Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. szeptember 21., péntek

15.616 - Nemzeti Fejlesztési Minisztérium > Megújulók hasznosítása és infrastruktúrafejlesztés az Energia Tanács napirendjén


Feladó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Dátum: 2012. szeptember 20. 15:26
Tárgy: A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium heti hírlevele 2012-09-20
A magyarországi nukleáris képzési lehetőségek is szóba kerültek a NAÜ közgyűlésén

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség 2012. szeptember 17-21. között tartja éves közgyűlését Bécsben. A magyar delegációt Kovács Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium klíma- és energiaügyi államtitkára vezeti.

Megújulók hasznosítása és infrastruktúrafejlesztés az Energia Tanács napirendjén

A uniós Megújuló Energia Stratégiáról és a transzeurópai energiainfrastruktúráról folytattak irányadó vitát a tagállami küldöttségek az uniós Energia Tanács informális ülésén 2012. szeptember 17-én, Nicosiában. A Holoda Attila helyettes államtitkár vezette magyar delegáció korábbi módosítási javaslatait fenntartva összességében mindkét kezdeményezést támogatta.

A Paksi Atomerőműbe látogatott az Indonéz Nukleáris Ügynökség elnöke

As Natio LASMAN, az Indonéz Nukleáris Ügynökség elnöke és helyettesei Kovács Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium klíma- és energiaügyért felelős államtitkára és Csuday Balázs rendkívüli és meghatalmazott nagykövet, állandó ENSZ képviselő meghívására keresték fel a Paksi Atomerőművet 2012. szeptember 15-én. A látogatás célja a két ország közötti szakmai kapcsolattartás elmélyítése, az együttműködési lehetőségek feltérképezése volt az atomenergia békés célú alkalmazása területén.

Mozdulj a jó irányba!

Idén is szeptember 16-22. között rendezik meg az Európai Mobilitási Hét (EMH) programjait. Magyarország – ahogy már évek óta - a legjobbak között szerepel a programsorozatban, nemzetközi összehasonlításban ugyanis kimagasló a hazai települések részvételi aránya. Az idei programsorozat mottója: „Mozdulj a jó irányba!” Az egy hetes kampány célja, hogy az önkormányzatokat a fenntartható közlekedést szolgáló intézkedések bevezetésére ösztönözze, és a gépkocsin kívüli egyéb járművek használatára hívja fel a figyelmet. E célok érdekében számos ön-kormányzat szervez programokat országszerte. A hazai települések részvételét az infrastruktúráért is felelős Nemzeti Fejlesztési Minisztérium koordinálja.

MVM Energia Futam a hétvégén, a Széchenyi téren (2012. szeptember 22.)

Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. idén szeptember 22-én, most szombaton rendezi meg Budapesten az MVM Energia Futamot, az Alternatív Hajtású Járművek Versenyét a Lánchíd pesti hídfőjénél a tavalyi, európai fővárosban elsőként megtartott hagyományteremtő indulást követően. Napelemes autók, különleges prototípusok, átalakított szériaautók, elektromos versenyautók és motorok csendes versenye mellett, az MVM Jövő Hídja rendezvény fiatal mérnökei mutatják be a fenntartható jövő tudományos eszközeit.

In memoriam Albert Flórián

Az egyetlen magyar aranylabdás, többszörös világ- és Európa-válogatott labdarúgó, a Nemzet Sportolója, Hercegszántó, Budapest és Ferencváros díszpolgára, valamint a Magyar Köztársasági Érdemrend középkereszt kitüntetettje Albert Flórián. Születésének 71. évfordulóján a Magyar Posta emlékívet bocsát ki, és minden eladott emlékív után 100 Ft-ot ajánl fel az Albert Flórián Alapítvány céljainak támogatására.