Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. október 30., hétfő

22.525 - Ferenc pápa szerint az EU drámaian meddő > ​ 2017. október 29.


Feladó:
​​
Endre Simó
Dátum: 2017. október 29. 9:45
Tárgy: Ferenc pápa szerint az EU drámaian meddő
Címzett:


Ferenc pápa szerint az EU drámaian meddő


Strasbourg-Budapest,

​​
2017. október 29. vasárnap (MSZF)


     Az Európai Unió olyan, mint egy megfáradt nagymama. Drámaian meddővé vált az öreg kontinens – idézte a Magyar Szociális Fórum Ferenc pápa szombaton elhangzott véleményét azon a strasbourgi kongresszuson, amelyet a keresztények hozzájárulásáról tartottak Európa jövőjéről.

     Nem csak arról van szó, hogy kevés gyerek születik, s túl sokukat fosztottak meg joguktól, hogy megszülethessenek, hanem arról is, hogy Európa képtelennek bizonyult kellő anyagi és kulturális eszközök birtokába juttatni a fiatalokat ahhoz, hogy szembenézzenek a jövővel – mondta.

     Ahelyett, hogy humanizálódna, Európa számokról és gazdasági adatokról szól. „Nincs ember, csak szavazat, nincs migráns, csak kvóta, nincs dolgozó, csak gazdasági mutató, nincs szegény, csak szegénységi küszöb" – figyelmeztetett.

     Ferenc pápa újból síkraszállt a menekültek befogadásáért, ugyanakkor óvatosságra intett. Nyílt szívvel kell viszonyulnunk hozzájuk, de az újonnan érkezőket teljesen integrálni kell. A befogadottaknak is kötelességük megismerni, tiszteletben tartani és asszimilálni befogadóik kultúráját, s a nemzet hagyományait, mely befogadja őket – mondta Ferenc pápa a keresztények strasbourgi kongresszusán.

     A Magyar Szociális Fórum megjegyezte: a magyar közszolgálati média nem adott hírt a pápa beszédéről.+++

    

Kiadta: MSZFSZK

+36 30 5927371

www.mszfszk.hu