Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. június 18., csütörtök

20.281 - MEGSZEREZTÜK A MENEKÜLTEK TITKOS HADITERVÉT A NAGY ORBÁN-FAL ELLEN > JÁMBORANDRÁS > 2015. JÚNIUS 18. CSÜTÖRTÖK, 10:41


MEGSZEREZTÜK A MENEKÜLTEK TITKOS HADITERVÉT A NAGY ORBÁN-FAL ELLEN

JÁMBORANDRÁS
2015. JÚNIUS 18. CSÜTÖRTÖK, 10:41

A titkos haditerv a képen látható. Olvasónk fotóján pirossal van jelölve a 175 kilométeres határszakasz, ahol a fal lesz. És zölddel azok az irányok, ahol a menekültek megkerülhetik az Orbán-falat, mely a Népszabadság szerint 20 milliárd fog kerülni, ami 100 ezer munkavállaló (ápoló, szociális munkás, tanár rendőr), egy évig tartó bruttó 17 ezer forintos béremelése. Vagy lehetne a menekültügyi eljárások gyorsítására, a nálunk letelepedők nyelvtanulására és integrációjára, a menekült táborok és a rendőrség megerősítésére. És akkor arról nem is beszéltünk évente mennyibe fog kerülni a felújítása és az őrzése a falnak.

oranfal.jpg

Nem tudjuk, hogy kinek fog menni a lóvé, de ez a fal tényleg nem jó másra, mint hangulatkeltésre, és a Fidesz cselekvő, tetterős imidzsének újraépítésére, illetve arra, hogy egy haver cég kapjon sokmilliárdot.

Alapvetően a délről jövő bevándorlók számára nem Magyarország az EU határa, hanem Görögország és Bulgária. A hozzánk érkező menekültek 90%-a áthalad a két országon, amelynek határait szintén falak védik több helyen.

Az EU menekültügyi szabályai szerint egyébként abba az országba kell visszatoloncolni később a menekülteket, ahol bizonyíthatóan átlépték az EU határát. Mivel Magyarország Schengen része, tehát a nyugati határai nyitva vannak, a menekültek nem fogják azt mondani, hogy ők Bulgáriában vagy Horvátországban lépték át a határt, és ha nem találkoznak a helyi hatósággal, papír se lesz erről, míg a magyar hatóság nem tudja majd bizonyítani ezt. Tehát, a fal nem segít abban sem, hogy ne mi legyünk azok, akiknél átlépik az EU határát, hiszen nagyrészt eddig se voltunk, és ha mi kapjuk el először, akkor lényegében a menekültön múlik, melyik országot jelöli meg. De ez nem is olyan lényeges, ugyanis ebben az évben eddig Németország 2952 menedékkérőt próbált visszaküldeni Magyarországra azért, mert először itt nyújtották be a kérelmüket. Hazánk 2304 esetben elismerte, hogy valóban itt kértek először menedékjogot, mégis csupán 42 (!) menedékkérő érkezett ténylegesen vissza Németországból.

És azt is tudjuk, míg tavaly a 45 000 magyarországi menedékkérőből 530 kapott valójában letelepedésre engedélyt Magyarországon, kb 2-3 ezren vannak jelenleg menekülttáborban (ennyi a befogadóképesség), addig idén 45 kérelmet bíráltak el pozitívan a hatóságok. De a 45 000 menedékkérő nagy része továbbhaladt Nyugat-Európába. És hiába a megnövekedett menekültforgalom Magyarországon, idén eddig nem találkoztunk a migránsokhoz köthető bűnügyekkel. Tehát hazugság az a fideszes riogatás, hogy több százezren özönlenek majd be Magyarországra. Egyelőre mást nem lehet mondani, mint hogy több tízezren özönlenek át

Azt pedig a fenti "infografikán" láthatjuk, mire lesz jó Orbán fala. Korrupcióra és szavazatszerző erőfitogtatásra.