Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. október 22., szerda

19.994 - Újabb fejőstehenet talált a kormány: a telefonhívások és sms-ek megadóztatása után itt az internetadó....



Itt az internetadó: 150 Ft lesz egy gigabyte 
KOVÁCS ÁRON - 2014. OKTÓBER 21. vs.hu 

Újabb fejőstehenet talált a kormány: a telefonhívások és sms-ek megadóztatása után itt az internetadó: minden megkezdett gigabyte adatforgalom után 150 forintot fizetnek majd a szolgáltatók, de a végén úgyis a felhasználók állják. 

"Figyelemmel az internetes kommunikáció fokozódó térnyerésére a hagyományos telefonos kommunikációhoz képest" - ezzel magyarázza a jövő évi adótörvények kedden benyújtott javaslata, hogy a telefonhívások mellett a kormány különadót vetne ki az internetszolgáltatókra is. Az indoklás azt jelzi: a kabinet is észlelte, hogy egyre többen beszélnek az interneten, és ez után nem fizetnek adót. 
Az adó mértéke 150 forint lenne minden megkezdett gigabyte adatforgalom után. Ezt a szolgáltatóknak kell befizetniük, havonta, miután kiszámolták, hogy mennyi is volt egy-egy hónapban az adatforgalmuk. 
A törvény ugyanakkor nem tiltja az adó áthárítását a fogyasztókra (összehasonlításként: egy modern játék legalább 10 gigabyte, egy DVD-minőségű film pedig 4-5 gigabyte). 
Az adónak - szemben a telefonhívásokra kivetett közteherrel - nincs maximális összege, ezért egyes cégeknek igencsak mélyen a zsebükbe kell majd nyúlniuk. A szolgáltatók felé ugyanakkor könnyítés, hogy a távközlési különadóból levonhatják az előző évben befizetett társasági adó időarányos részét. 
Az internetadó ötlete már 2008-ban, az MSZP-SZDSZ kormánykoalíció idején is felmerült. Akkor a Fidesz ezt élesen ellenezte: Nyitrai Zsolt képviselő azt mondta: a Fidesz elvi alapon nem támogat semmi adóemelést vagy új adónem bevezetését, különösen akkor, ha az az internetre vonatkozik, hiszen az tovább mélyíti a Magyarországon a digitális szakadékot. 


Hogyan is volt ez néhány éve? 

2008.04.26 AZ INTERNETADÓ TERVÉNEK VISSZAVONÁSÁRA SZÓLÍT FEL A FIDESZ 

A Fidesz felszólítja a kormányt, hogy vonja vissza az internetadóval kapcsolatos javaslatát, mert az akadályozná az internet magyarországi terjedését. Erről Nyitrai Zsolt a párt információs és telekommunikációs munkacsoportjának vezetője beszélt szombati sajtótájékoztatóján. 
Nyitrai Zsolt azt mondta, hogy a Fidesz elvi alapon nem támogat semmi adóemelést vagy új adónem bevezetését, különösen akkor, ha az az internetre vonatkozik. 
Hozzátette: A Fidesz támogatja a magyar kultúrát, viszont ez a támogatás nem történhet egy másik kultúra, nevezetesen az internet megsarcolásával.1 
Nyitrai szerint a Hiller István miniszter által az Országgyűlés elé terjesztett törvényjavaslat Európában "teljesen egyedülálló és szokatlan módon" bevezetné az internetadót. 


Az internet megadóztatása egyértelműen felesleges, átgondolatlan és rossz, mert tovább mélyíti a Magyarországon amúgy is meglévő digitális szakadékot és elzárja az új felhasználókat az internettől - hangsúlyozta. 
Nyitrai Zsolt emlékeztetett rá, hogy több civil szervezet és szakmai fórum - így az Informatikai Érdekegyeztető Fórum (Inforum), valamint az Informatikai Vállalkozások Szövetsége - is tiltakozott az internetadó bevezetése ellen. 
Felszóltjuk a kormányt, hogy vonja vissza ezt az elképzelését, az internet adó bevezetésének gondolatát - mondta Nyitrai Zsolt, aki hozzátette: a Fidesz elkészítette módosító javaslatait, amelyben egyrészt az "internetadó" eltörlését javasolja, másrészt a mobil telefonokkal kapcsolatban kezdeményezik, hogy a WAP és a MMS is kerüljön ki a járulékfizetés alá tartozó tevékenységek köréből. 
forrás: fidesz.hu 

Kapcsolódó: 
   Itt megmérheti: ennyi lesz önnél az internetadó 
   Durván elszámolhatta az NGM - 220 milliárdos internetadó jöhet! 
   Internetadó: máris visszavonul a kormány 
   Nem lesz brutális mértékű internetadó 
   Ezzel a béna tereléssel minden határt átlépett a Fidesz 
   Internetadó: ömlenek a zseniális képek, beindult a mémgyár 
   Alanyi jog lett az internet Finnországban 
   Megszűnik az iskolakezdési támogatás és a temetési segély 
   Megszűnik az átmeneti segély és a temetési segély 
   Megszűnik az álláskeresési segély 
   Megszűnik a szociális segély / Korlátozzák a szülők jogait 
   Megszűnik a rokkantsági nyugdíj, a rendszeres szociális járadék és az átmeneti járadék 
   Megszűnt a passzív táppénz 
   Így szigorodik a munkanélküli-segélyezés rendszere 
   A TB ÉS A NYUGDÍJ NEM JÁR! 
   Jó nyelvtanár vagy, de a törvény szerint nem taníthatsz többé, bocs 
   Havi egymillió forintért osztogat zsidóügyi tanácsokat a Miniszterelnökségnek pufajkás Zoltai 
   Miért kap Martonyi János után egy újabb III/II-es múltú személy szerepet a kormányzatában? 
   Félmillió a legalacsonyabb uniós fizetés 
   100 óra közmunkára ítéltek egy osztrák mérnököt, amiért "antiszemita kommentet" tett ki a Facebookra 

"Amikor a törpék megszerzik a hatalmat arra, hogy mindenkit egyenlővé tegyenek, csak egyféle módot ismernek rá. Levágják a fejét azoknak, akik magasabbak." Wass Albert