Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. október 28., kedd

19.521 - Ultrákkal vegyítenék össze az internetadó ellen tüntetőket - kijevi forgatókönyv Budapesten? 2014.10.26 16:27 Hídfő.net



Ultrákkal vegyítenék össze az internetadó ellen tüntetőket - kijevi forgatókönyv Budapesten? 
2014.10.26 16:27 Hídfő.net 

Kétezer futball-huligánt szerveztek ma a Kossuth-térre egy tüntetésre órákkal azelőtt, hogy a belvárosban megkezdődik a fővonalú média teljes skálája által beharangozott, internetadó elleni tüntetés. A megmozdulás alig egy órája ért véget, így a kétezres tömegből néhány száz fős, látszólag egyelőre tanácstalan keménymag várakozik a belvárosban. Nem kizárt, hogy ezek a csoportok bekapcsolódhatnak a délután 6-kor kezdődő, a internetadó bevezetése ellen meghirdetett tömegdemonstrációba is, ami valószínűsíti, hogy provokátorok a kormányellenes tüntetés radikalizálására készülnek. 



Mint ismeretes, a kormány is számít egy az amerikai titkosszolgálat által szervezett felforgatási kísérletre. Idén februárban Kijevben ugyanezzel a módszerrel távolították el az ukrán kormányt a nyugati titkosszolgálatok: a nagy létszámú, ám békés civil tüntetésbe futball-huligánok és szélsőjobboldali csoportok aktivistái szivárogtak be, akik összecsapásokat provokáltak ki a tüntetők tömege és a rendőri erők közt. Ennek következményei ismeretesek; a kormányfő lemondott, az államfőnek el kellett hagynia az országot, Kijevben pedig egy olyan kormány jutott hatalomra, ami Washington céljait maximálisan kiszolgálja. 
Igen sokatmondó, hogy a Kossuth-téren nem tegnap vagy valamelyik másik nap jelennek meg az ultrák, hanem éppen azon a napon, amikor vélhetően civilek tízezrei vonulnak majd utcára a belvárosban. Mindez valóban azt jelenti, hogy Washingtonban "magasabb fokozatra kapcsolták" az Orbán-kormány elleni politikát. 
A Kijevben zajló felforgatás sikeréhez nagyban hozzájárult, hogy a CIA el tudta hitetni a hazai szélsőjobboldali szervezetekkel, hogy a kezdődő kormányellenes tiltakozásokat saját hasznukra fordíthatják és részesülnek majd a hatalomból. Ennek következménye egy az ország területi egységét megbontó háború lett, amiben az amerikaiak báb-kormánya az első sorba küldte meghalni a jobboldali fiatalokat. 
Reméljük, hogy a magyarországi jobboldal tanult az ukrán példából és nem ringatják magukat abba az illúzióba, hogy az internetadó elleni tüntetésbe bekapcsolódással további szavazatokat szerezhetnek. 
A békés tüntetés és a radikalizáló tényező közti távolság: 


Kapcsolódó: 
   Ostromolják a tüntetők a Fidesz-székházat 
   Az Orbán-rendszer végéről ír a BBC 
   Az amerikai ügyvivő is ott van az internetadó elleni tüntetésen 
   Internetadó elleni tüntetés: a békés demonstrációból majdnem oszlatás lett 
   Megtámadták a Fidesz-székházat - helyszíni az internetadó elleni tüntetésről 
   Hiába támadt a Fidesz-székházra az EU-zászlós csürhe, a "rend"őrök mégsem vették elő 2006-os formájukat 
   Jobbágyi Gábor: Előkészületek az '56-os felkelés kirobbantására 
   Tüntetés a netadó ellen - beszámoló 
   Elfogta a rendőrség a Fidesz-székház támadóit 
   Fidesz: A szolgáltatók nem háríthatják át az internetadót 
   A Fidesz nem tágít a netadóból, de nemet mond az erőszakra 
   Itt a kormány új adóemelési ötlete - célkeresztben az élelmiszer 
   Sokkoló felmérés: ez lesz a céges cafeteriával 2015-ben 
   Új eszközt vetnek be az áfacsalók ellen 
   Durva drágulás jön alkoholfronton 
   Leszavazta a Fidesz az élelmiszerárak csökkentését, tárgyalni sem hajlandó a parlamenti többség 
   Tömeges zavargások Kölnben 

"Ha egy kormány itthon és külföldön is arról beszél, és ezt az érvet gyakran használja, hogy korábban soha nem tapasztalt nemzeti egység áll mögötte, akkor elég kellemetlen ilyen képeket látnia." (Török Gábor)