Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. szeptember 14., péntek

15.572 - Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP elnökségi tagja: A Fidesznek vissza kell hívnia Varga Istvánt!

 

Tárgy:

A Fidesznek vissza kell hívnia Varga Istvánt!

Dátum:

Thu, 13 Sep 2012 10:29:52 +0200

Feladó:

József Váradi

Címzett:

Kutasi József Antal

 

A Fidesznek vissza kell hívnia Varga Istvánt!

”A Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja nem szavakkal, hanem tettekkel áll ki a dolgozni akaró magyar nők mellett” – írja közleményében Rogán Antal és Selmeczi Gabriella. Ezek a szavak azonban teljes ellentétben állnak a valósággal. A Fidesz tettei ugyanis minden eddigi szavukat cáfolja.
Íme egy (nem nőnapi) csokorra való a Fidesz-KDNP és jobboldali ötletadóik eddigi javaslataiból: Boross Péter gyermektelenségi adót szeretett volna; Soltész Miklós abortuszellenes kampányában azt mondta: ha nem is tudja felnevelni, szülje meg, majd adja örökbe a gyermekét; Szócska Miklós pedig az abortusztabletta használatát tiltotta meg.
A nemrég életbelépett Munka törvénykönyve szintén tele van a dolgozó nők életét megkeserítő fideszes szabályokkal. Az új törvény szerint a munkába visszatérő fiatal anyukát ma már semmi nem védi meg a kirúgástól: akár munkába állásának másnapján elbocsájtható. Ahogy kirúgható akkor is, ha nem tesz azonnal bejelentést főnökének arról, hogy áldott állapotba került.
A hétfő éjszakai parlamenti vitában elhangzott Varga István-féle nőalázó kijelentések nem egyedi esetek a Fidesz-KDNP háza táján: elhangzott már tőlük többek közt a "Fogd be a pofád, kisanyám!", a "Vetkőzz Ági! Hol a babydoll?", vagy a nyírbátori polgármesternő "lekancázása” is.
Ilyen megnyilvánulások után vajon a Fidesz-KDNP soraiban ülő képviselők, hogyan néznek gyermekük, feleségük vagy édesanyjuk szemébe?
Egyetértve Gurmai Zitával, az MSZP Nőtagozatának elnökével, Varga Istvánnak le kell mondania mandátumáról. Ha azonban önként nem hajlandó erre, akkor a megsértett magyar nők nevében felszólítjuk Rogán Antalt, a Fidesz frakcióvezetőjét, Orbán Viktort, a Fidesz elnökét, és Kövér Lászlót, a párt Országos Választmányának elnökét, hívja vissza az Országgyűlésbe megyei listán bejutott Varga Istvánt, aki erkölcsileg megbukott és méltatlanná vált képviselői címére!
Bangóné Borbély Ildikó,
az MSZP elnökségi tagja
Kormos Kata,
az MSZP szóvivője