Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. március 31., péntek

21.980 - Munkáspárt hírlevél 2017.03.31.


Feladó: Munkáspárt Információs Iroda
Dátum: 2017. március 31. 12:10
Tárgy: Munkáspárt hírlevél 2017.03.31.
Címzett: jozsef@kutasi.eu

Munkáspárt hírlevél 2017.03.31.


Segélyalapot hozna létre Szentpáli Kolos

A Hungária körút-Kerepesi út kereszteződésénél tartott sajtótájékoztatót a Munkáspárt önkormányzati képviselőjelöltje, aki a kapitalizmus áldozatairól emlékezett meg pénteken. Szentpáli Kolos azt mondta: azoknak, akik kételkednek benne, hogy a kapitalizmusnak vannak áldozatai, javasolja, hogy keressék fel Zugló 3. számú választókörzetét, és nézzék meg, milyen körülmények között élnek ott az emberek. Szentpáli elmondta, rövidtávon egy segélyalapot hoznának létre a körzetben, és kiharcolnák, hogy a 77-es vonalon több alacsonypadlós troli közlekedjen. (https://www.zuglo.hu)

Bővebben...


Béke, munka, szolidaritás! Három ok, hogy kommunista legyek.

A Német Kommunista Párt folytatja kampányát a 2017-es parlamenti választásokra. Németországot 130 milliárdos uralja. A német lakosság 15.5 százaléka szegény. A gyerekek 20%-a szegénységben él. 130 milliárd euróra akarják növelni a katonai kiadásokat, ahelyett, hogy kórházakra, iskolákra, a szegénység leküzdésére költenék. (http://news.dkp.suhail.uberspace.de)

Bővebben...


Ukrajna: a tolószékes lányt kitiltották

Az idei orosz induló kiléte és dala az utolsó pillanatokban derült ki, sokaknál felmerült a kérdés, hogy vajon visszalépnek-e az oroszok. Friss hír, hogy a "Flame is burning" című dal előadóját, Julia Szamojlovát kizárták Ukrajnából, amiből az következik, hogy nem léphet fel a májusi Eurovíziós Dalfesztiválon. A kizárás oka, hogy Julia 2015-ben fellépett a 2014-ben, az oroszok által elcsatolt Krím-félszigeten. Az ukrán SBU úgy döntött, hogy 3 éves időtartamra megtiltja, hogy az énekesnő Ukrajna területére lépjen. (http://eschungary.hu)

Bővebben...


Európa, fizess!

Az USA katonai költségvetése 2009-ben a GDP 5,29 százalékát tette ki, 2015-ben 3.59 százalékát. Az EU-országok átlaga 2009-ben 1,7 százalék volt, 2015-ben 1.45. Az USA ma állampolgáronként 1845 dollárt költ katonai célokra, az EU pedig 450 dollárt. Az USA ezen akar változtatni. (http://aa.com.tr)

Bővebben...


Folytatódik az USA-EU párviadal

Az Egyesült Államok gratulál az Európai Uniónak az 1957-es római szerződés aláírásának az Európai Gazdasági Közösség megalakításának hatvanadik évfordulója alkalmából.  Földrészeinket közös értékek kötik össze, mindenekelőtt a közös szándék, hogy elősegítjük a békét és a fejlődést a szabadság, a demokrácia és a jog érvényesítésével. Várakozással tekintünk a közös biztonság és a közös virágzás újabb hatvan éve elé. – nyilatkozta a Fehér Ház. (https://www.whitehouse.gov)

Bővebben...


Zeman: minek nekünk a NATO?

Minek nekünk egyáltalán a NATO, ha nem képes megakadályozni az iszlám terrorizmust? – vetette fel Miloš Zeman cseh köztársasági elnök  a Frekvence1 cseh rádióadó műsorában. (https://www.frekvence1.cz)

Bővebben...


Juhász Péter: fütyülő és rohadt paradicsom

Közös választási listát és jelölteket szeretne az LMP-vel, a Párbeszéddel, a Momentummal és a Kétfarkú Kutya Párttal Juhász Péter.  Az Együtt elnöke az új pólusnak nevezett összefogásba minden ellenzékit bevenne, aki szemben áll a 2010 előtti baloldali világgal, tehát az MSZP, a DK és a Liberálisok pártja ebbe nem fér bele. Orbánt a radikálisabbak rohadt paradicsommal is megdobálhatnák, de ő fütyüléssel tiltakozik mindaddig, amíg a miniszterelnök nem vállalja a nyilvános vitát. (http://index.hu)

Bővebben...


Végegyháza: a Munkáspárt friss erőt jelent

Időközi polgármester-választás lesz vasárnap a Békés megyei Végegyházán. Négy független jelölt indul, egy jelölt a Jobbiktól, és Gál Ferenc, a Magyar Munkáspárt színeiben. (http://vegegyhaza.hu)

Bővebben...


Kishartyán: a Munkáspárt és Nagy Attila Tibor a jó választás!

Új képviselő-testületet és polgármestert választanak vasárnap a Nógrád megyei Kishartyánban, miután az eddigi testület januárban feloszlatta magát. A Helyi Választási Bizottság által elvégzett sorsolás alapján, a szavazólapon az alábbi sorrendben szerepelnek a polgármester-jelöltek: 1) Sándor Attila – Független jelölt, 2) Nagy Attila Tibor– Munkáspárt 3) Kovács Istvánné – Független jelölt. 13 fő indul a négy képviselői helyért. A Munkáspárt jelöltjei: Angyal Róbert, Felföldi István, Nagy Attila Tibor, Telek László (http://www.nograd24.hu)

Bővebben...


Szerbia: most álljatok meg, holnap már késő!

A belgrádi Nikola Pašić téren tartottak tiltakozó megmozdulást a nyugdíjasok, amiért csökkentették a nyugdíjukat. A gyülekező után a tüntetők elsétáltak az Alkotmánybíróság épülete elé, ahol azt üzenték a bíróknak, hogy még a „kádik is becsületesebben ítélkeztek, mint ők‟. (http://www.vajma.info)

Bővebben...


Sarkad: itt a lehetőség, válasszuk a Munkáspártot!

A Békés megyei Sarkadon az 5. számú egyéni választókerületében időközi választás lesz vasárnap. Hatan pályáznak: Óré Tamás Roland, Oláh József, Debreceni Gábor Tamás, Rácz Kinga és Dávid Csaba függetlenként. A Munkáspárt jelöltje Ujj György Imre. (http://mti.hu)

Bővebben...


Újabb amerikai tankok jönnek?

Több katonai erőre van szükség Európában, főleg a szárazföldi csapatok terén. Szükségem van egy páncélos hadosztályra. – jelentette ki az amerikai szenátusi meghallgatáson Curtis M. Scaparrotti vezérezredes, az USA európai haderőinek főparancsnoka. (http://www.military.com)

Bővebben...


Sok sikert a görög kommunistáknak!

Ma kezdődik a Görög Kommunista Párt 20. Kongresszusa Athénban. Az előadói beszédet Dimitris Koutsoumpas főtitkár tartja. (http://inter.kke.gr)

Bővebben...


Kína: a faültetés társadalmi ügy

Az ország fásítása, új erdők telepítése minden kínai ember számára feladat, Ebben az önkéntes társadalmi munkának fontos szerepe van. A fatelepítés a természet védelmének és a fiatalok nevelésének lényeges eszköze. - Hszi Csin-ping, a Kínai Kommunista Párt főtitkára, a Kínai Népköztársaság elnöke. (http://news.xinhuanet.com)

Bővebben...


Közép-Európai Egyetem: nem munkások gyerekeinek hozták létre

A Közép-Európai Egyetem nemzeti érték, a kormány ellene indított támadása hazaárulás! -jelentette ki Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke. (http://mszp.hu)

Bővebben...


Opel: támogatjuk a gazdagokat, hogy még gazdagabbak legyenek

A magyar kormány feladata és felelőssége, hogy minden feltételt biztosítson ahhoz, hogy az Opel új tulajdonosa a magyarországi tevékenység bővítésében és fejlesztésében legyen érdekelt - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Szentgotthárdon, az Opel-gyárban, a gyártás megkezdésének 25. évfordulójának alkalmából tartott ünnepségen. (http://mti.hu)

Bővebben...


Porosenko-Orbán-megállapodás: mindent adunk, semmit se kapunk

Az Európai Néppárt kongresszusa során Petro Poroshenko ukrán elnök találkozott Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel. Az elnök "aggodalmát fejezte ki magyar kormányzati képviselőknek elkülönült területi autonómiák létrehozására vonatkozó nyilatkozataival kapcsolatban."- közölte az ukrán fél. (http://www.president.gov.ua)

Bővebben...


Tanítsuk rendre az amerikaiakat!

A Közép-európai Egyetemnek (CEU) továbbra is szándékában áll, hogy párbeszédet folytasson a magyar kormánnyal, de a benyújtott felsőoktatási törvénytervezetet nem tudják az egyeztetések alapjául elfogadni - közölte az intézmény elnök-rektora csütörtökön.  A felsőoktatási intézmény MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az elnök-rektor, Michael Ingatieff és Enyedi Zsolt magyar ügyekért felelős rektor-helyettes vett részt a Palkovics László oktatási államtitkárral folytatott szerdai egyeztetésen. Ezen megismételték és fenntartották azt a kérésüket, hogy a kormány vonja vissza a törvénytervezetet, és kezdjen egyeztetést a helyzet megoldására. (http://mti.hu)

Bővebben...


A Jobbik lenyúlja a Munkáspárt lakásprogramját

Állami háttérű bérlakás-építési programot szorgalmaz a Jobbik, amelynek keretében a jelenlegi piaci ár feléért, harmadáért is otthonhoz juthatnának a rászorulók. Az ellenzéki párt az üresen álló állami és önkormányzati ingatlanokat is hasznosítaná, miután a közfoglalkoztatottak bevonásával azokat alkalmassá tették a lakhatásra. (http://mti.hu)

Bővebben...


Csak a szocializmus mentheti meg Európát

Csak a szocializmus mentheti meg Európát. – jelentette ki Thürmer Gyula a http://haber.sol.org.tr  török hírportálnak adott interjúban. Az európai ház falai ingadoznak, Ha valami váratlan történik, legyen az egy háború Ukrajnában vagy a Balkánon, vagy az EU migrációs politikájának totális összeomlása, ez új irányokat adhat a tőke ellenes osztályharcnak. (http://icp.sol.org.tr)

Bővebben...


Románia fegyverkezik

Három amerikai óriás cég, a General Dynamics, a Bell Helicopter és a The Boeing Company képviselői tárgyaltak Romániában a román hadsereg korszerű fegyverekkel való ellátásáról, beleértve az AH 1Z típusú harci helikoptereket is. (http://www.romania-insider.com)

Bővebben...