Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. május 2., szerda

14.733 - Honvédelmi Minisztérium: Óriási jelentősége van a sportnak nemzetünk életében

Feladó: Honvédelmi Minisztérium

Dátum: 2012. május 2. 15:49
Tárgy: A HM heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



HM hírlevél 2012-05-02
Tisztelt Olvasó!

A Honvédelmi Minisztérium hírlevelét olvassa, amelyet minden héten elküldünk Önnek. Ebben megtalálja az előző hét legfontosabb - a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség eseményeiről készített – híreit, tudósításait.


„...köszönöm a lelkét, melyből reggel, este imádság száll Hozzád, gyermekéért esdve. Köszönöm a szívét, mely csak értem dobban, itt e földön senki sem szerethet jobban! Köszönöm a szemét, melyből jóság árad,Istenem köszönöm az édesanyámat!"
Dsida Jenő: Hálaadás (részlet)


Derűs hetet kíván a szerkesztő a Tisztelt Olvasónak!
Magas rangú kínai vendégek Budapesten

Kínai jószolgálati delegációt fogadtak április 23-án reggel a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség vezetői Budapesten, a tárca Balaton utcai objektumában.

Elkötelezett, felkészült emberek tudják megfékezni a katasztrófákat

A biztonsági kihívásokat nem lehet csak katonai, csak rendvédelmi, vagy csak civil eszközökkel megoldani; ez csakis az előbbi szakterületek összefogásával lehetséges– jelentette ki Hende Csaba honvédelmi miniszter a „FEJÉR 2012” elnevezésű védelmi igazgatási gyakorlaton, amelyet április 24-én tartottak Bakonycsernyén.

Ez a mi hazánk és a mi honvédségünk

Ez a mi hazánk és a mi honvédségünk, hajlandóak vagyunk küzdeni és dolgozni érte. Az elmúlt két év példája is azt mutatja: ha valaminek kellően elkötelezetten, a szakma szabályai szerint látunk neki, a dolgok igenis megváltozhatnak– hangsúlyozta Hende Csaba honvédelmi miniszter a Hungária körúti egyetemi campus névadó ünnepségén Budapesten, április 24-én.

Érts hozzá, szeresd és higgy abban, amit csinálsz

A katonai pálya olyan fiataloknak való, akik átérzik a bajtársiasság lényegét. Akik meg akarják ismerni azt az érzést, amikor az utolsó falat kenyeredet is megosztod a bajtársaddal, akivel egy kulacs vízzel is neki mersz vágni a sivatagnak- hangsúlyozta a diákoknak Hende Csaba Kecskeméten. A honvédelmi miniszter a Gáspár András Szakközépiskola és Szakiskolába látogatott el április 27-én.

Éljen a magyar
Óriási jelentősége van a sportnak nemzetünk életében

A katonai hivatás, a küzdeni tudás és a sport szeretete mindent fölülmúló erő – jelentette ki dr. Simicskó István április 24-én a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum márványtermében. A Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a „Dobogósok mundérban. Éremszerző magyar katonák az újkori olimpiai játékokon” című kiállítást nyitotta meg.

A NATO Katonai Bizottsága ülésezett Brüsszelben

Dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök vezetésével Brüsszelben tartózkodó katonai delegáció április 25-26. között részt vett a NATO Katonai Bizottsága (MC) vezérkarfőnöki szintű soros értekezletén. Közlemény.

A lövészszázad készen áll

Az EUFOR Többnemzeti Zászlóalj (Multinational Battalion) az áprilisi feladattervében Bosznia fegyver- és lőszerraktárainak biztosítására helyezte a fő hangsúlyt. A magyar lövészszázad április negyedikén és ötödikén századszintű gyakorlaton vett részt.