. április 25-én a NAV Dél-budapesti Adóigazgatóságán, a   Nemzeti Adó- és Vámhivatal Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Közép-magyarországi Regionális Szervezete (VOSZ KMRSZ) a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) és a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (Fivosz), a ,, NAV megmondja mikor, hol, mit és hogyan ellenőriz!  ” címmel.
A vállalkozói fórumot dr. Varga Árpád, a NAV elnökhelyettese és Tamásné Czinege Csilla, aznav_2.jpg adó főigazgatóság vezetője nyitotta meg, majd dr. Vadász György, a BKIK általános alelnöke, Marjay Gyula, a VOSZ KMRSZ elnöke köszöntötte a jelenlévőket. Mindannyian méltatták a rendezvényt, a rendezvény szervezésének kezdeményezését, melyben ismét egymásra talált az adóhatóság és a vállalkozók egy csoportja.

nav_3.jpg A fórumon a NAV részéről Szarvák Jenő főosztályvezető, Horváth Gábor főosztályvezető-helyettes és Nagy Orsolya osztályvezető tartott előadást. Szarvák Jenő „megmondta mikor, hol, mit ellenőriz a NAV”, vagyis megtudhattuk, hogy a következő egy hónapban a szolgáltató szektor kerül górcső alá , ezen belül is a szépségipar, a fodrászok, manikűrösök, kozmetikusok, de nem kerülik el az ellenőrzést az ügyvédek, adótanácsadók sem.  Bővebben

Kérem tekintsék meg az Újbuda Tv 2012.04.27.-i  adását


Vasárnap nem foglalkoztathatnak munkavállalót a kereskedők 2012. július 1-től az új Mt. szerint!

Ha a kereskedelmi egység (élelmiszer, cipő, ruha, játék, könyv, stb... kereskedés) heti üzemelési ideje nem éri el a 80 órát, az új Mt. szerint tilos vasárnap munkavállalót foglalkoztatni.

Nem fogadták el a vasárnapi zárva tartásról szóló jogszabályt, így az új Mt. fogja “megoldani” (jelentősen korlátozni) a vasárnapi nyitva tartás kérdését.

A bevásárló központok heti üzemelési ideje általánosan napi 10 - 11 óra, ez heti 70-77 óra üzemelési időt jelent.

Az ott működő boltok, mint ahogy most is munkaszüneti napon (fizetett ünnepen) zárva tartanak, minden vasárnap be kell zárniuk, vagy legalábbis munkavállaló nem lehet a boltban.

Na persze a tulajdonos dolgozhat, rá nem vonatkozik a korlátozás. Bővebben


A VOSZ KMRSZ Agrárszekció fontos közleménye

Az osztatlan közös földtulajdon megosztása 2012 június 1-ig kezdeményezhető állami költségvállalás mellett

Még nem késő az egyszerű eljárás keretében kezdeményezni (kérelmet benyújtani) a részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös ingatlantulajdon megosztását (a saját tulajdon kimérését) a körzeti földhivataloknál.

A fenti határidőt követően, már csak a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. tv alapján szüntethető meg az osztatlan közös ingatlantulajdon. Ebben az esetben költségesebb és összetettebb eljárásra lehet számítani.

A június 1-ig kezdeményezett a földkiadási eljárás eredményeként létrejött osztatlan közös tulajdon megosztása még a 63/2005 (IV. 8.) Kormány rendelet alapján történik.

A 2012. június 1-ig kérelmezett megosztás költségét az állam viseli, és a körzeti földhivatal a kormányrendeletben foglalt teljesítési sorrend szerint jár el.

A kérelmet  (egyedi kérelem, több tulajdonos együttes kérelme) lehet benyújtani, amelynél minden egyes helyrajzi számhoz külön kérelmet kell kitölteni. Javasoljuk, hogy a kérelmeket mielőbb juttassák el a földhivatalok részére.

A Magyar Agrárkamara mellett működő Gazdálkodói Információs Szolgálat tanácsadói segítenek a kérelem összeállításában.

A tanácsadók elérhetősége itt található

Nyilatkozat (javasolt forma) a részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetésének soron kívüli eljárásához

Kérelem az osztatlan közös tulajdon megszüntetése iránt „A” jelű adatlap egyedi kérelemhez

Kérelem az osztatlan közös tulajdon megszüntetése iránt „B” jelű adatlap

Pótlap az osztatlan közös tulajdon megszüntetése iránti kérelem „B” jelű adatlapjához, több tulajdonos együttes kérelméhez


Online Üzleti Élet
A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Hírmagazinjából

A gazdasági kamarákról szóló 1999. évi CXXI. törvény (továbbiakban: Gktv.) rendelkezése szerint a kamara választott tisztségviselői négyéves időtartamra választhatók meg és újraválaszthatók. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (továbbiakban: BKIK) egy négyéves ciklus végéhez ért, ezért idén ismét tisztújító választást tartunk. Ezúton tájékoztatjuk a budapesti székhelyű gazdálkodó szervezeteket a 2012. évi kamarai választással kapcsolatos tudnivalókról. Bővebben>>>

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) és az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) 2012. május 3-án (csütörtökön) információs napot szervez, melynek programja a következő: A Munka Törvénykönyvének 2012. július 1-től érvényes változásai. Bővebben>>>

2011 számokban és szavakban 9. rész - Szabályozási javaslatok a jövőre nézve 
Ahhoz, hogy hatékonyabban tudják a békéltető testületek ellátni tevékenységüket, mind a békéltető testületek működését alapvetően meghatározó, anyagi és eljárásjogi kérdéseket egyaránt tartalmazó Fgytv. megfelelő módosítására, mind a békéltető testületi tagok díjazásáról szóló 211/1998. (XII. 24.) Korm. rendelet módosítására, valamint más, az eljárás érdemét érintő jogszabály változtatására is szükség van a jövőben. Bővebben

2011 számokban és szavakban 10. rész – szakadt cipők, szakértelem nélküli szakvélemények
Miután értékeltük a Budapesti Békéltető Testület 2011-es működését, érdemes pillantást vetnünk az egyes ügytípusokra, azok jellemzőire és változásaira. Mindjárt kezdjük is a leggyakoribb típussal, a kereskedelmi ügyekkel! Bővebben

Kína-Magyarország 

Üzlet a kínaiakkal itthon és KínábanA BKIK és a Piac & Profit közös országos konferenciája kis- és középvállalatoknak
Regisztráljon és vegyen részt konferenciánkon!

Időpont: 2012. május 14. 9.30-15.00
Helyszín: Budapest, BKIK Székház, I. kerület, Krisztina krt. 99.
Fővédnök: dr. Matolcsy György
nemzetgazdasági miniszter, a kínai kapcsolatokért felelős kormánybiztos

Kína a világ legnépesebb, legdinamikusabban fejlődő országa. Kína és Magyarország potenciálja között hatalmas nagyságrendű eltérések vannak. Vajon a hazai kkv-knak is van keresnivalójuk a kínai piacon? Mit és hogyan lehet eladni abban az országban, amelynek kereskedői szinte az egész világot ellátják áruikkal? A kínai üzleti világ itt van országunkban és Európában is. Itthon is lehet jó üzleti kapcsolatokra szert tenni velük. 
A BKIK és a Piac & Profit közös konferenciáján szakértőktől, tanácsadóktól, sikeres üzletet bonyolító menedzserektől, a mindennapi üzleti gyakorlatot ismerőktől megtudhatjuk, mit, hogyan kell tennünk, hogy a feltörekvő, hatalmas ázsiai országgal megtaláljuk üzleti számításaikat. 
A konferencián hasznos információk, tanácsok hangzanak el a kinti jelenlétről, az itthonról menedzselt kínai kapcsolati lehetőségekről, a kínai-magyar üzleti kapcsolatokat elősegítő intézményekről, a jó üzlethez vezető, már bejáratott utakról, a jogi, adózási, kulturális környezetről, a kínai befektetők szokásairól, igényeiről, a kockázati tőkebefektetők által preferált tevékenységekről, és a kínai üzlethez megszerezhető forráslehetőségekről. Előadóink segítségével a kínai speciális üzleti környezetben való boldogulás titkaira is szert tehetünk. Bővebben


Szeretne ilyen cégekkel üzletet kötni?

Karsai Holding Zrt, Bábolna- Bonafarm Takarmány Kft., KÉSZ Építő-Szerelő Zrt, Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt, Szilánk Zrt., Univer Product Zrt., Elektrolux Lehel kft., Rába Járműipari Holding  Nyrt., Nestlé Magyarország, Legrand Zrt, Ravak Hungary.

Ha akar ezekhez hasonló, ismert és elismert, dinamikusan fejlődő cégekkel üzleti kapcsolatba kerülni, akkor jöjjön el május 31-én Budapestre, a 25. Üzleti Randi Találkozóra.
De ez még nem minden: megrendelővel, számos üzleti partnerrel és ajánlással is gazdagodni fog! 
Nézze meg ITT, hogyan fog profitálni ebből - az országban egyedülálló - üzleti találkozóból.  
http://www.uzletirandi.hu/talalkozo


MagNet Bank 

magnet_logo_kozepes.jpgA MagNet Bank vezetői idén is lemondanak az előző évi nyereség 10%-áról! Immáron harmadszorra indulhat el a bank Közösségi Adományozási Programja (KAP), melyben a bank ügyfelei lehetőséget kapnak arra, hogy eldöntsék; a rájuk eső nyereségrészt melyik társadalmi szervezet kapja meg.

Egyre többen támogatják a társadalmi szervezeteket, ha ezt például a bankjuk éves nyereségének 10%-ából tehetik. Legalábbis a tapasztalat ezt mutatja a MagNet Bank Közösségi Adományozási Programjával (KAP) kapcsolatban. A KAP keretein belül a részvényesek minden évben lemondanak az éves nyereség 10%-áról, és az ügyfeleknek ajánlják fel a lehetőséget, hogy ezen összegről maguk rendelkezzenek a programban résztvevő közhasznú társadalmi szervezetek részére. Bővebben

XIX. Főenergetikusi és Innovációs Szeminárium


2012. Május 9-10-11.
Visegrád
Energetikusok, Energetikai Vállalkozók és Feltalálók találkozója

Idén Visegrádon, immár 19. alkalommal kerül megrendezésre az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület (ETE) Esztergomi Szervezete által kezdeményezett Főenergetikusi és Innovációs Szeminárium, amely a szokásokhoz híven a hatósági és piaci környezettől a technika, zöld ipar állásán át a magyar feltalálók találmányaiig széles spektrumot fed le. Az aktuális, izgalmas témák mellett természetesen továbbra is a kapcsolatépítésre, szakmai ismeretek szélesítésére helyezzük a hangsúlyt.    Program          Jelentkezési lap

Zöldtech hirlevél * 2012.04. 25.

Megújuló energiaforrásokról mindenkinek