Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. szeptember 24., szerda

1.103 - Egyházközség Presbitériuma Elnökségének nyilatkozata

Betreff: Egyházközség Presbitériuma Elnökségének nyilatkozata
Datum: kedd, 2008. szeptember 23.
Von: István Kecskés
An: Kutasi József

A Budapest Szabadság téri Református Egyházközség Presbitériuma Elnökségének nyilatkozata

Tóth Gábor - állítása szerint templomba járó - budapesti rendõrfõkapitány felebarátai elleni hamis tanúbizonyságot tett a Hír Televízió 2008. szeptember 21-i Kontraszt címû mûsorában.
2008. szeptember 20-án, az este 18 órától kezdõdõ, a magyargyûlölet áldozataira emlékezõ istentiszteletünk alatt a Hazatérés Temploma területén tartózkodókkal szemben - a budapesti rendõrfõkapitány állításaival ellentétben - a rendõrség fenyegetõen lépett fel, gyermekekre, nõkre és idõsekre való tekintet nélkül egyértelmûen megfélemlítõ jelleggel, mely intézkedés mintegy egy óra hosszan tartott. Ez alatt a templomi - fedett és három oldalról zárt - elõtérbe könnygázt fújtak be.
A templomi elõtér lépcsõjén tartózkodók semminemû rendbontást nem követtek el, ennek ellenére a rendõrség illegális tüntetésen való részvétel miatt távozásra szólította fel az egyházközség tulajdonát képezõ templomlépcsõn menedéket nyert törvénytisztelõ állampolgárokat. A rendkívül agresszív hatású gáz a templom zárt légterébe is bejutott, több hívünk rosszul lett, s szorult elsõsegélyre. A rendõrség törvénytelen fellépése súlyosan megzavarta az istentisztelet rendjét, ezzel is megsértve a magyargyûlölet áldozatainak emlékezetét.
Az egyházközségünk a fentiek alátámasztására fotó-, videó-, és hangdokumentációval rendelkezik.
A Fõvárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatal felé az egyházközséget ért alkotmányos alapjogsértések miatt a büntetõ feljelentést megtesszük.
Budapest, 2008. szeptember 22.
Az elnökség nevében:
Witzl Antal sk. mûszaki gondok
Ifj. Hegedûs Loránt sk. lelkész
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------