Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. március 27., hétfő

21.968 - ​Lakatos Pál: 2010 óta közel 78 ezer magyar gyermek született külföldön.


​​
Lakatos Pál

2010 óta közel 78 ezer magyar gyermek született külföldön.

"Az LMP adatkérésének köszönhetően kiderült, hogy a magyar gyermekek majdnem 15%-a külföldön születik már. 

A külföldön született gyermekek hazai anyakönyvezésére vonatkozó kérelmek számának alakulásából következtethetünk erre, amely adatokat Budapest Főváros Kormányhivatala szolgáltatta az LMP-nek. 2010 óta közel 78 ezer gyermek született külföldön, amely nagyságrendileg megegyezik az éves hazai születésszámmal. Ráadásul egyre több gyermek születik külföldön, a rekordhónap a tavaly december volt, több mint 1500 anyakönyvezési kérelemmel. 

Mindeközben az itthoni születésszámot tekintve a 2011-es mélyponthoz képest, amikor is alig több mint 88 ezer gyermek született Magyarországon, alig tudtunk elmozdulni. A tavalyi év adata még mindig csak 93 ezer fő. A fiatalok főként az otthonteremtés és elhelyezkedés nehézségei, valamint a dolgozói szegénység miatt nem tudják megvalósítani családalapításra vonatkozó terveiket. Az LMP nem akar unokák nélküli országot. 

Ennek érdekében a fiatalok itthoni boldogulását és a külföldön élők hazatérését segítenénk az oktatás minőségi reformjával, a felsőoktatási tandíj eltörlésével, valódi béremelésekkel és a mindenkire kiterjedő bérlakás- és családpolitikával" - írják a dokumentumban.