Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. szeptember 19., szerda

15.608 - Pécsett van, aki már az utcára sem mer kimenni, de a rendőrség szerint nem romlott a közbiztonság


*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Pécsett van, aki már az utcára sem mer kimenni, de a rendőrség szerint nem romlott a közbiztonság
2012. szeptember 18. 22:06:57 Neményi.net

A napokban meglehetősen parázs hangulatú lakossági fórumot tartottak Mecsekszabolcson. A rendezvény középpontjában a városrész közbiztonsága szerepelt, az ott élők szerint ugyanis lassan elviselhetetlen lesz élet a környéken. Érdeklődésére a Pécsi Újság a rendőrségtől újra egy sablonválaszt kapott, miszerint "az elmúlt évekhez képest nem nőtt a bűncselekmények száma".


A rohadt rasszisták! Otthon maradnak és ezzel megfosztják
a nemzetépítő kisebbséget jogos bevételétől!

Az idősebb lakosok egy része már az utcára sem mer kimenni, félnek ugyanis a környéken garázdálkodó tizenévesektől - ecsetelte a mecsekszabolcsi mindennapokat a lap egyik olvasója. A romló közbiztonság témája a nemrég tartott lakossági fórumon is felmerült, a panaszok pedig csak úgy áradtak.

A rendezvényen többek közt az elmúlt időszakban megszaporodott lopásokról és betörésekről, csendháborításról, valamint az egyre gyakrabban előforduló garázdaságról panaszkodtak. A rendőrségnél viszont már koránt sem látják ennyire borúsnak a városrész mindennapjait.

- Nem romlott a közbiztonság Mecsekszabolcson - hazudta Mindenszky Nikoletta, a Pécsi Rendőrkapitányság szóvivője. Hozzátette: az év elején valóban emelkedett a vagyoni elleni bűncselekmények száma, ám "erre a rendőrség hatékonyan reagált".

Ugyan a lakossági fórumon a helyiek azt is szóba hozták, szerintük járőr csak elvétve fordul meg a városrészben, a rendőrség úgy látja, pont a gyakoribb ellenőrzések miatt sikerült visszaszorítani a bűncselekmények számát. Azt azonban, hogy egy adott időszakban hány járőr figyeli a területet, nem mondták el. Mint Mindenszky Nikoletta fogalmazott, "a járőrszolgálat gyakorisága az aktuális bűnügyi és közrendvédelmi helyzet függvényében alakul".

A lapnak nyilatkozó mecsekszabolcsiakat nem győzte meg a rendőrségi statisztika. Úgy vélik, a zsaruk azért érzékelik a közbiztonság javulását, mert sokan be sem jelentik, ha áldozattá válnak. Az okok között elsősorban a megtorlástól való félelem, illetve az áll, hogy sokan egyszerűen nem látják értelmét bevonni a rendőröket, mert úgysem "tudnak semmit sem tenni".

(Pécsi Újság nyomán)