Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. szeptember 13., csütörtök

15.557 - KDNP hírlevél - 2012. szeptember 12.

From: polgari_hirszemle@yahoogroups.com
Sent: Thursday, September 13, 2012 6:07 AM
To: Kutasi József Antal
Subject: KDNP hírlevél - 2012. szeptember 12.

 

 

KDNP HÍREK

FRAKCIÓ HÍREK

Végre azonos a mérce

A KDNP Kommunizmus Bűnei Munkacsoportja üdvözli a Fővárosi Főügyészség határozatát, melyben Biszku Bélát az 1956-os eseményeket követő két sortűzzel összefüggésben több emberen elkövetett emberöléssel megvalósított háborús bűntett vádjával hétfőn őrizetbe vette. Megelégedéssel vesszük tudomásul, hogy végre azonos a mérce a nemzetiszocialista és a kommunista indíttatású népirtás megmérettetésére és, hogy a magyar jogalkalmazó szervek a nemzetközi jog alapján járnak el a parancskiadók esetében is.

tovább >>

 

 

Minden államnak biztosítania kell a vallásszabadságot!

Minden államnak biztosítania kell a vallásszabadságot – mondta Surján László, az Európai Parlament egyik alelnöke, az Európai Néppárt vallások közötti párbeszédről rendezett tanácskozásának pénteki nyitónapján az MTI-nek. A kereszténydemokrata politikus kiemelte: az állam és az egyházak kapcsolatának „szimfóniának" kell lennie. Magyarországon az állam és az egyház elválasztása bekövetkezett, és most eljutottak az állam és az egyház együttműködésének fázisába.

tovább >>

 

 

Magyar részvétel a Szlovén Néppárt alapításának 120. évfordulóján

„Család, szolidaritás, szabadság, szabad piac egy keresztény Európában” – nevezte meg a legfontosabb közös kereszténydemokrata értékeket Schaller Ernő, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) külügyi titkára, a KDNP külügyi szakbizottságának alelnöke a Szlovén Néppárt (SLS) hétvégi kongresszusán, amelyen alakulásának 120. évfordulójára emlékezett a szlovén párt. A szlovéniai Brdo-ban megrendezett eseményen a fiatal kereszténydemokrata politikus Semjén Zsolt KDNP elnök, miniszterelnök-helyettes felkérésére, a KDNP képviseletében vett részt, ahol aláhúzta: a közép-európai konzervatív erőknek közös feladatuk, hogy kiálljanak a szélsőséges diktatúrák minden válfaja ellen.

tovább >>

A KDNP javaslatai a kormányzati ciklus második felére

Megkezdődött a politikai ciklus második félideje, és mi kereszténydemokraták szomorúan kell, hogy megállapítsuk, az ellenzéki harcmodor nem változott. A baloldalon a szocialisták semmit nem tanultak 2008-ból, a rossz IMF megállapodásból, abból a történelmi hibából, hogy saját politikai túlélésük érdekében a nemzetközi bankrendszerrel kötöttek választási szövetséget és nem az emberekkel. Nem a magyar családokért dolgoztak, hanem maguknak és a bankoknak ügyeskedtek.

tovább >>

 

 

Működőképes és válságtűrő államot kell kiépíteni

A Kereszténydemokrata Néppárt szerint egy működőképes és válságtűrő államot kell kiépíteni a túlköltekező állam helyett. Harrach Péter frakcióvezető Orbán Viktor kormányfő hétfői országgyűlési felszólalására reagálva kiemelte: az elmúlt két évben megkezdték az adósság csökkentését, a hiánycél megvalósítását, a nagy rendszerek saját lábra állítását, biztosították a nyugdíjrendszer működőképességét és segítséget nyújtanak a devizahiteleseknek is.

tovább >>

 

 

Megkezdődött az Országgyűlés őszi ülésszaka

Az IMF/EU megállapodásról és az Országgyűlés őszi ülésszaka előtt álló feladatokról – többek között az új választási eljárási törvény, a polgári törvénykönyv (Ptk.) és a földtörvény, valamint a jövő évi költségvetés tervezett elfogadásáról – is beszélt Orbán Viktor miniszterelnök hétfői napirend előtti felszólásában, amelyben pénzügyi ombudsmani intézmény felállítását javasolta és a várható élelmiszer-árrobbanással foglalkozó minisztériumi munkacsoport létrehozását jelentette be a kormányfő.

tovább >>

KORMÁNYZATI HÍREK

ESEMÉNYEK

Semjén Zsolt: az állampolgárság megadása az asszimiláció elleni lépés


A külhoni magyarság gyorsuló asszimilációja elleni fontos eszköz az állampolgárság megadása - mondta Semjén Zsolt kedden Szabadkán.

tovább >>

 

 

A kabinet a béremelések kormánya

A jelenlegi kabinet a béremelések, minimálbér-emelések kormánya a gazdasági ésszerűség határain belül - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a LIGA Szakszervezetek vezetésével folytatott keddi budapesti megbeszélése utáni sajtótájékoztatón.

tovább >>

 

 

Nincs szükség a négy évvel ezelőttihez hasonló, rossz IMF-megállapodásra

Az ország ma erősebb, mint 2008-ban volt, nagyobb a mozgástere, ezért nem szorul rá arra, hogy a négy évvel ezelőttihez hasonló, "rossz megállapodást" kössön a Nemzetközi Valutalappal (IMF) – mutatott rá a miniszterelnök.

tovább >>

Október 11-én kezdődik a hit éve

XVI. Benedek pápa a II. Vatikáni Zsinat megnyitásának 50. évfordulója alkalmából a 2012. október 11. és 2013. november 24., Krisztus király ünnepe közötti időszakra meghirdette a hit évét. Június 21-én,  a Szentszék sajtótermében mutatták be a hamarosan elkezdődő tematikus év programját. A sajtótájékoztatón felszólalt Rino Fisichella érsek, az Új Evangelizáció Pápai Tanácsának elnöke, valamint Graham Bell prelátus, a dikasztérium altitkára.

tovább >>

 

 

Országos tanévnyitó ünnepséget tartottak a szlovákiai magyar iskolák

Több felvidéki magyar pedagógus szervezet tartott országos tanévnyitó ünnepséget szombaton Galántán a Szent István római katolikus plébániatemplomban. A tanévnyitón ünnepi beszédet mondott Hoffmann Rózsa, az Emberi Erőforrások Minisztériuma oktatásért felelős államtitkára is. Kiemelte: a nemzetstratégia fontos pillére a határokon túli magyarság megmaradásáért folytatott munka, ezért látogatása azt az üzenetet is hordozza, hogy „velük vagyunk."

tovább >>

 

 

Karrier Vitaest I. - Külföldi munkavállalás: menni vagy maradni?

2012. szeptember 26-án, szerdán, 17 órától a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán (VIII. kerület, Szentkirályi u. 28.) Karrier Vitaest.

tovább >>

 

 

 

 

 

 

 

 

__._,_.___