Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. február 3., kedd

1.770 - Münzberg Mihály, Nyíregyháza: A felnőttkorhoz, az öntudatos polgári léthez hozzátartozik a szellemi szuverenitás is.

Von: Tharan Marianne
Gesendet: kedd, 2009. február 3. 10:13
An: Kutasi József
Betreff: A pokolba vezető út!

 

Ez korunk sok jelenségére magyarázatot ad.

Münzberg Mihály
Nyíregyháza
Polgár Info

A pokolba vezető út


Gyakran jut eszembe mostanában a népi bölcsesség: A pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve. Vagyis: Valaki akkor is okozhat nagy kárt magának vagy másoknak, ha cselekedetét a legjobb akarat vezérli.

Így van ez a botcsinálta liberálisokkal, européerekkel is. Mert higgyék el, sokkal több az ilyen, mint a meggyőződéses őslibsi.

Az ős-liberálisnak a vérében van a bomlasztás, az anarchizmusba hajló "semmilyen hatalmat senkinek, szabadságot mindenkinek" eszme, az egyénnek és szabadságának mindenek felettiségét hirdető, az egyházat és Istent tagadó, sátáni tan.

Ám rengetegen vannak, akik a mainstream-média útmutatása, a hamisan értelmezett tolerancia eszméje, a félművelt többség követése miatt tévednek a liberalizmus útjára, a nélkül, hogy tudatosulna bennük, hová is vezet az. Felületes, konzumáló, apolitikus életvitel, a megélhetésre és szórakozásra koncentrálás jellemzi ezt a réteget, mely hiábavalónak tartja mélyebb társadalmi-politikai összefüggéseken törni a fejét.

És mivel a sátáni eszmék kiötlői édes és tetszetős burokba csomagolják fekália-szerű tanaikat, a tájékozatlan ember ráharap; a tetszetős tálalás miatt könnyen elfogadja, és követi. Nem interiorizálja, ahogy szinte semmi mást sem, de megy utána, gondolkodás nélkül.

"Egységes Európa", "le a rasszizmussal", "semmilyen hatalmat a náciknak", "az antiszemitizmus bűn", "globalizáció", "világválság"; nincs nap, hogy ne találkoznánk valahol ezekkel a fogalmakkal, és, akárcsak a világ első számú, egészségtelen üdítő itala, észrevétlenül beleégnek a tudatba, hatalmukba kerítenek, a nélkül, hogy egyáltalán tudná az ember, mit is jelentenek pontosan.

Így történhet meg, hogy amikor két deviáns, cigánysuhancokból álló társaság összeszólalkozik egy budapesti autóbuszon, és az egyik huligán súlyosan megsebesíti a másikat egy karddal, nagy számú résztvevő jelenik meg az ennek kapcsán szervezett "antifasiszta" tüntetésen.

Ugyanez a jelenség lehet az oka annak is, hogy azok az emberek, akiknek a szórakozásnál és jóllakásnál aligha van fontosabb ügye, nem sajnálják a szabadidejüket Magyar Gárda-ellenes tüntetésekre áldozni, úgy, hogy legtöbbjük egyáltalán nincs tisztába a szervezet mibenlétével és célkitűzéseivel; megelégszenek azzal, hogy baloldali és liberális lapok és TV-csatornák náci, fasiszta, fajgyűlölő közösségként aposztrofálják azt.

A felnőttkorhoz, az öntudatos polgári léthez hozzátartozik a szellemi szuverenitás is. Tudnod kell, honnan jössz, hová tartasz, és mit követsz. Ismerned kell az eszmét, amit zászlódra tűztél, és ha ráébredsz, hogy az hamis, rossz irányba vivő, nem lehetőség, hanem kötelesség áttérni a helyes oldalra. A Sátán szolgái igyekeznek a "társadalmi, nemzetközi egységesség, mássággal szembeni elfogadás" nevében teljes nemzeteket a szakadék felé terelni.

Ezért nem szabad hinnünk a frázist, hogy a múltidézés hiábavaló, és csak a jövő számít. Mert ha egy percre megállunk, és a zűrös tizennyolc meg az átkos negyven éven keresztülnézve visszafordulunk az úton elődeink sziklaszilárd értékrendszere, megingathatatlan, keresztény konzervativizmusa felé, akkor láthatjuk meg tisztán, hogy az út, melyen most legtöbb honfitársunk jár, bizony egyenesen a pokolba visz, még ha jószándékkal van is kikövezve.

Münzberg Mihály
Nyíregyháza

Polgár Info

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------