Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. május 7., hétfő

14.780 - Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium > A magyar kormány kiáll a magyar nyelvű erdélyi orvosképzés mellett

Feladó: Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium 

Dátum: 2012. május 7. 15:10
Tárgy: A KIM heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



A KIM heti hírlevele 2012-05-07
Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter a héten fogadta Abdullah Al Hussayen-t, a Szaúd-Arábiai Királyság víz- és villamosenergia-ügyi miniszterét; illetve Li Ko-csiangot, Kína miniszterelnökének első helyettesét. A KIM 2012 áprilisában vette vagyonkezelésbe a Zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrumot, és célul tűzte a komplexum stratégiai irányelveinek és célrendszerének újragondolását - erősítették meg a Zánka újratöltve! elnevezésű szakmai egyeztető tanács alakuló ülésén. Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár a Budapesti Corvinus Egyetemen tartott előadást az országképet befolyásoló sztereotípiákról.
2014-ig mindenki érezni fogja a közigazgatási reform pozitív hatását

A magyar közigazgatásban a 2012-es év a konszolidáció és a felkészülés éve – jelentette ki Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter pénteken, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatalban és a Kormányablakban tett látogatása utáni sajtótájékoztatón.

Kovács Zoltán előadása az országképet befolyásoló sztereotípiákról

A Budapesti Corvinus Egyetemen csütörtökön megtartott I. Országimázs konferencián Kovács Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára tartott előadást, amelyben elmondta, hogy az országról alkotott kép alakítása egy szerves folyamat, amelyben benne van mindenkinek, minden magyar állampolgárnak a tette, a mondanivalója, a magatartása.

Navracsics Tibor és Abdullah Al Hussayen találkozója

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter fogadta Abdullah Al Hussayen-t, a Szaúd-Arábiai Királyság Magyarországon tárgyaló víz- és villamosenergia-ügyi miniszterét.

Zánka újratöltve! – megalakult az egyeztető tanács

A mai nap Zánka történetében egy új fejezet megnyitásának napja. Legfőbb ideje, hogy a táborkomplexum elfoglalja méltó helyét a magyar közéletben - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter, a Zánka újratöltve! elnevezésű szakmai egyeztető tanács fővédnöke a tanács pénteki alakuló ülésén.

A magyar kormány kiáll a magyar nyelvű erdélyi orvosképzés mellett

A magyar kormány nagyon fontosnak tartja, hogy legyen magyar nyelvű orvosképzés Erdélyben, és kiáll a Marosvásárhelyi Orvosegyetem magyar oktatóinak és diákjainak küzdelme mellett - mondta Répás Zsuzsanna csütörtökön.

Egyre intenzívebbé válnak a magyar-kínai kapcsolatok

Kétnapos látogatásra hazánkba érkezett Kína miniszterelnökének első helyettese. Li Ko-csiang hétfőn Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettessel találkozott, kedden pedig Orbán Viktor miniszterelnökkel folytat megbeszélést.