Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. október 10., péntek

19.471 - Sípos Lászlóék áldatlan szerepéről nyilatkozik egy rovásíró szaktekintély


Feladó: MVSZ Sajtószolgálat
Dátum: 2014. október 9. 11:44
Tárgy: Sípos Lászlóék áldatlan szerepéről nyilatkozik egy rovásíró szaktekintély
Címzett:
​Kutasi József Antal


Tisza András, az első magyarországi, teljesen rovásírással írt újság kiadó főszerkesztője nyílt levelet írt Gyetvay György Gergelynek (Mit keres a Jobbik-ban a rovásírás kazárosítója?). Levelét alább közzétesszük. Időközben kiderült, hogy a Jobbik nemcsak az EP-lista 5. helyén szerepeltette a székely-magyar rovásírást kazárosítani próbáló Sípos Lászlót, hanem az október 12-i önkormányzati választásokon is indítják Szolnok városában.

 

Nyílt levél Gyetvay György úrnak és a tisztelt Címzetteknek.


Kedves Gyetvay György Gergely!

 

Jómagam szintén kezdetektől részt vettem a székely-magyar rovásírás számítógépes szabványosítási folyamatában és csak megerősíteni tudom a nyílt leveledben leírtakat. Kiegészítésként csupán annyit tennék hozzá, hogy kezdetben még én is bíztam a három személy jó szándékú munkájában, de idővel rájöttem, hogy a tevékenységük nem szól másról, mint a folyamat megakasztásáról. Miután látták, hogy ez nem megy,  mindent elkövettek, hogy olyan elméleteket kreáljanak, ami elfogadhatatlan minden reálisan gondolkodó magyar ember számára.

 

A Jobbik által szervezett Atilla Király Népfőiskola  előadói sorába engem is meghívtak, de a negyedik előadás előtt egy nappal kaptam a Fejér megyei Jobbik szervezőjétől egy telefont, miszerint "érdeklődés hiányában" a foglalkozásokat megszüntették. Csak erről a résztvevőket elfelejtették értesíteni. Engem az előadás napján a hallgatóságból többen hívtak telefonon, hogy miért nem vagyok ott mert "tele van a terem és várnak". Ebből is látszik, hogy nem csak Szakács Gábort ebrudálták ki az oktatók közül, hanem következetesen mindazokat akik nem az ő idegen szívű agyalmányaikat tanították.

 

A Jobbik hozzáállását a nemzeti kérdésekhez jól bizonyítja a bodajki Jobbik alapszervezet által állított rovástábla avatásának esete. Azt tudni kell előzményként, hogy ekkor már több alkalommal meghívtak magukhoz rovást tanítani. Így meghívtak az avatásra is, hogy pár mondatot szóljak a témáról. A tábla az a bizonyos "szabvány" pléhtábla, ami tudvalevőleg a Sipos László, Rumi Tamás, Dr. Hosszú Gábor üzleti vállalkozása. Úgy voltam vele végül is ez is rovás, hát részt veszek az avatáson. Nálam a felháborodás érzése akkor keletkezett, amikor a Jobbik megyei képviselője hosszasan ecsetelte, hogy ez az általuk indított és szervezett rovástábla állítási mozgalom, milyen jó dolog is valójában. Az ünnepség utáni baráti pogácsa evés közben nem átalottam felhívni a Jobbikos képviselő úr figyelmét, hogy a rovástábla állítási mozgalmat nem ők, hanem a Magyarok Világszövetsége indítványozta és ehhez ők legfeljebb csatlakozhatnak, de nem ők kezdeményezték. Azóta ide se hívtak többet!

 

Abban reménykedem, hogy egyre több olyan nemzeti érzelmű igaz magyar ember lesz a jövőben, aki eddig a Jobbikban látta ugyan a vezető erejét, de kinyílik a szeme és megérti, hogy kik is ezek az urak tulajdonképpen.


Áldás

Tisza András

rovástanító

 

A Jobbik szolnoki jelöltjei, középen a kazárosító Sípos László, aki a Jobbikban Szegedi Csanád "örökségét ápolja"

MVSZ Sajtószolgálat

8400/141009