Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. február 25., péntek

8.681 - Morvai Krisztina a termelők piacán Veszprémben!

A kormány megítélése zuhan, a Jobbik folyamatosan erősödik
http://www.fw.hu/nemzetihirhalo/htmlkeret/ikon-barikad-k.gifbarikad.hu 2011, február 24 - 22:13

Miközben az Orbán-kormány megítélése zuhanórepülésbe kezdett, addig a Jobbik folyamatosan erősödik - derül ki a Medián legfrissebb felméréséből.

A Medián elkészítette legfrissebb elemzését, mely a politikai közhangulat általános romlásáról és a kormányzó Fidesz-KDNP pártszövetség támogatásának jelentős visszaeséséről számol be. A pártnélküli választópolgárok aránya a választások óta folyamatosan nőtt. Februárra ez az érték elérte a 35 százalékot, melyre az elmúlt hat évben nem volt példa. Ennek a nagy mennyiségű úgynevezett "bizonytalan választónak" az oka egyértelműen az, hogy a Fidesz támogatottsága csak az elmúlt egy hónapban 7 százalékkal, azaz több mint félmillió szavazóval csökkent. Ezt fokozza még az az eredmény is, hogy a Fidesz elutasítottsága is most a legmagasabb. Februárban az emberek 35 százaléka mondta azt, hogy ha a közeljövőben választásokra kerülne sor, biztosan nem szavazna rájuk.

A kormánypárti szavazók elfordulása azonban nem azt jelenti, hogy ezzel az MSZP-re szavazók köre nőne. A szocialisták, akárcsak januárban 12 százalékos támogatottságot tudhatnak maguk mögött. Az elmúlt időszakban a pártok közül egyedül a Jobbik támogatottsága nőtt két százalékkal. A Fidesz mélyrepülésével szemben a radikális párt iránti szimpátia folyamatosan nő.

Kilenc százalékkal nőtt a kormány tevékenységével elégedetlenek aránya is, sőt a kormányba, mint intézménybe vetett bizalom is meggyengült.

Orbán Viktor forradalmi miniszterelnök népszerűsége továbbra is leszálló ágban van, azonban rajta kívül más politikussal szimpatizálók aránya is folyamatosan csökken. Kósa Lajos és Varga Mihály népszerűségi indexe szeptemberhez képes 13 százalékkal, Semjén Zsolté 10, Navracsics Tiboré 7, Martonyi János és Matolcsy Györgyé pedig 6-6 százalékkal csökkent.
K.E.
Morvai Krisztina a termelők piacán Veszprémben

IDE KATTINTANI > http://www.youtube.com/watch?v=M5jHkEdTnJM < IDE KATTINTANI