Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. október 30., hétfő

22.526 - ​Aki megijed az esőtől, ne akarjon országot vezetni! > 2017.10.27.


Feladó:
​​
Munkáspárt Információs Iroda

Dátum: 2017. október 27. 11:50
Tárgy: Munkáspárt hírlevél 2017.10.27.
Címzett: jozsef@kutasi.eu

​​
Aki megijed az esőtől, ne akarjon országot vezetni!

A DK, az MSZP, a Szolidaritás és a Párbeszéd részvételével tervezett Közös Ország Mozgalom a rossz időre való tekintettel már vasárnap lemondta a Kossuth térre tervezett demonstrációját. (http://index.hu)

Bővebben...


Ukrajna halálos fegyvereket akar

Az USA-val egyeztettük az Ukrajnának szállítandó halálos nehéz fegyverek listáját és a szállítás folyamatát is. Most várjuk a Fehér Ház politikai döntését. – jelentette ki Viktor Muzsenko, az ukrán hadsereg vezérkari főnöke. (https://www.ukrinform.net)

Bővebben...


Az „Egy övezet, egy út" program minden kinai párttag feladatává vált

A Kínai Kommunista Párt 19. kongresszusa a párt szervezeti szabályzatába iktatta az „Egy övezet, egy út" politika fontosságát. „Kína követi azt az elvet, hogy viták és együttműködés útján kölcsönösen előnyös fejlődés következzen be, és folytatja az Egy övezet, egy út politikáját." (http://news.xinhuanet.com)

Bővebben...


Tízezer új fát Budapestre! Ami jó, az jó!

Tarlós István főpolgármester kezdeményezésére 2016-ban indult el a "Tízezer új fát Budapestre!" program. A FŐKERT Nonprofit Zrt. eddig mintegy 3000 facsemete elültetését végezte el, és most ősszel következik a következő ültetési időszak. A tervek szerint 2019-es évben fejeződik be a program, amelynek révén tízezer új fával lesz gazdagabb a Főváros. (http://budapest.hu)

Bővebben...


Nagyon kell a szocializmus a köztársaságnak!

A Török Kommunista Párt kettős évfordulót ünnepel ezekben a hetekben. 100 esztendeje annak, hogy Oroszországban győzött Nagy Októberi Szocialista Forradalom, amely megváltoztatta a világ menetét. 94 évvel kiáltották ki a Török Köztársaságot, amely a korszerű Törökország megteremtését indította el. A Török KP ünnepségei arra hivják fel a figyelmet, hogy a török nép számára a szocializmus teremtheti meg az igazi szabad és korszerű fejlődést. Nagyon kell a szocializmus a köztársaságnak! (http://www.tkp.org.tr)

Bővebben...


Soros megvette a szlovák államfőt?

Soros György milliárdos üzletemberrel találkozott szeptemberben New Yorkban Andrej Kiska szlovák államfő   Robert Fico miniszterelnök és Andrej Kiska politikai szembenállása leginkább külpolitikai kérdésekben érezhető, különösen a migrációs válság megítélésében. Kiska ezen a téren a szlovák kormány hivatalos álláspontjával is szembemenő - befogadás párti - álláspontot képvisel. (http://mti.hu)

Bővebben...


Indulnak az amerikai bombázók?

Ha megérkezik a parancs állandó harckészültségbe helyezzük a B52-es hadászati bombázókat. Ennek előkészületei megindultak - .jelentette ki David Goldfein, az amerikai légierő vezérkari főnöke. (http://www.defenseone.com)

Bővebben...


Hány széken ülhet Szerbia?

Aleksandar Vucic fogadta Hoyt Brian Yee-t, az amerikai külügyminisztérium államtitkár-helyettesét, aki aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy Szerbia egyik lábával az EU-ba tart, a másikkal Oroszország felé. És aggasztó az orosz befolyás növekedése a térségben. (http://www.b92.net)

Bővebben...


Dolgozni nyugdíj után is!

Egyre nagyobb szükség van az 55 év feletti munkavállalókra- - mondta Simon Attila, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkára. Magyarországon az idősödő munkavállalók foglalkoztatási rátája 49,8 százalék, közelít az 55,3 százalékos európai uniós átlaghoz. (https://szakszervezetek.hu)

Bővebben...


Hszi Csin-ping a Kínai KP új vezetője

Befejezte munkáját a Kínai Kommunista Párt 19. Nemzeti Kongresszusa. A kongresszus elfogadta, hogy „a marxizmus-leninizmus, Mao Ce-tung gondolatai, Teng Hsziao-ping elmélete, a Három Képviselet fontos tételei, a Tudományos Fejlesztési Szemlélet mellett a Hszi Csin-ping Gondolatai a kínai sajátosságú szocializmusról egy új korszakban határozzák meg a párt tevékenységét." (http://en.people.cn)

Bővebben...


Baloldalt akarsz, válaszd a Munkáspártot!

Sem közös miniszterelnök-jelöltet, sem közös listát nem szeretne a DK az MSZP-vel - nyilatkozta Gyurcsány Ferenc az atv.hu-nak. (http://www.atv.hu)

Bővebben...


Legyen-e kötelező katonai szolgálat?

A kormány 2026-ra húszezer tagú honvédségi tartalékos állomány felállítását tervezi, miközben az aktív állományból is hiányzik 3000–5000 fő. A szerződéskötés után bruttó 31 215 forintos belépési díjat kap a jelentkező, ehhez jön az évente bruttó 127 500 forintos rendelkezésre állási összeg. A szolgálati idő alatt utazási költségtérítés, ingyenes ruházat és élelmezés, valamint laktanyai elhelyezés is jár a tartalékosnak, akinek egy alapkiképzést kell teljesítenie. (https://www.szabadfold.hu)

Bővebben...


Knock-out az ukrán oktatási törvénynek

Az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése (PACE) 80 százalékos többséggel elfogadta az új ukrán oktatási törvényt érintő sürgősségi határozatot. A határozat továbbá kimondja, Ukrajna hajtsa végre az elfogadott törvény módosítását a Európa Tanács alkotmányjogi szakértőkből álló testületének, a Velencei Bizottság elvárásainak megfelelően. (http://kiszo.hhrf.org)

Bővebben...


Harcosabbak lesznek a magyar szakszervezetek?

A jövő évi béremelés mértékéről szóló tárgyalások elkezdődnek a nagy kereskedelmi láncoknál. - mondta Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) leköszönő elnöke.  Sáling József szerint a Tesco sztrájkkal elindult egyfajta "kurzus váltás" a szakszervezetben, ugyanis minden cégnél érdemi bértárgyalásra törekszenek. Kiemelte, hogy a munkabeszüntetésben 4500 munkavállaló vett részt, ez azért volt áttörés, mert a szakmában még nem volt ilyen mértékű sztrájk.  Karsai Zoltán, a KASZ újonnan megválasztott elnöke hozzáfűzte, hogy véleménye szerint a Tesco sztrájk óta könnyebbé váltak a bértárgyalások. (http://mti.hu)

Bővebben...


200 ezer új munkahelyet a mezőgazdaságban!

Megduplázható a magyar agrárexport tíz éven belül, így elérheti a 15-16 milliárd eurót - mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten egy szakmai tanácskozáson. (http://www.agrotrend.hu)

Bővebben...


„Horthy-szobrot Hodosba, nem, nem, soha!"

Szerdán este lakossági fórumot tartottak a dunaszerdahelyi járásbeli községben a tervezett Horthy-szoborról. A jelenlévők egyhangúlag ellenezték a szoborállítást. A helyi református egyházközösség presbitériuma jóváhagyta, hogy a református templom kertjében állítsák fel a magyarországi Horthy Miklós Társaságtól kapott mellszobrot, később a tiltakozások hatására úgy döntöttek, a lelkészi hivatalban helyezik el az alkotást. A lakosokon kívül értelmiségiek és a zsidó hitközségek is tiltakoznak, a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház Zsinati Elnöksége pedig elhatárolódott a presbitérium szándékától. (https://ujszo.com)

Bővebben...


Ne legyen óraállítás!

A finn kormánynak aktívan fel kell lépnie az Európai Uniónál a nyári időszámítás irányelvének eltörlése érdekében – jelentette be a helsinki parlament illetékes bizottsága. 70 ezer finn állampolgár kérte petícióban a nyári időszámítás beszüntetését. A bizottság közölte, hogy több szakértőt meghallgatott, akik szerint az emberek nem alkalmazkodnak zökkenésmentesen a változáshoz. Hozzátette: az órák előreállítása rövid távú alvászavarokat okoz, csökkenti a munkaképességet és komoly egészségügyi problémákhoz vezethet. (https://ujszo.com)

Bővebben...