Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. szeptember 27., csütörtök

15.671 - Áder figyelmébe: ...aki a hazát s a népet szolgálja!

From: Kőszegi M. László
Sent: Thursday, September 27, 2012 12:27 AM
To: Kutasi József Antal
Subject: Re: ...aki a hazát s a népet szolgálja!


HUNGÁRIA TÁVIRATI IRODA - HTI

2012. szeptember 26. 20:10

 

Áder figyelmébe:

 

AZ ARGENTÍN ELNÖKASSZONY KIOSZTOTTA AZ IMF - ET

Az argentin elnök indulatosan visszautasította kedden a Nemzetközi Valutaalap kritikáját, amely szerint kormánya megbízhatatlan adatokat szolgáltat az ország gazdaságáról. Cristina Fernández egyben rámutatott, hogy az IMF hibás a világgazdasági válságért.


Cristina Fernández

Christine Lagarde, az IMF vezérigazgatója előző nap így fenyegetőzött: "utoljára figyelmezteti" az argentin kormányt, hogy december 17-ig közölje a valódi inflációs és növekedési adatokat, különben szankciókra számíthat. Az argentin statisztikai hivatal szerint az elmúlt 29 hónapban havi egy százaléknál kisebb volt a pénzromlás, a fogyasztók szerint viszont ennek legalább a kétszerese.

"Ez az utolsó sárga lap nekik. Remélem, el tudjuk kerülni, hogy piros lapot kelljen bemutatni, de ha nem igazodnak a szabályokhoz, nem a valódi adatokat közlik, akkor (azt kell mondanom, hogy) minden játékos egyenlő, nem számít, milyen jól futballoznak" - jelentette ki Lagarde.

Cristina Fernández az ENSZ Közgyűlése ülésszakán felszólalva kigúnyolta a kormányának szóló figyelmeztetést: "hazám nem labdarúgóklub, hanem szuverén ország, amely önállóan hozza döntéseit, és nem hajlik meg semmilyen nyomás alatt, nem beszélve a fenyegetésekről. A 30-as évek óta nem volt ilyen súlyos gazdasági és politikai világválság" – mondta. Hozzátette, hogy nem tűr el kritikát egy olyan szervezettől, amely "bűnrészes volt Argentína egy évtizeddel ezelőtti gazdasági összeomlásában, és szerepe volt az Európát valamint az Egyesült Államokat jelenleg sújtó bajok kialakulásában is".

(MTI nyomán)