Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. szeptember 24., péntek

6.522 - Megkínozták és brutálisan bántalmazták a 2006. szeptember 18-án és az utána következő napokban/...

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

"Nagyon sok ember összepisilte magát" - ÁVH-s módszerek a fogdán (+videó)
2010-09-24 08:32 hírTV

Megkínozták és brutálisan bántalmazták a 2006. szeptember 18-án és az utána következő napokban előállított embereket a fővárosi Nagy Ignác utcai börtönben - állítja Célpont című műsorunknak adott megdöbbentő interjújában egy azóta már leszerelt börtönőr. A történtekről készült belső felvételeket azóta letörölték, az embertelenségekben résztvevő büntetés-végrehajtási dolgozókat pedig díszvacsorán látták vendégül parancsnokaik.

Videók:
"Nagyon sok ember összepisilte magát" - ÁVH-s módszerek a fogdán

Ütötték-verték a 2006. őszi tüntetések közben válogatás nélkül összefogdosott embereket a börtönőrök. Ezt állítja az egyik fővárosi büntetés-végrehajtási intézet volt dolgozója a Célpont című műsorunknak adott interjúban. A férfi szerint a tévéostrom után már készültek a tömeges előállításokra, reggel 7-től hajnali 3 óráig minden fegyőrt berendeltek, akik az udvaron fogadták a rendőrök által már bántalmazott embereket. Megdöbbentő vallomásában a volt börtönőr részletesen elmondja azt is, hogyan kínozták az egymáshoz bilincselt foglyokat.

- Ha megmozdult, húzta a kezét, odavágtunk nekik. Ha lejjebb akarta engedni a térdét, vagy a hátsó részét, hogy kicsit pihentesse magát, akkor oda kellett rúgni. Nagyon sok ember összepisilte magát, voltak idősebbek-fiatalabbak, fiatal lányok, idősebb nők - jelentette ki a volt börtönőr.

Az udvaron térdepeltetett embereket a befogadó helyiségekben újra és újra megverték, aki pedig szót emelt a bántalmazások ellen, meztelenre vetkőztetve meg is alázták. A Célpont riporterének a börtönőr elmondta azt is, hogy feletteseik mindenről tudtak, az események után pedig egy kisebb ünnepséget is rendeztek a dolgozóknak.

- Akik részt vettek ezekben az eseményekben, illetve akik nappal szolgálatban voltak, azokat megvendégelték Pilisszentkereszten egy bv-rehabilitációs központban. Díszvacsorát kaptak az emberek és mindenkinek megköszönte az országos parancsnok és az országos parancsnokhelyettes az ellátott szolgálatot. És ez kemény túlórapénzekkel voltak fizetve - mondta műsorunknak a leszerelt börtönőr.

A Célpontból kiderül, hogy a börtönök belső biztonsági kamerái hiába rögzítették az udvaron és a folyosókon történteket. Mire ugyanis a börtönőrök elleni feljelentések eljutottak a Katonai Ügyészségre, letelt a 72 órás határidő, ameddig a törvény szerint tárolni kell a felvételeket. Így akkorra azokat már örökre törölték.

Célpont című műsorunkat péntek 21.30-tól sugározzuk.

Kapcsolódó cikkek:
   Fiatal lányokat bilincseltek össze, és gumibottal ütötték őket - megdöbbentő vallomás a Célpontban