Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. február 5., kedd

215 - Könyv István János: A magyarországi egészségügy reform jellegzetességei

Von: Gőbl György [mailto:goblgy@gmail.com]
Gesendet: vasárnap, 2008. február 3. 19:15
An: Kutasi József
Betreff: ... szólni TENNI....mindenki....minden

      

A magyarországi egészségügy reform jellegzetességei 

 

1. Antidemokratikus, mert az egészségügyi reform mibenlétéről nem az egész társadalom döntött. A kormány egyoldalú határozata politikai és embertelen, mert a magyar társadalom élet és halál kérdéseiben a nemzetközi nagytőke képviselőinek érdekeit szolgálja.  

2. Nemzetellenes, mert a magyar társadalom általános egészségi állapotának a további romlásához vezet.

3. Kizsákmányoló jellegű és igazságtalan, mert a hazai állampolgárok által befizetett járulékok a nemzetközi biztosító vállalatok jövedelmét növelik.

4. Drágább, mert az egybiztosítós rendszer, illetve az állam olcsóbban beszerezheti az orvosságokat, és az egészségügyi felszerelést, tekintettel arra, hogy nagy tételekben vásárol. A magánbefektetők egy meghatározott nagyságú nyereségre számítanak, amely az egészségi rendszer minőségének kárára valósulhat meg.

5. Bonyolult és zavartkeltő, s számos olyan önellentmondást, tisztázatlan elvet, kivételt, és buktatót tartalmaz, amely kétségessé teszi annak a valóságban való működőképességét.

 A társadalom minőségét az határozza meg, hogy az miként gondoskodik a rászorulókról, és elesettektől.  A magyarok esetében ez azt is jelenti, hogy most már nemcsak az kérdés, hogy hányan leszünk, hanem azt is, hogy milyenek leszünk. Valóban ezt akarjuk? Ebben hiszünk? Ezt tartjuk jónak? Az egészségügy közügy, amely egy közmegegyezésen alapuló erkölcsi döntést követel, nem pedig az emberek szerencsétlenségéből, és sorscsapásaiból hasznot húzó államilag garantált üzleti vállalkozás.

Baráti üdvözlettel kérlek Benneteket, döntésetekkel vigyázzatok Magatokra de felelősséggel tartoztok értem is és mindazokért akik ÉLHETŐ Magyarországot szeretnénk a jövőnek! Kérlek adjátok tovább amíg nem késő!!! Akit "zaklattam" töröljön...

Könyv István János

Grafikus

Üdvözlettel:   Gőbl György
Civilek a Nemzetért Mozgalom
Soproni Közössége
Tel: 06-20-23-73-222,
      06-99-789-139,