Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. március 1., szerda

21.957 - Támadás az MVSZ ellen - Fuksz Sándor: Mélyre süllyedt a Bécsi Napló > ​2017. február 28. 11:02


Feladó: MVSZ Sajtószolgálat
Dátum:
​​
2017. február 28. 11:02
Tárgy: Támadás az MVSZ ellen - Fuksz Sándor: Mélyre süllyedt a Bécsi Napló
Címzett:

A kéthavonta megjelenő Bécsi Napló 2017. évi január-februári számában példátlan rágalmazásra ragadtatta magát a Magyarok Világszövetségével és annak elnökével szemben. Ezt az irományt olvasva, és ismerve számos állításának elképesztően valótlan voltát, joggal merül fel az olvasóban az a kérdés, amelyet a Magyarok Világszövetségének korábbi elnökhelyettese, Fuksz Sándor is felvet: Mi értelme van annak, hogy ennyi valótlan állítást, ilyen sok rágalmat és becsületsértést elkövető lapot magyar emberek olvassanak? Cui prodest? Avagy kinek az érdeke? A magyarságnak semmiképpen. Az eset megszólalásra késztette a magyar közélet számos szereplőjét. Alább közzétesszük Fuksz Sándor hozzászólását.

 

Nincs könnyű helyzetben a mai újságolvasó. Nagy a valószínűsége annak, hogy félre akarják vezetni. Ezer meg ezer oka lehet ennek: politikai manipuláció, fogyasztási orientálás, vallási meggyőzés vagy csak – ami ma a legerősebb szándék – egyszerűen a megfélemlítés. Behódoló, önmaga hitében megroggyasztott szolgává zülleszteni a gyanútlan olvasót.

A Bécsi Napló januári száma a Magyarok Világszövetségével foglalkozik. Az elmúlt tíz egynéhány évben követem és segítem ennek a szervezetnek a munkáját, tapasztalva azt a közönyt és akadályoztatást is, melyet elszenvedni kénytelen a magyar állam részéről.

Aki ma betekintést akar nyerni az MVSZ munkájába, játszi könnyedén megteheti, hiszen a világháló nyitott könyvként tárja föl annak az időszaknak az eredményeit is, amelyet Papp László írása felidéz. Idézőjelbe is teszi, mintha meg sem történt volna.

A stílus maga az ember – mondhatnánk, aztán továbbléphetnénk azzal, hogy az olvasóra bízzuk az ítéletet, de rögtön felvetődik a szerkesztőség, főszerkesztő felelőssége: miért nem kapott lehetőséget a megtámadott – másik – fél a megszólalásra? Én sejtem! Az írás idéz egy nyilatkozatot, amelyet állítólag Patrubány Miklós adott egy Sipos Attila nevű illetőnek. Nos, az első elolvasás után sejtettem, hogy blöffről van szó, hiszen ilyeket ember önmagáról még erős kényszer alatt sem nyilatkozik, nemhogy szabad akaratából. A sejtésem beigazolódott, Patrubány Miklós nem ismeri ezt az embert.

Nos, itt van a kutya elásva! A főszerkesztő nem véletlenül mulasztotta el felkínálni a reagálás lehetőségét a Magyarok Világszövetsége elnökének. Kiderült volna Papp László hazugsága és dugába dőlt volna  a megrendelt lejáratási szándék. Hogy ki lehet a megrendelő? Talán az, aki a Bécsi Naplót finanszírozza. Az olvasóknak pedig csak azt lehet tanácsolni: keressék tovább is az igazságot, és keressenek maguknak egy hiteles lapot! A Bécsi Napló helyett.

 

MVSZ Sajtószolgálat

9145/170228