Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. szeptember 26., vasárnap

6.550 - Az MSZP szerint a Fidesz az október 3-i önkormányzati választásokat követően megszorításokra, létszámleépítésekre készül.

* www.nemzetihirhalo.hu *************
Október 3-a után jönnek a megszorítások?
MTI - metropol 2010-09-25 14:40

Az MSZP szerint a Fidesz az október 3-i önkormányzati választásokat követően megszorításokra, létszámleépítésekre készül.

A szocialisták szerint erre engednek következtetni a Pintér Sándor belügyminiszter által pénteken elmondottak: az elszegényedés miatt szaporodni fognak a bűncselekmények, ennek megfékezéséhez erkölcsileg támadhatatlan és jól fizetett rendőrségre van szükség.

Török Zsolt, az MSZP szóvivője szombati, telefonos sajtótájékoztatóján az MTI-nek azt mondta: bár október 3-ig titkolják, a Fidesz "120 napos ámokfutásának" köszönhetően hatalmas megszorításokra készülhet a kormány ősszel.

A szocialisták a megszorítások valószínűsítését a belügyminiszter által pénteken elmondottakra alapozzák. Török Zsolt szerint Pintér Sándor a Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztető Fórumán (SZÉF) "éhséglázadásokat" helyezett kilátásba, amelyek ellen határozott rendőri fellépésre lesz szükség.

Pintér Sándor arról beszélt, hogy szerinte az "országban jelentősen vissza fog esni a vásárlóerő, szegényednek az emberek, egyre több olyan jelenség lesz, ami a rendvédelmi szervek nélkül nem lesz megoldható".

Azt is mondta: az előbbiek miatt egyre nagyobb lesz a korrupció, egyre nagyobbak lesznek a gazdasági bűncselekmények, egyre több lesz az utcai bűncselekmény és - mint fogalmazott - "nyilvánvaló, hogy egyre több lesz a fegyveres rablástól kezdve minden más". Mindezek megfékezéséhez elszegényedett rendőrséggel nem lehet nekikezdeni - szögezte le.

Az MSZP a belügyminiszter szavaiból arra következtet, hogy az önkormányzati választások, azaz október 3-a után létszámleépítések, megszorítások várhatóak, a Fidesz akkor fogja megmutatni igazi arcát.

A szocialisták ismét arra szólítják fel a Fidesz-kormányt, hogy október 3-a előtt hozzák nyilvánosságra a 2011. évi költségvetés sarokszámait.

Kapcsolódó anyagok
    MSZP: mondjon le Papcsák Ferenc!
    Sarokszámokra vár az MSZP
    Távozásra szólítják fel Hoffmannt
    Incidens a miniszterelnöki megbízott sajtótájékoztatóján