Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. február 15., péntek

255 - 50/3 czegi grof. Dr. Wass Albert EVSZ-tarselnok, ErdelyiMagyarsag Nemzetkozi hacosa!!!


Von: Dr Alex Sandor Kolozsy C.D.V.A [mailto:askolozsy@kolozsy.com.au]
Gesendet: szerda, 2008. február 13. 00:51
An: Kutasi József

Betreff: 50/3 czegi grof. Dr. Wass Albert EVSZ-tarselnok, ErdelyiMagyarsag Nemzetkozi hacosa!!!

Sent: Tuesday, November 04, 2003 10:28 PM  Ismétlés

Subject: Fw:

 

===================================================================================

czegei grof. Dr. Wass Albert. Erdelyi Magyar Iro,Kolto,Filozofus, Erdely Nagy Atyja,

Erdelyi Vilagszovetseg-Tars elnoke, evtizedeken at, Erdelyi Magyarsag Nemzetkozi harcosa!

=================================================================================== 

      

  Dr. Wass Albert, es felesege Elisabeth.     Ezt a kepet Albert batyam az 1981-s oktobereberi egy hetes latogatasom alatt  adta emlekul, amikor meghivott Floridaban az Astor Parki tanyajara.

========================================================================================

========================================================================================

 

Szavakkal nemtudom kifejteni azt az elmenyt amikor az egy het alatt kora delelottol keso estig elbeszelgedttunk egy kis tabortuz  mellett a tanyaja vegen, es emlekzeteben visszament a ket vilaghaboru elotti, alatti idokre, mint Iro, Kolto, es vegulis Katona.

 

/melybol meg egy 90-perces magnetofon inteju szallagot is lerogzitettem, es a "Kriteon" kiadonak is masolatat elkudttem! Ugyhogy akit ez erdekel, vegyek fel Budapesten a kapcsolatot a Szutor Agnes honfitarsunkkal, es otolle meglehet kapni az en keresemre/

 

Majd a haboru alatti borzalmas idokre, es vegulis az Orosz frontrol valo visszavonulasra. "Amikor a visszavomulo Magyar uteg, ket tuz koze szorult." ..."Hatul a rajuk lot Orosz csapatok, es elottuk meg a vissza vonulo rajuk lot, Nemet csapatok".!

 

Majd a haboru utan nemetorszagban Bajorerdoben letzo eveit, Es vegulis az amerikaban valo kivandorlasa utan, az amerikai eleterol.

 

Majd az egyetemi tanittasai evekben, az erdelyi Szep Muves Cegh letrehozasa, es vegulis ennek kereten belul igaz eredeti erdelyi tortenelem konyvek kiadasaval foglalkozott. Amiket aztan elhelyeztek az osszes amerikai allami konyvtarak, es politikusok konyves polcaira. Kozben meg az Elisabeth amerikai / skot osoktol szarmazo/ kedves asszony meg nagy Magyar erzesu szivvel traktalta az embert!

 

"Eggyensulyban hozni, a tomernek hamis Dako Ruman elmeletu Magyar ellenes propaganda konyveket."

 

Mert annak ellenere, hogy Rumania volt a Kommunista blokadban a legszegenyebb Allam, es kerem a sovinista Ceausescu Kormany megis elkoltott evente 34-millio dollart, a hamis Dako-Ruman elmelet Nemzetkozi propaganda anyag terjesztesere.

 

Akkor amikor meg 1945-ota a Kommunizmus alatti es utanna levo kulonbozo Magyar kormanyok meg napjainking is, semmit sem tesznek  ennek a propagandanak a kieggyeliteseben vilagszerte.

 

Hogy legalabb is  nem is hazug, de az igaz kozep europai, vagyis a Karpatmedencei Magyarorszag tortenelmevel latna el kulonbozo nyelveken Europa, vagyis az Vilag konyvtarait

 

Hanem meg a jelenlegi nyavalyas pufajkas volt AVOS tiszt Medggyasy MagyarMiniszterelnok Ur, egyutt daridozott az ev elejen az Olahokkal. hogy Ok 1920-ban elbitoroltak, nepunkkal egyutt elloptak Erdely hazankat!

Dr.Wass Albert batyam, es ez ido alatt Zolcsak Istvan. Erdelyi Vilagszovetseg. Tarselnokei, a tobbi tarselnokkel kozossen felkertek, hogy itt ausztraliaban, legalabb is Sydneyben en vegyem kezemben az Erdelyi Vilagszovetseg Sydneyi Csoport megszervezeset, amit az itteni Magyar erdelyi magyar csaladok tamogatasaval megis tettem, es kerem azota is vagyok a vezetoje vagyok.

 

Sajnos azota mar sok viz elfolyt a dunan, es a tengeren is!

 

Sajnos mar sokan megis haltak akikkel dolgoztam, mint pl. amerikaban a Dr. Nanay Gyula.Dr.Nadas Janos. Dr. Hites Kristof. Lote Lajos.kanadaban, Dr. Kover Janos, Andrekovits Peter, Zolcsak Istvan, Dr. Wass Albert, EVSZ-tarselnokeivel egyutt.

 

Es ma mar lassan enis ugyerzem magamat, Mikes Kelemen modjara hogy mar egyedul logatom a laban Bondi-Tengerpart sziklan a tengerbe itt Sydneyben is, mert sajnos mar itt is sokan elhunytak kozollunk itt Sydneyben is.

 

Es az ilyenkor az Albert batyam verse jut az eszemben

 

"ZAROVERS"

Hajotorott vagyok a tengeren,

Palackomat a tengerbe vetem.

 

Belesohajtottam a sorsomat,

felelmemet es sok bus gondolatomat.

 

S most szaz pecsettel elzart banatom,

a hullamok kedvenek atadom.

 

Merul, orokre tan, a melybe le,

s aranyhalacskak jatszanak vele.

De lehet, hogy meg perce jo neki,

s egy bus hullam majd egyszer folveti.

 

S kidobja egy kez--tan az Istene--

egy gondtalan kor labai ele.

 

Borzadtan olvassak, kik ratalalnak

es ugy suttogjak dobbenve, egymasnak:

"Valahol szornyu vihar lehetett......

S a viharban egy nemzet elveszett...!

=============================

=============================

 

Bajorerdo. 1947.Wass Albert.

 

Mivel, hogy tegnap olvastam a Nemnemsoha honlapon, hogy most 8-an egy Wass Albert irodalmi delutant rendznek Budapesten.

 

Es az Albert batyam emlekere, tisztelere, gondoltam, hogy enis hozzajarulok valamivel.! Ha massal nem, akkor gondolataimban emlekeimmel,  En aki hosszu evekig egyutt dolgoztam vele, nagyon is sokszor visszagondolok ra, plane akkor, amikor azok a csomo angolnyelvu anyagok kerulnek a kezemben amiket kozossen szerkesztettunk, es adttuk ki, es kuldttuk szet vilagszerte a nepunk, az erdelyi magyarsag, vagy a lerombolandu falvak, vagy epeg a Duna-Delta Csatorna fel-millionyi aldozatok erdekeben akiket a Ceausescu banda megolt a csatorna epittese kozben, s melynek 76%-a Rumaniai-Erdelyi Magyar volt a 13-kisebbsegi nemzetiseguek kozott!

 

Es kerem Mi is az egesznek az ironiaja, hogy ma mar nemis hasznaljak a Csatornat a rumanok, Bukarestol a Fekete tengerig, hanem visszaadtak a termeszetnek, hogy az indak benojek, amit mar megis tettek!

 

Istenem egy masik milyen nagy emberi aldozat hasztalanul, foleg a mi Magyar-Szekely nepunktol Rumaniaban.

 

Es Albert batyam maga meg valahol ott lovagol fenn a mennyekben az osei Koppany mellett. es amikor megjo az ido, ujbol talakozunk fenn a Csaba Kiralyfi seregeben a "hadak Utjan"

 

Ketelu karddal verjuk a bocskort!

magyaros tisztelettek koszontok mindekit:

 

Dr. Kolozsy Sandor. C.D.V.A.

szobraszmuvesz.

Erdelyi Vilagszovetseg-Tars, Sydneyi Csoprt.

elnoke.

 

Wass Albert. EVSZ-tarselnok hosszueves Nemzetkozi munkatarsa a tobbmint 3-millionyi rumaniai, erdelyi magyarsag erdekeben!

Sydney-Ausztralia.

=====================================================================================

Ne hagyd el veszni Erdelyt Istenunk!

=====================================================================================