Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. szeptember 21., péntek

15.620 - Megint hülyét csinált magából a kormány - ország-világ előtt.

** www.nemzetihirhalo.hu *************

A kétpárti nagykoalíció egymás cserélgeti, vetésforgóval. Most éppen a ballib játssza a szájaló ellenzéket... 
A tündérmesének vége, jó éjszakát, gyerekek! 
Péntek, 2012. szeptember 21. 00:33 168 óra 

Megint hülyét csinált magából a kormány - ország-világ előtt. Hiába mondta mindenki, aki kívül esik a miniszterelnökre bárgyú arccal, szerelemmel bámulók körén, hogy nyáron elfogadott jövő évi költségvetés nem lehet hiteles, az megy majd a zúzdába. Nem, nem és nem. Ők értenek hozzá, éppen hogy a piac bizalmát alapozza majd meg, hogy ők már most magabiztosan uralják a jövő évi helyzetet, nincs szükségük az idő múlásával folyamatosan változó körülmények értékelésére. A begyűrűző izét megállítjuk a határainknál, akármi legyen is az. A fejezeti számokat kőbe véssük és egyébként is: a tartalék bőven fedezi majd azt a hiányt, ami az időközben esetleg kedvezőtlenül alakuló folyamatok következménye. 

Mint a portfolio.hu és az Index csütörtökön megírta, az illetékes parlamenti szakbizottság zárószavazás előtti módosító indítványt nyújtott be, amely lehetővé teszi, hogy a kormány újraírja a képviselők által már megszavazott költségvetési főösszegeket. 

Most persze nem az következik, hogy Matolcsy úr kiáll a kamerák elé és bejelenti, hogy a tündérmesének vége, jó éjszakát, gyerekek! 

Eladják majd a korábbi szakmai amatőrség bizonyítékát jelentő lépést "sikersztorinak": lám ők mennyire konstruktívak, lehetővé teszik az (egy éve) húzódó hiteltárgyalások sikeres folytatását. Egyúttal áthárítják a felelősséget, nem ők tehetnek erről a bohóckodásról, hanem az "nemzetközi szervezettel megkötésre kerülő szerződés alapján feltétlenül szükséges". Vagyis megint az a rohadt IMF, meg EU a hibás. 

Apropó, tárgyalások. Most már a "szakember" Varga Mihály, az IMF-EU-tárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter is naponta hazudik a szemünkbe, amikor azt nyilatkozza reggel, délben meg este, hogy a tárgyalások ekkor meg akkor folytatódhatnak. Drága jó Varga úr! Nem olvas újságot? Vagy csak Magyar Nemzetet? A tárgyalások még nem kezdődtek el. Mégpedig azért nem, mert a magyar fél mind a mai napig nem jelezte hivatalosan, hogy milyen igénye van és ezen igény kielégítésének fejében milyen garanciális visszafizetési feltételeket tud vállalni. Miről tetszik beszélni? 

Hadd higgye azt továbbra is az a balga magyar nép, hogy a másik térfélen pattog a labda és mi már régen megállapodtunk volna, ha rajtunk múlik, de ezek a mocskos tárgyalópartnerek... 

Komoly emberek nullázzák le napról napra a még meglévő (bár már eleve csekély) tekintélyüket, Martonyi után Varga, hogy a sunyin hallgató Navracsicsról ne is beszéljünk. Futnak az urak a pénzük után, de naponta szembesülnek azzal, hogy más szarát-húgyát kell takarítaniuk és ez a szar és húgy felülről érkezik, egyenesen a nyakukba, mert a "kibocsátó" nem más, mint a Nagy Ember, akitől minden függ. 

Mondanám, hogy Varga Mihály hétköznapjairól tájékozódhat mindenki a politikus honlapján, de avargamihaly.hu jelenleg ezt mutatja: http://www.vargamihaly.hu/ 
Mi tagadás, a türelem erősen fogytán. 

Száz szónak is egy a vége: a kétharmados parlamenti többséget birtokló (bitorló) Fidesz-KDNP-kormány újólag bizonyította alkalmatlanságát az ország szakszerű irányítására. És ez a legsúlyosabb következményekkel járó tapasztalat, amit minden választópolgárnak mérlegelnie kell majd 2014-ben. 

Kapcsolódó cikkek 
    Fidesz 2012 - felkészülés az apokalipszisre 
    Párttitkár elvtársak költöznek a felsőoktatásba 
    Orbán téved: a magyar nem szolgalelkű nép 
    Dekóder: mit is akar mondani Orbán az IMF-ről? 
    Hazugság, lopás, bűnbakkeresés