Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. május 7., hétfő

14.792 - Magyarország Kormánya > Gyorsjelentés az államháztartásról - 2012. április

Feladó: Magyarország Kormánya

Dátum: 2012. május 7. 17:01
Tárgy: Magyarország Kormányának Hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu


Magyarország Kormányának hírlevele 2012-05-07
Orbán Viktor a horvát miniszterelnökkel tárgyalt

Horvátország integrációs törekvéseinek támogatása Magyarország történelmi és erkölcsi kötelessége - hangsúlyozta Orbán Viktor hétfőn, a Zoran Milanovic horvát miniszterelnökkel közösen tartott nemzetközi sajtótájékoztatón.

A magyar és a szaúdi szakminiszter az energetikai kapcsolatok bővítéséről tárgyalt

Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter Abdullah Al Hussayennel, a Szaúd-Arábiai Királyság víz- és villamosenergia-ügyi miniszterével tárgyalt 2012. május 5-én, a Parlamentben. Magyarország az energetikai infrastruktúra fejlesztésében, szakemberek oktatásában és közös kutatás-fejlesztési projektekben működhet együtt a közel-keleti állammal. A budapesti egyeztetések előzménye Orbán Viktor miniszterelnök októberi és a szaktárca Kovács Pál energetikai államtitkár vezette küldöttségének márciusi látogatása volt.

Gyorsjelentés az államháztartásról - 2012. április

2012. április hónapjában az államháztartás központi alrendszerének többlete 289,3 milliárd forintban alakult. Ezen belül a központi költségvetés 283,8 milliárd forintos, az elkülönített állami pénzalapok 11,3 milliárd forintos szufficittel, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai pedig 5,8 milliárd forintos deficittel zártak. 2011. április hónapjában az államháztartás központi alrendszerének többlete 75,9 milliárd forint volt.

A nap képe

A BÁH és az ORFK visszautasítja az ENSZ vádjait. A szabályozási rendszer teljekörűen megfelel az európai uniós elvárásoknak – hangsúlyozta dr. Végh Zsuzsanna, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) főigazgatója azon a sajtóbeszélgetésen, melyen dr. Halmosi Zsolttal, az országos rendőr-főkapitány közbiztonsági helyettesével reagáltak az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának jelentésére. (fotó: Horváth Ernő)