Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. szeptember 14., péntek

15.573 - Frigyesy Ágnes: Klasszikus magyar művek az ÚjSzínházban


Feladó: Hirszemle
Dátum: 2012. szeptember 14. 6:18
Tárgy: ÚjSzínház - sajtótáj - Frigyesy tud + fotók [5 Attachments]
Címzett: Kutasi József Antal


Klasszikus magyar művek az ÚjSzínházban

Márai Sándor, Nyirő József, Tamási Áron, Páskándi Géza Kocsis István és Csurka István művei kerülnek színre ősztől az Újszínházban. Bármelyik Csurka-drámát tűzik az Újszínház műsorára, azt húzódarabnak tartja Dörner György igazgató, aki a teátrum 2012. szeptember 12-i évadindító sajtótájékoztatóján a műsor ismertetése mellett a színház új logóját és honlapját is bemutatta.

A www.ujszinhaz.hu honlapon a színház 3D minőségben, virtuálisan bejárható, – Hatvani Balázs filmrendező tervező munkájának köszönhetően – az új társulat megismerhető. A társulati tagok nevét felsorolva Dörner György hangsúlyozta: – Mivel két színház is megszűnt az évad végén, lehetőségeikhez mérten foglalkoztatják azokat a művészeket is, akik állás nélkül maradtak.

Pozsgai Zsolt, az Újszínház művészeti vezetője Zsolnay-filmje bemutatóján épp Rómában tartózkodott, ezért a sajtótájékoztatón telefonon hívták fel és válaszolt újságírói kérdésekre. Megtudtuk, Szeretlek, Faust! című színművét műsorra tűzik a Mindszenty-év alkalmából. Terveznek továbbá gyermekelőadásokat és sanzon-estet is láthat a közönség a Stúdiószínpadon – mondta Papp Gyula zenei vezető.

Dörner György újságírói kérdésre válaszolva elmondta: – A színház látogatottsága mintegy 80 százalékos, a jegyek jól fogynak, s ezt jó eredménynek tartja.
Aki bérletet szeretne vásárolni, máris megteheti: – Ön választja ki, mely előadásokat szeretné megtekinteni, így Ön állítja össze bérlete műsorát.

A bérletvásárlás bizalom. Jelzés, hogy Ön megbízik azokban a művészekben, színházi emberekben, akik az Új Színházban dolgoznak. Mi pedig igyekezni fogunk megfelelni ennek a bizalomnak. Aki bérletet vesz, bízik a jövőben. A kapcsolatokban és találkozásokban – olvasható az ÚjSzínház megújult honlapján.

(Frigyesy)




ÚjSzínház -sajtótájékoztató 1. Dörner György igazgató.jpg
ÚjSzínház -sajtótájékoztató 4. Dörner György igazgató.jpg

ÚjSzínház -sajtótájékoztató 2. Dörner György igazgató.jpg
ÚjSzínház -sajtótájékoztató 3. Dörner György igazgató.jpg

Ezeket a képeket a Google Picasa programjának segítségével küldtük.
Próbálja ki itt: http://picasa.google.com/