Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. szeptember 2., csütörtök

6.204 - Bogád Antal: Az Orbán kormány három hónapja

Von: Bogád Antal
Gesendet: csütörtök, 2010. szeptember 2. 10:16
An: Kutasi József
Betreff: Orbán kormány

Az Orbán kormány három hónapja

Immáron három hónapja van hatalmon az Orbán kabinet.  Ezen időszak alatt néhány, a magyarság érdekeit szolgáló döntése született. Többek között a kettős állampolgárság bevezetése, a nemzeti önrendelkezés visszaszerzésére irányuló törekvés, illetve a bankadó. Azonban számos lépése beárnyékolja a kormány eddigi, pozitív intézkedéseit.

Többek között: a minimálbér megadóztatása, a Magyar Gárda alkotmányellenes bírósági betiltásának jóváhagyása, a jogutód: a Magyar Nemzeti Gárda vegzálása, a politikai foglyok, (Budaházy és két sorstársa) további fogva tartása, ügyük felülvizsgálatának elmaradása, a devizahitelesek cserbenhagyása. Katonáink külföldi szerepvállalása, háborús övezetben való részvétele idegen érdekek mentén, igencsak komoly kérdéseket vetnek fel. Legutóbb, a választójogi törvény egyoldalú módosítása, az egy párti diktatúrára való törekvés sötét árnyékát vetíti elénk.

Hogyan tekinthetjük a Nemzeti Együttműködés kormányának az Orbán Viktor vezette kormányt, a fentebb felsorolt ellentmondások tükrében? Kinek az érdekeit képviseli valójában?  Emlékezetes, 2008-ban a Lisszaboni Szerződés csont nélküli megszavazása, korábban, 2006-ban Románia Európa Uniós csatlakozásának feltétel nélküli elfogadása, (például Székelyföld Autonómiája) komoly aggályokat vetnek fel. Számomra ugyanis nem tűnik egyértelműnek: kinek akar megfelelni a kétharmados többség birtokában az Orbán kabinet?

Bogád Antal

 

   Tizenhárom éve

        (A-nak)

 

Tizenhárom éve annak…            

az Idő szárnya megremeg.

Az órám lassan lépeget,

lép. Kiméri az életet.

 

Azt írtad egy könyvbe oly rég

„barátságunk emlékére"…

jaj, de kicsordult az óta,

a felsebzett Földnek vére.

 

Az égen lyuk, átereszt,

minden jött-ment felleget.

A szél lova kergeti,

magját tájra pergeti.

 

Émelyítő sötét kor,

hol a szó is hiába.

Becsukom magam. Megint?!

Percemberek világa.

 

Bogád Antal