Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. október 8., szerda

19.463 - Magyarország Kormánya: A kormány célja az erős magyar gazdaság


Feladó: Magyarország Kormánya
Dátum: 2014. október 8. 20:16
Tárgy: Magyarország Kormányának Hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.e
u


Magyarország Kormányának Hírlevele 2014-10-08
Kül- és energiapolitikáról tárgyalt Orbán Viktor a német kancellárral

Magyarország bebizonyította, hogy a költségvetési fegyelem fenntartása és államadósság-csökkentés mellett is lehet munkahelyeket teremteni - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Milánóban, a foglalkoztatásról szóló EU-csúcs előtt a közmédiának adott nyilatkozatában. A kormányfő az olasz városban találkozott Angela Merkel német kancellárral is, akivel kül- és energiapolitikai kérdésekről tárgyalt.

Már zajlik a szociális tűzifa programra beadott pályátok feldolgozása

A fűtési szezon közeledtével azokon az 5 ezer fő alatti kistelepülésen élő rászorulókon is segít a kormány, akik tűzifával vagy szénnel fűtenek. Több mint 2 ezer település adta be pályázatát a szociális tüzelőanyag programra. A nyertes településekről a pályázatok feldolgozása és értékelése után várhatóan még októberben eredményt hirdet a Belügyminisztérium – mondta el Kurucz Éva kormányszóvivő.

​​
A kormány célja az erős magyar gazdaság

Bruttó 100 milliós fejlesztést hajtott végre a Herbária Zrt. székkutasi, gyógynövény-feldolgozó és teaüzemében. Az üzemcsarnok átadásán részt vett Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára.

Adománygyűjtés indul a kárpátaljai magyar egyházi közösségek támogatására

Kárpátaljai parókiák és plébániák támogatására indítanak gyűjtést a karitatív szervezetek, hogy az ott élő közösségeknek a téli időszakban segítséget nyújthassanak - jelentette be sajtótájékoztatón Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.