Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. február 3., kedd

1.772 - 2009.03.08-án a Szombathelyhez tartozó Sorokmajor-i (Petőfi-telepi) Jézus Szíve templomban a Wittner Mária által saját kezűleg készített Nemzeti Zászlót szenteli fel dr. Veres András szombathelyi püspök.

Gesendet: kedd, 2009. február 3. 22:44
An: Kutasi József
Betreff: Zászlószentelés. Közlemény továbbítása
.

 

Németh Ferenctől, a Magyarok Szövetsége /Szombathely/ részére érkezett  'Közlemény'  továbbítása.

Köszönettel: B.Kiss-Tóth László.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2009.03.08-án a Szombathelyhez tartozó Sorokmajor-i (Petőfi-telepi) Jézus Szíve templomban a Wittner Mária által saját kezűleg készített Nemzeti Zászlót szenteli fel dr. Veres András szombathelyi püspök.

 

Az ünnepség elején Wittner Mária 56-os forradalmár mond beszédet, majd a helyi kórus ad elő egy nagyon szép dalt.

Ezután Balogh József költő, tanár mondja el az általa írt Tarisznyavers című művét, amit a Kárpátia zenekarnak írt.

 

Itt érdemes megjegyezni, hogy a Kárpátia zenekar jelentős adománnyal járult hozzá a templom rendbehozatalához, ami remélhetőleg elindított egy összefogást, egy olyan folyamatot, ami a nem nagy lélekszámú ám annál lelkesebb (kb 700 fő) helyi közösség életében nagyon sok jót jelenthet.

 

Az ünnepség második részében szent mise keretében történik meg a zászló felszentelése, amit a meghívott civil szervezetek egy-egy szalag elhelyezésével tisztelnek meg.

 

A meghívottak között szerepel többek között még a vasvármegyei HVIM, a JOBBIK, a szombathelyi Magyarok Háza, a nemrégiben megalakult Magyarok Szövetsége, a Szent Quirin (Kvirin) alapítvány, a Petőfi-telepért egyesület, a Rába Parti Fórum, valamint több helyi képviselő, és egyházi személy is.

 

A lelkesedést kíválóan megmutatja az, hogy a helyi lakosok milyen nagy odaadással készülnek erre az  Peseményre.

 

Például a helyi Polgárőrség boldogan vállalta, hogy a szertartás alatt  az egész településrészen biztosítja a nyugodt ünnepléshez való rendet.

 

Megjegyzés:

A rendezvény 11. órakor, a szentmise 11.30 órakor kezdődik.

 

Németh Ferenc

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------