Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. szeptember 14., péntek

15.577 - Prof. Dr. Bokor Imre: KIVONAT AZ MSZMP PB 1957. DECEMBER 10-I ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVÉBŐL

From: Dr. Bokor Imre
Sent: Friday, September 14, 2012 11:16 AM
To: Kutasi József Antal
Subject: EXTRA SŰRGŐS KÖZLEMÉNY! Konkrét segítség Biszkunak és az ügyészeknek
Importance: High


L:


 AKTUÁLIS, KÖZÉRDEKŰ, IGAZ!
MAGYAR JUSTITIA BIZOTTSÁG
(SZÓRÓLAPJA)

TISZTELT ÉRINTETTEK ÉS TISZTELT OLVASÓK!
        A Magyar Justitia Bizottság (halaszthatatlan) emberbaráti kötelességének eleget téve, ezúton nyújt hiteles segítséget az amnéziában szenvedő Biszku Béla elvtársnak és a Biszku ügyben dolgozó - hezitáló - ügyészeknek.
        Véleményünk szerint, nem nézhetjük közömbösen Biszku vergődését, házi őrizetben tartását,-  és az ügyészek tétovázásra utaló  (Időt húzó) tevékenységét!
       Segítségünk önzetlen, és semminemű köszönetre vagy tiszteletdíjra nem tartunk igényt. Meggyőződésünk, hogy az alább olvasható,  eredeti okmányból átvett anyag, az  érintetteknek nagy segítséget  nyújt,    és az MJB-t nem érheti az a vád, hogy elfogult az egyik vagy    másik fél irányában.

KIVONAT AZ MSZMP PB 1957. DECEMBER 10-I ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVÉBŐL

1/ KÁDÁR JÁNOS ELVTÁRS   A „BÜNTETŐPOLITIKÁNK" (Sic! ) EGYES  KÉRDÉSEIRŐL  C. JELENTÉSHEZ   KAPCSOLÓDVA LESZÖGEZTE:
            „1956 novemberében még 1600 fasisztát a másvilágra lehetett volna küldeni, 1957 januárjában már kevésbé". (Sic!

2/ BISZKU BÉLA ELVTÁRS:
           „Mi Nezvál  igazságügyi-miniszter elvtárssal kaptuk korábban a PB-től a megbízást a jelentés elkészítésére, mert túlzsúfoltság van a börtönökben  és az ellenforradalmi szervezkedés bűnöseinek  felelősségre vonásánál  sok  az enyhe  ítélet  és viszonylag kevés a fizikai megsemmisítések száma….
           Az én részemről  már korábban felmerült, hogy ellenforradalmi bűncselekményeket elkövetők felelősségre vonását illetően sokkal többet lehetett volna  elítélni…(Sic!),   ezenkívül néhány  ügyben  magam is utána néztem az ítéletek jellegének. Beszéltünk  Nezvál és Szénási  elvtárssal erről…, Az első írócsoport ítéleténél, valamint a munkástanács elnökségi tagjának a felelősségre vonásánál is sokkal többet lehetett volna  adni.(Sic!)
           Személyesen ellenőriztem  a munkát és magam  megállapítottam,(Sic!) hogy vannak  olyan ügyek,   ahol a vizsgálatnál is liberalizmus tapasztalható.
            A kispesti ellenforradalmi szervezkedők ügyében utasítást adtunk (!), hogy ezen változtatni kell, és szigorú ítéleteket kell javasolni."

VAGYIS:   Az MSZMP PB  megbízást ad a  kiválasztott tagjainak, azok jelentést készítenek, megbeszélik, majd végrehajtatják azzal az illetékes belügyminiszterrel, aki  egyben PB tag is, akiben  már  korábban felmerült, hogy sokkal többet lehetett volna elítélni és többet lehetett volna adni! (Sic!) Biszku aktív  bolsevikhoz méltóan, „öntevékenyen" ellenőrzött és utasítást adott,  meg sem várva az MSZMP PB döntését. 
              Reméljük, hogy  segítettünk Biszkunak múltja felidézésében és nem kell minden kényesnek tűnő kérdésre "nem emlékszemet" mondania, továbbá segítettünk az ügyészeknek is, mert kívülről  szemlélve az az érzésünk, hogy ez az okmány is elkerülte a figyelmüket.

                                                                                    Lejegyezte:             
                                                                                                   Prof. Dr. Bokor Imre
                                                                                                                     az MJB elnöke