Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. szeptember 23., vasárnap

15.633 - Felvidék Ma - Heti tájékoztató - 2012. szeptember 20.

From: Felvidék.ma
Sent: Thursday, September 20, 2012 1:46 PM
To: Kutasi József Antal
Subject: Felvidék Ma - Heti tájékoztató - 2012. szeptember 20.

 

 2012. szeptember 20., csütörtök

 

Közadakozás Esterházy János lévai emléktáblájára

 

 A Lévai Esterházy János Emléktábla Bizottság valamennyi lévai magyar szervezet és intézmény támogatásával közadakozást hirdetett a vértanúhalált halt szent emlékű gróf leendő lévai emléktáblájára. Várják az adományokat.

Bővebben...

 

A Csenkey Baranta újabb öt faluban állít rovástáblát

 

 "A sikeres csenkei, vajasvatai és csörgei táblaállítás után elhatároztuk, hogy minden csallóközi magyar falut megpróbálunk megszólítani, hogy a falu nevét tüntessek fel rovásírással is" -  tájékoztatta a Felvidék.ma-t Molnár Attila. Szeptember 29-én már sor is kerül az újabb avatásra.

Bővebben...

 

Meghosszabbították az aláírásgyűjtést az egyetemért

 

 Folyamatosan érkeznek be a petíciós ívek a Selye János Egyetem Rektori Hivatalába. Az aláírásgyűjtés kitolódik, továbbra is várják a támogató aláírásokat. Az ünnepélyes tanévnyitót szeptember 17-én tartották.

Bővebben...

 

Hogyan tovább, felvidéki magyarság?

 

 Szeptember 29-én Budapesten sajtótájékoztatón és konferencián számolnak be a résztvevők az Európai Parlament Petíciós Bizottsága Beneš-dekrétumokról szóló szeptember 20-ai brüsszeli meghallgatásának történéseiről.

Bővebben...

 

Brüsszeli jegyzet: Gondolatok az Európai Polgári Kezdeményezésről

 

Az utóbbi hónapokban sok szó esik arról a lehetőségről, melyet az Európai Unió kínál polgárainak 2012 áprilisától: az Európai Polgári Kezdeményezésről (EPK). A Lisszaboni Szerződés vezette be ezt a lehetőséget, az európai uniós szakpolitikai döntéshozatalban való részvétel új formáját.

Bővebben...

 

Kárpátalján a magyarok szabadabban használhatják anyanyelvüket, mint a Felvidéken

 

Ukrajnában nyáron egy kisebbségbarát nyelvtörvényt szavaztak meg. Lancz Attila, a Jogsegélyszolgálat (a Szlovákiai Magyarok Kerekasztala mellett működő Elemzőközpont jogi szakmai műhelye) szakértője összehasonlító elemzést készített a szlovák és az ukrán törvényről.

Bővebben...