Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. május 10., csütörtök

14.806 - Magyarország Kormánya > Öt milliárd forintos pályázat élelmiszer feldolgozóknak

Feladó: Magyarország Kormánya
Dátum: 2012. május 9. 17:27
Tárgy: Magyarország Kormányának hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu


Magyarország Kormányának Hírlevele 2012-05-09
Kiszámíthatóságot hoz a Széll Kálmán Terv 2.0

A kormány szerdai döntésének értelmében 2014-ig megszűnik a bankadó, ugyanakkor nélküle és a krízisadók egyszeri bevételei nélkül is kiszámítható lesz az államháztartás működése – hangzott el Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter és Giró-Szász András kormányszóvivő szerdai tájékoztatóján. A nemzetgazdasági miniszter elmondta, a Széll Kálmán Terv 2.0 keretében három új adónem bevezetéséről hozott döntést a kormány, amelyek bevételei a következő években, és hosszú távon is kiszámíthatóvá teszik az államháztartást. Hangsúlyozta, hogy a távközlési, a biztosítási, illetve a pénzügyi tranzakciós adóról továbbra is folynak az egyeztetések, a kormány javaslata heteken belül a parlament elé kerülhet.

Öt milliárd forintos pályázat élelmiszer feldolgozóknak

Öt milliárd forintos kerettel jövő héten megjelenik az élelmiszer feldolgozók fejlesztését szolgáló pályázat - jelentette be Fazekas Sándor A sonka világa, a világ sonkái elnevezésű szakmai konferencián, amelyet a 2010-ben felélesztett Magyar Konyha Magazin szervezett a magyar és a külföldi sonkákról.

Mivel lehetne a kívánt, tervezett gyermekek megszületését elősegíteni?

A Nemzetgazdasági Minisztériumban működő Családbarát Magyarországért Munkacsoport közzétette az Új baby boom, a középosztály gyermekvállalási forradalma című stratégiai vitaanyagát konzultációs céllal, amely a népesedési kerekasztal javaslatai mellett, demográfiai helyzetképet, külföldi példákat, női foglalkoztatási trendeket tartalmaz és a teljesség igénye nélkül bemutat néhány fontos intézkedést a tárca részéről.

A nap képe

Balog Zoltán átvesz miniszteri kinevezését Kövér László házelnöktől.