Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. szeptember 11., szombat

6.254 - A Mag Kanadai Magyar Hírcsatorna hírlevele > 2010. szeptember 10. 4:01

Feladó: <info@hunmag.ca>

Dátum: 2010. szeptember 10. 4:01
Tárgy: A Mag Kanadai Magyar Hírcsatorna hírlevele
Címzett: info@hunmag.ca

A Mag Kanadai Magyar Hírcsatorna hírlevele (www.hunmag.ca)
Teremtő légy velünk, fény szabadulj!Történelmi rockopera
Kövessy Zsolt fotósorozatát a darabról itt nézhetik meg: http://hunmag.ca/index.php?option=com_content&view=article&id=250&catid=1&Itemid=40
A vancouveri előadások után Torontóban is bemutatták Katona László különleges, a rockzenét a magyar népzenével ötvöző rockoperáját.
Jubileumi Cserkész Nagytábor 
2010. augusztus 13-án Attila fiammal, és két unokámmal, Istvánnal és Ryannal igyekeztünk a nem mindennapi születésnap megünneplésére. Úticélunk, a Fillmore-tól 5km-re fekvő Sík Sándor Cserkészparkban megtartott Jubileumi Nagytábor volt... 
http://hunmag.ca/index.php?option=com_content&view=article&id=269:szaz-eves-szueletesnap&catid=1:cikkek&Itemid=40
Cseh Tamás emlékkoncert - Videók
Eszembe jutottál - Főhajtás Cseh Tamás előtt
Meghívást kaptunk a Sziget fesztivál nulladik napján megrendezett Cseh Tamás emlékkoncertre! A fellépő zenekarok és énekesek Cseh Tamás feldolgozásokat adtak elő. Tekintsék meg exkluzív videóinkat!
A koncertről készült képriportunkat itt tekinthetik meg:
Cseh Tamás emlékkoncert - képriport
Ünnepi műsor édesanyáknak
Anyák Napja Kitchenerben
Kapcsolódó cikk:
Kedves meghívásnak tettünk eleget, amikor ellátogattunk Kitchenerbe, a Kossuth Házba, Anyák Napja alkalmából. A finom ebéd és a megható ünnepi műsor között volt időnk megismerkedni
Alább pedig a videók segítségével Önök is részt vehetnek a gyerekek ünnepi műsorán.
 Megemlékezés Trianonról - Torontóban
Június elején a torontói magyarság is megemlékezett Trianon 90. évfordulójáról. A Budapest Parkban az ünnepi beszédet Török László mondta, aki később Kulcsár Ervintől átvehette az 56-os emlékérmet, érdemei elismeréseként...
 Az Allergiák Kora 
Angyal Éva életmód-sorozata
Úgy tűnik, hogy az allergiák korszakában élünk.  A világ minden részén elterjedt ez az szó és fogalom, amit gyerekkoromban még nem is használtunk: allergia.
 HUSZÁRVÁGÁS
Dr. Pungur József írása
Az amit a monokiak tettek. Augusztus 20-án, egyidőben a kettős állampolgárság törvényerőre emelkedésével, a monoki polgármester bejelentette, hogy minden, a Trianoni (1920) és  a Párizsi (1947) békediktátummal külföldre szakított magyarok és utódaik állampolgársági kérelméhez felajánlja a Monok község tulajdonában levő Kossuth házba való bejelentkezés lehetőségét.
Az új miniszterelnök beszédét több tízezer honfitársunk hallgatta zászlóerdőben helységtáblákkal a kézben a Parlament előtti Kossuth Lajos téren. A lelkes tömeg látványa könnyeket csalt ki szememből. Nyolcezer kilométernyi távolságra vagyok a látottaktól, de a TV képernyője segítségével, ott vagyok közöttük. Valóság ez, vagy csak álom?
 
Évzáró a torontói Magyar Gimnáziumban
Újból eltelt egy tanév a torontói Magyar Gimnáziumban.  Idén, június 5-én tartotta az iskola az évzáró ünnepséget és a 12.-es diákok ballagását.
 ESEMÉNYEK:
Erdélyi Lakodalmas 2010. szeptember 25.
Szüreti Bál 2010. október 2.