Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. május 10., csütörtök

14.816 - Szent László mozgalmat indít Endrésik Zsolt

www.nemzetihirhalo.hu *************

Szent László mozgalmat indít Endrésik Zsolt 
2012. 05. 9. szerda. - 06:56 Kitartás.hu 

Szent László elnevezéssel új mozgalmat indít el a Jobbikból kizárt országgyűlési képviselő, a párt leváltott Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke - jelentette be a képviselő kedd este Miskolcon. 

A Jobbik azáltal, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megyében több alapszervezetét is feloszlatta, "hatalmas baklövést követett el", ezt vélhetően minden olyan megyében megteszi, "ahol fel merik szavukat emelni" az ottaniak, akikre ugyanaz a sors vár, mint ránk Borsodban - fogalmazott a sajtótájékoztatón Endrésik Zsolt. Mint mondta: eddig a Jobbikért és a nemzetért küzdött, mostantól már csak a nemzetért teszi ezt. 


A képviselő - aki korábban az MTI-nek azt nyilatkozta, hogy nem adja vissza országgyűlési képviselői mandátumát, hanem függetlenként folytatja a munkáját - úgy fogalmazott: az új mozgalom alapításáról egyeztetések kezdődtek több egyesülettel, mozgalommal. 

Ezek között említette a Nemzeti Civilkontrollt, az Egységes Magyarországért Mozgalmat, a Rongyosok Kulturális és Művelődési Egyesületet, a Magyar Rendszerváltók Országos Szövetségét és az Összefogás a Fennmaradásért Mozgalmat. A Jobbik volt borsodi elnöke szerint ledőlt a Jobbik legerősebb bástyája, miután a párt elnöksége több megyei szervezetet feloszlatott. 


A miskolci tájékoztatón a feloszlatott szervezetek elhozták egyebek mellett zászlójukat is, amelyből kivágták a Jobbik emblémáját, a zászlókat, tagkártyákat, a feloszlató jegyzőkönyveket egy postai csomagban összegyűjtve postai úton juttatják el Vona Gábor pártelnöknek. A Jobbik országos elnöksége és frakciója április 25-én döntött úgy, hogy kizárja a képviselőcsoportból Endrésik Zsoltot, később pedig a párt etikai bizottsága a Jobbikból is kizárta a politikust. 

Az akkori indoklás szerint a Jobbik számára egyértelművé vált, hogy Endrésik Zsolt országgyűlési képviselő, valamint Kisgergely András és Nagyházi Zoltán önkormányzati képviselők "önös politikai érdekeik alapján, valótlan információkkal a párt megosztására törekedtek, melyhez segítségül hívták az áruló, esküszegő Pősze Lajost - volt jobbikos, jelenleg független országgyűlési képviselőt - és a balliberális hvg.hu hírportált is". (hirado.hu)