Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. május 2., szerda

14.732 - Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium > Nyilvántartásba vette a KIM az Országgyűlés által elismert egyházakat

Feladó: Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Dátum: 2012. május 2. 14:20
Tárgy: A KIM heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



A KIM heti hírlevele 2012-05-02
Miközben javában folyik a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban az érdemi munka: a külhoni magyar óvodák támogatásáról, az új diákigazolványokról, a gyermekbarát igazságszolgáltatás megvalósításáról, a civil szervezetek csökkenő adminisztrációjáról, a közigazgatási államtitkár macedóniai és albániai látogatásáról olvashatunk, a KIM eheti hírlevele sem lehet adós az Európai Unióval folytatott vitáink és egyezségeink részleteivel. Navracsics Tibor miniszter már a jövőről beszélt: "elporladnak a Magyarországgal szembeni vádak".
Répás Zsuzsanna a külhoni magyar óvodák évéről és a Határtalanul programról

A határon túli magyar óvodák támogatására indított külhoni magyar óvodák éve programról és a Határtalanul tanulmányi kirándulásokról adott tájékoztatást Répás Zsuzsanna nemzetpolitikai helyettes államtitkár felvidéki és anyaországi pedagógusoknak vasárnap Budapesten; az aznap zárult háromnapos programon, amelyen 30-30 felvidéki és magyarországi pedagógus vett részt, szó volt az eddigi nemzetpolitikai intézkedésekről is.

Nyilvántartásba vette a KIM az Országgyűlés által elismert egyházakat

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium nyilvánosságra hozta az Országgyűlés által elismert egyházak nyilvántartását, mely tartalmazza ezen egyházak belső egyházi jogi személyeinek elnevezését, székhelyét, képviselőjének nevét és a képviselet módját.

Átadták az első új típusú diákigazolványokat

Az Új Nemzedék Jövőjéért Program koordinációjáért felelős miniszteri biztos kedden átadta az első új típusú diákigazolványokat. Mihalovics Péter úgy fogalmazott: az új okmány Európa minden pontján biztosítja a fiatalok számára a megfelelő utazási, kulturálódási, szórakozási és sportolási lehetőségeket.

Répássy Róbert előadása a gyermekbarát igazságszolgáltatás megvalósításáról

Répássy Róbert igazságügyért felelős államtitkár az „Emberarcú igazságszolgáltatás? – Alapvető jogok kint és bent” című április 24-én megrendezett konferencián emlékeztetett arra, hogy 2012 a gyermekbarát igazságszolgáltatás éve, melynek teljes körű megvalósítására az elmúlt időszakban több kormányzati lépés történt, és felülvizsgálják a jogszabályokat, hogy még hatékonyabban biztosíthassák a gyermekek védelmét.

Csökkenti a civil szervezetek adminisztrációját a megújuló nyilvántartási rendszer

Április 25-én Dunaharasztiban kaptak tájékoztatást a civil szervezetek Latorcai Csaba nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkártól többek között a civil szervezetek megújuló nyilvántartásáról, a Civil Információs Centrumokról és a Nemzeti Együttműködési Alap rendszerében megjelenő pályázati lehetőségekről.

Hangsúlyosabban jelenhetnek meg a nemzetiségek a Nemzeti Alaptantervben

Először fordul elő, hogy egy Nemzeti Alaptantervben a velünk élő nemzetiségek, ezen belül a romák-cigányok kultúrája, az együttélés lehetőségei és problémái is megjelennek. Ezt a célt szolgálta az a megbeszélés, amelyet Balog Zoltán, a KIM Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkára hívott össze a mai napon a NAT megalkotóival és kormányzati, valamint független szakértők részvételével.

Közigazgatási államtitkári látogatás Macedóniában és Albániában

Biró Marcell, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára a héten látogatást tett Macedóniában és Albániában.

Magyarország rendezi a totalitárius rezsimek áldozatainak idei emléknapját

Magyarország rendezi a totalitárius rezsimek áldozatainak idei, az uniós tagállamok részvételével zajló emléknapját augusztus 23-án. A tervezett programokról Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter az április 26-27-ei Bel- és Igazságügyi Tanácsülés pénteki, igazságügyi szekcióján adott tájékoztatást a tagállamok igazságügyi minisztereinek, egyúttal személyesen meghívva kollégáit a budapesti, közös megemlékezésre.

Alumni Klub a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjasoknak

Alumni Klubot indított a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium azoknak a fiataloknak, akik a Magyar Közigazgatási Ösztöndíj Program keretében kerültek a közigazgatásba.

Félezer újabb kiüresedett jogszabályt iktatnak ki a jogrendszerből

A tavalyi indított jogszabály felülvizsgálatok idén is folytatódnak, a Kormány törvényjavaslatot nyújtott be, amellyel négyszázhatvan újabb kiüresedett, szükségtelenné vált törvényt helyezne hatályon kívül. Az egyszerűsítés része a Magyary Zoltán Közigazgatás-fejlesztési Program során elindított deregulációs programnak. Közlemény.

Navracsics Tibor: elporlanak a Magyarországgal szembeni vádak

Navracsics Tibor szerint egy olyan nagy intézményi átalakítás, mint a magyar, tálcán kínálta a lehetőséget a vitákra, azonban úgy tűnik, a Magyarországgal szembeni vádak elporlanak, és csak technikai jellegű kérdések maradnak.

A kétharmados parlamenti többség egyedülálló alkalmat adott a változtatásokra

Ezt hangsúlyozta a Svéd Rádiónak adott nyilatkozatában Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár.



.