Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. február 22., kedd

8.648 - Esterházy János gr.lányának a levele > gr. Esterházy Alice > "A kommunisták később is csak a nevüket változtatták meg, és továbbra is köztünk élnek"

From: LIGETI ZSUZSI

Date: 2011. február 22.
Subject: gr. Esterházy János lányának a levele >
gr. Esterházy Alice
To: Kutasi József

REMÉLHETÖLEG  ELJUT  AZ  ILLETÉKESEK  FÜLEHEZ  A  LEVÉL ,HISZEN NEM "KIS SZEMÉLY" AZ IRÓJA  ! !

2011. február 13. vasárnap, 10:50

„A kommunisták később is csak a nevüket változtatták meg, és továbbra is köztünk élnek”
Forrás: 2011. január 27. 13:36 Magyar Nemzet, és mno.hu honla


Lady Catherine Ashton
EU Külügyi Főképviselő
EEAS
Brüsszel 1049

Kedves Lady Ashton!

Engedje meg, hogy gratuláljak Önnek az Európai Unió külügyminiszterévé történt kinevezése alkalmából! Szeretném egyúttal megragadni a lehetőséget, hogy felhívjam figyelmét, milyen sok igaztalan beszámoló, jelentés született az utóbbi időben Magyarországról és annak miniszterelnökéről, Orbán Viktorról. Azért veszem magamnak ehhez a bátorságot, mivel Magyarország a szülőhazám, és tájékozott vagyok történelmét illetően.


Mi itt, Európában sokat hallunk a „muszlim veszélyről”, de senki említést sem tesz arról, hogy az Európát fenyegető igazi veszély saját sorainkból támad: a liberális, „szocialista orientációjú” sajtóra gondolok. Magyarország esetében már a megnevezés sem helytálló: a múltban hatalmon lévő destruktív erő kommunistának nevezte magát, a szocialistákat pedig ellenségnek tekintette. A kommunisták később is csak a nevüket változtatták meg, és továbbra is köztünk élnek – sajnálatos módon nem került sor semmiféle második nürnbergi perre, melynek során fény derült volna összes múltbéli kártételükre. A liberalizmus álarcában, a médián keresztül most ezek az emberek terjesztik a hazugságokat, rágalmaznak másokat, és mérgezik a fiatalságot. Ez az igazi veszély, nem az iszlám!


Önnek nem tűnt fel, hogy minden európai orgánum azt állította, Orbán miniszterelnök új médiatörvénye korlátozza a sajtószabadságot, miközben, akik ezt állították, nem is tudhatták, mi áll a törvényben, mivel azt akkor még egyetlen nyelvre sem fordították le magyarról? Az új médiatörvény időközben mindenki számára elérhetővé vált az interneten keresztül, így mindenki számára nyilvánvaló, hogy a törvény korrekt és jó. Az Orbánt mocskoló köröknek mindenütt vannak barátaik, s ezek minden eszközt készek bevetni, hogy megbuktassák a demokratikusan megválasztott jobboldali kormányt. A kiváló volt osztrák kancellár, Wolfgang Schüssel már átélte ugyanezt. Az volt az első alkalom, mikor a szemlélőben felmerült a gondolat, fennáll a veszélye, hogy – újonnan alkotott kifejezéssel élve – az Európai Unió demokratúrává válik!

Magyarország azért szavazott Orbán Viktorra, mert az előző nyolc év „szocialista” kormányzásának korrupciója és Gyurcsány miniszterelnök által beismert hazug volta nagyban hozzájárult a magyar gazdaság katasztrofális állapotának kialakulásához. Az ország vagyonát lábon eladták, illetve felélték. Szemtanúja voltam, ahogy egy nagy francia élelmiszergyártó vállalat felvásárolt egy magyar céget, bezáratta és a dolgozókat elbocsátotta – most pedig Magyarország kénytelen ugyanazt a terméket Franciaországból importálni. Hasonló esetek miatt ezrek vesztették el állásukat. Az exkommunista kormánytagokból kapitalista cápa vált! Sok külföldi befektető igazságtalannak tartja a rájuk kivetett új adót. Ezt ahhoz kéne mérni, mennyibe került nekik – hány eurócentbe, úgy értem –, hogy Magyarországon tevékenykedhessenek. Úgy vélem, ők maguk is belátnák, hogy az adó méltányos.

Közép-Európa országainak sorsát negyven éven át a kommunizmus irányította. Boldogsággal tölt el, hogy látom, még mindig él bennük az újrakezdés iránti vágy. Személyesen ismerem Orbán urat és minisztereit, amire igen büszke vagyok. Mindannyian a kommunizmus erkölcsi mocsarában nevelkedtek, mégis megtartották keresztény identitásukat, és ennek megfelelően szándékoznak kormányozni. Nem nacionalisták, hanem hazafiak, és egyetlen európai országra sem jelentenek veszélyt.

Nagyon hálás lennék, ha segítségemre lenne abban, hogy minderről a brüsszeli EU-képviselők tájékoztatást kapjanak. Negatív színben tüntetik fel ugyanis előttük Magyarországot, és nem szabad, hogy emiatt hátráltassák a demokratikusan megválasztott miniszterelnök, Orbán Viktor és kormánya munkáját.


Szívélyes üdvözlettel:
gr. Esterházy Alice
a Magyarok Világszövetségének volt tiszteletbeli elnöke
Forrás: 2011. január 27. 13:36 Magyar Nemzet, és mno.hu honla