Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. október 26., csütörtök

22.517 - ​Október 15-én koszorúzással rajtolt a Nemzeti konzultáció Trianonról Budapesten, a Hősök terén.


Feladó: MVSZ Sajtószolgálat
Dátum: 2017. október 26. 0:14
Tárgy: NK-Trianonról - Koszorúzással kezdődött Bocskai István szobránál, a Hősök terén október 15-én, verőfényes napsütésben
Címzett: 

Bottyán Zoltán gyújtó erejű beszédet mondott 
< Ide kattintani!

Patrubány Miklós felhelyezte az MVSZ koszorúját a Bocskai-szobor lábához < Ide kattintani!

Fuksz Sándor Petőfi Sándort hívta harcba

< Ide kattintani!

Éliás Tibor énekelt – Bánk bán: Hazám, hazám

 
< Ide kattintani!


​​
Október 15-én koszorúzással rajtolt a Nemzeti konzultáció Trianonról Budapesten, a Hősök terén. Azért esett erre a napra a rajt időpontja, mert 1604-ben ezen a napon tört ki a Bocskai István vezette szabadságharc, a Mohács óta egyetlen győztes magyar szabadságharc. A nemzeti konzultáció kezdeményezői a Trianon ellenes aláírásgyűjtést is győzelemre kívánják vinni. Az Úr ezen a napon verőfényes napsütéssel üzent.

2004. október 15-én ugyanitt rajtolt a külhoni magyarok magyar állampolgárságának visszaadásáért kezdeményezett népszavazás kampánya.

Míg azon a napon, amely egyben a Bocskai István vezette szabadságharc kitörésének 400. évfordulója volt, a Magyarok Világszövetségének rendezvényére csak este tíz órakor kerülhetett sor, most az Úr gyönyörű napsütéssel, nyári meleggel ajándékozta meg a részvevőket. Az Úrnak tetszik kezdeményezésünk – mondta a rendezvényt felvezetve a Magyarok Világszövetségének elnöke, Patrubány Miklós.

Bottyán Zoltán elnökhelyettes gyújtó erejű beszédet mondott, amelye teljes egészében meghallgatható, ide kattintva.

Üdvözlő, bíztató szavakat mondott Zetényi-Csukás Ferenc, aki az általa vezetett Horthy Miklós Társasággal – Molnár V. József néplélek-kutató, a Magyarok Szövetségének szakrális vezetője és Dr. Zacsek Gyula volt országgyűlési képviselő után – elsőként csatlakozott a Magyarok Világszövetsége és az Országos Trianon Társaság (OTT) közös kezdeményezéséhez, a Trianonról szóló nemzeti konzultációhoz.

Ezt követően Patrubány Miklós négy méter magasban a Bocskai-szobor lábához helyezte a Magyarok Világszövetségének koszorúját.

A rendezvény pár lépéssel odébb, az Ismeretlen honvéd szimbolikus szobránál folytatódott, ahol Fuksz Sándor, az MVSZ Felvidéki Országos Tanácsának elnöke és Rácz Szabó László, az MVSZ Délvidéki Országos Tanácsának elnöke helyezte el az MVSZ koszorúját. Itt Fuksz Sándor, aki egyben az MVSZ Petőfi Sándor Bizottságának a vezetője, mondott rövid beszédet, amely  ide kattintva tekinthető meg. A Magyarok Világszövetsége 2014. július 31-én, Petőfi Sándor fehéregyházi eltűnésének 165. évfordulóján jelölte meg az Ismeretlen honvéd szimbolikus sírját egy Petőfi Sándor nevét viselő feszülettel, mert az MVSZ álláspontja szerint ide, a Hősök terének ebbe a szimbolikus sírjába kell eltemetni Petőfi Sándor hamvait, megadva a nemzet legnagyobb költőjének – aki Szibériába elhurcolt honvédkén halt meg –, a nemzeti kegyeletet.

A rendezvény záró mozzanataként Éliás Tibor operaénekes, az OTT művészeti igazgatója elénekelte Erkel Ferenc Bánk bánjának Hazám, hazám áriáját.

A Nemzeti konzultáció Trianonról rajtja a Magyarok Világszövetségének székházában folytatódott.

MVSZ Sajtószolgálat

9384/171025