Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. szeptember 30., vasárnap

15.683 - Dr. Lengyel Alfonz, RPA: NYÍLT LEVÉL A JOBBIK VEZETŐSÉGÉHEZ!!!

From: Péteri Attila Árpád

Sent: Saturday, September 29, 2012 10:42 PM
To: Kutasi József Antal
Subject: NYÍLT LEVÉL A JOBBIK VEZETŐSÉGÉHEZ!!!

 

  NYÍLT LEVÉL  A JOBBIK  VEZETŐSÉGÉHEZ

 

Mint a VOLT MAGYAR POLITIKAI FOGLYOK VILÁG-SZÖVETSÉGÉNEK  elnöke,

megdöbbenéssel olvastam a Murányi Levente képviselő  Úr által meghirdetett

Mansfeld Péter mártír hősünk sírjánál lévő megemlékezés meghívóján, a volt PUFAJKÁS

Szalay Róbert nevét, aki most az Antibolsevista Szövetség elnökségi tagja.

 

Kikből állhat az az antibolsevista szervezet,  ahol egy volt pufajkás

elnökségi tag lehet?  Ha Szalay és Bánkuty tényleg  bevették volna  a Kilián laktanyát, akkor

mindkettőt kivégezték volna,  mint ahogy tették sok  forradalmárral. Nem

ölthetett volna egyikőjük sem pufajkát, nem léptették volna a

Szabadságharcunk leverése után Bánkutyt hadnaggyá, és  nem mehetett volna

Bécsbe  egy ÁVÓS-tól kapott útlevéllel, hogy ott a "KÖZPONT

ENGEDÉLYÉVEL"   egy kádári kém ( Szabó Miklós) legbizalmasabb  munkatársa

lehessen. (Ezt a tényt Szabó Miklós a CSENDES HÁBORÚ című könyvében

megírta).

 

Én, - mint Ázsia kutató régész  -,  akinek Xi'an-ban levő Han Jing Di Császárról

elnevezett múzeumban emléktáblát is állítottak, csak azt veszem ténynek, ami

bizonyított.  Sem Szalay, sem Bánkuty nem volt képes  a Kilián laktanya

bevételét  bizonyítani.  Az viszont bizonyított, hogy a Kilián laktanya

általuk való bevétele nem történt meg, és  sem Szalay, sem Bánkuty

nem vettek részt fegyveres harcokban a forradalom és  a szabadságharc során,

a forradalmárok oldalán.  Nem zárható ki viszont, hogy (a szovjetek oldalán)

(pufajkásként) a fegyverhasználat is a “rendcsinálás” részét képezte.

 

Egyesek, itt Amerikában,  a JOBBIKOT  Putin bábjaiként  emlegetik.  Ezért

tisztelettel kérem Murányi képviselő Urat és a JOBBIK  vezetőségét, hogy

vegye le a meghívóról a volt pufajkás Szalay Róbert nevét, mert szerepeltetése

a JOBBIK ellenesek részére egy új támadási felületet nyújt.

                                                          

         Barátsággal és nagyrabecsüléssel:

                                                                    Dr. Lengyel  Alfonz, RPA                                                                          

                                  A Sino-American Field School of Archaeology alapítója,

                                                                                a New York Akademia és a Magyar Tudományos Akadémia Köztestületének tagja.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

15.682 - Ahhoz, hogy a történelem elszenvedőiből a történelem alakítói legyünk, kezünkbe kell venni a saját sorsunk alakítását

From: fidesz.hu

Sent: Sunday, September 30, 2012 2:09 AM
To: jozsef@kutasi.eu
Subject: fidesz.hu hirlevel, 2012. 09 29.

 

fidesz.hu hírlevél

Hírek

A 2008-ban kötött IMF-megállapodás nem kifele vezette az országot a válságból, hanem utána nagyon nagy gazdasági visszaesés következett - mondta el Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője a Hír TV Péntek 8 című műsorában.

Az ENSZ illetékes főtitkár-helyettese, Jan Eliasson pénteken támogatásáról biztosította azt a magyar kezdeményezést, hogy 2013 őszén Budapesten világkonferencián vitassák meg a vízgazdálkodás és a csatornázás problémáit.

Erős politikai közösség az összetartozás megerősítésével jöhet létre - hangsúlyozta ünnepi beszédében Orbán Viktor Ópusztaszeren.

A helyi erők és az állam összefogásával lehet kilábalni a válságból - hangsúlyozta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes Zircen.

Ahhoz, hogy a történelem elszenvedőiből a történelem alakítói legyünk, kezünkbe kell venni a saját sorsunk alakítását; ez volt a sátorverők politikai életszabálya, és ez a ma küzdők számára is érvényes igazság - jelentette ki Orbán Viktor.

Önkormányzat

Németh Szilárd, a XXI. kerület polgármestere arról beszélt, legelismertebb tanáruk 38 éven keresztül tanított Csepelen, nevét általános iskola és utca viseli, posztumusz díszpolgára a városrésznek.

Mondatok

Legolvasottabb cikkeink

Erős politikai közösség az összetartozás megerősítésével jöhet létre - hangsúlyozta ünnepi beszédében Orbán Viktor Ópusztaszeren.

Olyan megállapodást kell kötni az IMF-fel, ami segít továbbhaladni azon az úton, amelyen Magyarország elindult - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádióban.

A 2008-ban kötött IMF-megállapodás nem kifele vezette az országot a válságból, hanem utána nagyon nagy gazdasági visszaesés következett - mondta el Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője a Hír TV Péntek 8 című műsorában.

Ahhoz, hogy a történelem elszenvedőiből a történelem alakítói legyünk, kezünkbe kell venni a saját sorsunk alakítását; ez volt a sátorverők politikai életszabálya, és ez a ma küzdők számára is érvényes igazság - jelentette ki Orbán Viktor.

Az a célunk, hogy öt éven belül a mai 9 százalékról 20 százalékra, tíz éven belül 30-35 százalékra emeljük az aktív sportmozgást végzők arányát - jelentette ki Orbán Viktor a 100 éves Budafoki MTE ünnepi rendezvényén.

15.681 - Mindszenty-kiállítás a zalaegerszegi ferenceseknél

 

Mindszenty–kiállítás a zalaegerszegi ferenceseknél

                    

A hitvalló bíboros születésének 120. és a zalaegerszegi ferences templom felszentelésének 85. évfordulója alkalmából kiállítást rendeztek be a templom toronyszobájában, melyet szeptember 30-án 17 órakor Áder János köztársasági elnök nyit meg. A 16 órakor kezdődő ünnepi szentmisét Konkoly István püspök és Magyar Gergely ferences provinciális celebrálja.

Zalaegerszeg nagyon sokat köszönhet Mindszenty Józsefnek, aki a két világháború között negyed századig volt a település plébánosa.Többek között ő építette a város Jézus Szívéről nevezett ferences templomát és kolostorát, illetve telepítette le a barátokat a megyeszékhelyen.

A kiállításon a ferencesek bemutatják Mindszenty József zalaegerszegi tevékenységét, valamint üldöztetésének, fogságának és emigrációjának eseményeit. Az anyagok magángyűjtésből, a kútvölgyi Mindszenty–emlékszobából, a Göcseji Múzeumból és a Zala-megyei Levéltárból származnak. Látható a bíboros zalaegerszegi miseruhája, kéziratos dokumentumok, az amerikai nagykövetségen használt térdeplője és az első zalaegerszegi ferences házfőnök, Deák Szulpic naplója és más dokumentumok.

A kiállítás keddtől péntekig 14-től 18 óráig, szombaton 10 és 18 óra között, vasárnap pedig a délelőtti fél 8-as és fél 10-es szentmisék között. Hétfő szünnap.

A zalaegerszegi ferences templom egyben Boldog IV. Károly király emléktemploma is, melyet Mindszenty József apát-plébános a megyés főpásztor, gróf Mikes János kérésére, Kotsis Iván tervei alapján a korábbi huszárlaktanya lovardájának helyén épített fel.

A templom alapkövét 1925 júniusában tették le. A szerzetesi élet 1926 őszén kezdődött, és a templom ünnepélyes felszentelésre 1927. szeptember 25-én került sor. A templomszentelésen részt vett Zita királyné, IV. Károly hitvese is.

Az állam 1950 nyarán a szerzetesrendektől megvonta a működési engedélyt, így a zalaegerszegi ferenceseknek is el kellett hagyniuk kolostorukat, és az épületbe a megyei hadkiegészítő parancsnokság költözött. A templomot a Szombathelyi Egyházmegye vette gondozásába, és a ferencesek csak 1989-ben kapták vissza.

Ferences Sajtóközpont/Magyar Kurír

 

15.680 - Ébredő devizahitelesek

From: Endre Simó
Sent: Sunday, September 30, 2012 12:05 PM
To: Kutasi József Antal
Subject: Ébredő devizahitelesek

Ébredő devizahitelesek

Budapest, 2012. szeptember 30. vasárnap

     Országszerte növekvő tendenciát mutat azoknak a devizahitel károsultaknak a száma, akik beperelték, vagy be akarják perelni bankjaikat a törlesztő részletek szüntelen emelése, és a szerződési feltételek, egyoldalú módosítása és önkényes értelmezése miatt – adta hírül a Magyar Szociális Fórum vasárnap.

     A hitelkárosultak kezdenek rádöbbenni, hogy hiába várják az átfogó állami intézkedést az igazságosság helyreállításáról, a kormány nem akar szembesülni a pénzügyi körök érdekeivel, és nem nyújt be közérdekű keresetet ellenük. Makkos Albert közgazdász, a Szociális Kerekasztal szakértője a hitelkárosultakhoz címzett hét végi levelében beszámolt Dr. Répássy Róbert igazságügyi államtitkárral folytatott megbeszéléséről, melyen – mint írta – „egyértelművé vált, hogy a kormány mozgástere kimerült. Legfeljebb apró finomításokra kerülhet sor, de érdemi változásokra nincs értelme számítani.” Makkos arról is beszámolt, hogy állásfoglalásra kérték az Európai Uniót a magyarországi devizahitel-rendszerről, hiszen uniós jogokat is sért. De hónapok óta nem kapnak választ az EU illetékeseitől. „Fel kellene ébredni! Nincs más lehetőség, mint mindenkinek tenni magáért. Az egyetlen lehetőség a peresítés” – írta Makkos támogatóan 11 szervezet felhívására 10 ezer perindítási szándéknyilatkozat letétbe helyezéséről. (A nyilatkozat szövegét lásd: hitelkarosultakert.hu oldalon!)

    Több mint négyezer miskolci devizahiteles közös feljelentést tett a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei főügyészségen a hitelezők csalárd gyakorlata miatt, és szeptember 24-én demonstráción követelték, hogy állítsák le a hitelek miatti kilakoltatásokat, a devizahiteleket számítsák át forintra, vonják felelősségre a bankárokat és a bankokat, akik a deviza alapú hiteleket kibocsátották.

    A hitelkárosultak 11 pertársaságot is létrehoztak már különböző bankok ellen. A pertársaságok érdekeinek képviseletét ügyvédek látják el.

    A devizahitelesek perindítási szándékára ösztönzően hatott a Kúria legutóbbi állásfoglalása is. A Kúria véleménye szerint „az egyoldalú szerződésmódosítás során nem csupán az vizsgálható, hogy maga az egyoldalú szerződésmódosításra vonatkozó kikötés érvényes-e, hanem az is, hogy a szerződés módosítása a kikötésnek megfelelően történt-e. E körben értékelhető az is, hogy az egyoldalú szerződésmódosítás feltétele lényegében bekövetkezett-e, illetve a módosítás tartalmilag megfelel-e az arányosság elvének. Ha a fogyasztóval szerződő fél által hivatkozott körülmény változása ténylegesen nem következett be, vagy a kamat, költség vagy díj mértékére nem volt befolyással, illetve ha a kamat, költség vagy díj mértékének növelése nem állt arányban a változás mértékével, az egyoldalú szerződésmódosítás érvénytelen, mert hiányzik az egyoldalú módosítás (szerződési) jogalapja.”

     Damm Andrea jogtanácsos, a Szociális Kerekasztal szakértője a Kúria állásfoglalását kommentálva annak a véleményének adott hangot, hogy fontos a hitelkárosultaknak, mert „olyan elvárásokat fogalmaz meg, amely egyetlen kamatemelésnél sem tud érvényesülni”. +++

Kiadta: MSZF SZK

+30 5927371

www.mszfszk.hu

www.hitelkarosultakert.hu

15.679 - Politikai Hírfutár > Oldalmegjelenítés 2012. szeptember 23. - szeptember 29. > Facebook nélkül!

Kutasi József Antal - Politikai Hírfutár

Oldalmegjelenítés»
A Blogger oldalmegtekintéseinek diagramja
Legtöbbször használt adatforgalmi források - www.google.hu |kutasi.blogspot.com | www.google.com

15.678 - Luxusautókat kapnak a Miniszterelnökségen 2012, szeptember 28 - 14:00 MTI - barikad.hu

** www.nemzetihirhalo.hu *************

Luxusautókat kapnak a Miniszterelnökségen 
2012, szeptember 28 - 14:00 MTI - barikad.hu 

Hegedűs Zsuzsanna szociológus, a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány elnöke, aki évi 12 millióért ad tanácsokat Miniszterelnökségnek, az Audi A6-os mellé sofőrt is kap. Huszonegyen jogosultak a Miniszterelnökségen gépkocsihasználatra: öten csak hivatali, tizenhatan hivatali és magáncélra is igénybe vehetnek autót, sofőr tíz embernek jár. A Jobbik szerint Magyarország nehéz gazdasági helyzetében, erkölcsi alapon elvárható lenne a politikai elittől, hogy amikor a gépjármű beszerzéseikre sort kerítenek, akkor mértékletességet tanúsítsanak. 

A Miniszterelnökség pénteken a kormányzati honlapon tette közzé a dolgozóinak - a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság, a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt., valamint a KEKKH által - biztosított kommunikációs és informatikai eszközök, valamint gépjárművek listáját. 

Mobiltelefont szinte az összes eszközjuttatásban részesülő miniszterelnökségi munkatárs kapott, a kevés kivétel közé tartozik Orbán Viktor, Győri Tibor jogi ügyekért felelős államtitkár és Halasi Tibor, a kormánydöntések végrehajtását felügyelő miniszterelnöki biztos. 

Hivatali notebookot 58-an használnak, köztük a miniszterelnök és kereszténydemokrata helyettese, Semjén Zsolt, iPadet viszont csak Giró-Szász András kormányszóvivő, Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke, Kern Tamás és Mikecz Péter helyettes államtitkár, Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár, valamint Semjén Zsolt kapott. 

Internet-előfizetés 33 miniszterelnökségi dolgozónak jár, köztük például Nagy Jánosnak, a kormányfő személyi titkárának, a kormányzat internetes kommunikációjáért felelős Mányai Zoltán helyettes államtitkárnak, Benkő Szilárdnak, a szervezési stáb vezetőjének és Ambrus Jenő protokollfőnöknek. 

Ambrus Jenő és Benkő Szilárd hivatali célú autóhasználatra - egy-egy Audi A6-os vezetésére - is jogosult, rajtuk kívül Bali Gabriella titkárságvezetőnek, Radnainé Fogarasi Katalin főosztályvezetőnek és Rahói Zsuzsanna politikai főtanácsadónak jár hivatali autó. 

Hivatali és magáncélra 16-an vehetnek igénybe gépkocsit: Fömötör Barna jogi és ellenőrzési helyettes államtitkár, Giró-Szász András, Győri Tibor, Havasi Bertalan, Kern Tamás, Mikecz Péter és Szijjártó Péter egyaránt Skoda Superbbel jár; a sajtófőnök kivételével sofőrt is igénybe vesznek. 

Hegedűs Zsuzsanna szociológus - aki évi 12 millió forintért a társadalmi felzárkóztatást segítő tanácsokat ad a Miniszterelnökségnek -, Kumin Ferenc nemzetközi sajtókapcsolatokért felelős helyettes államtitkár és Szemerkényi Réka miniszterelnöki főtanácsadó Audi A6-ossal jár. Utóbbiak maguk vezetik az autót, a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány elnökének sofőrt is biztosítanak. 

Semjén Zsolt neve mellett egy tavaly gyártott Skoda Superb és egy 2009-es Volkswagen Passat neve olvasható hivatali és magáncélra is használatos autóként. 

Magáncélra is használhatja hivatali autóját rajtuk kívül Csallóközi Zoltán politikai főtanácsadó, Gottfried Péter, a kormányfő külpolitikai tanácsadója, Kádár Andrea, a nemzetbiztonsági irodát vezető helyettes államtitkár, Magyar Levente külügyi helyettes államtitkár és Tóthné Kreitz Éva főosztályvezető. 

Orbán Viktor nem kap autót a Miniszterelnökségtől. Kormányfői programjaira a Terrorelhárítási Központ járművével, sofőrrel megy, ha pedig a Fidesz elnökeként vagy magánemberként utazik, a párt által biztosított kisbuszt használja, amelyet maga vezet és tankol - tájékoztatott az MTI érdeklődésére sajtófőnöke, Havasi Bertalan. 

A Jobbik a mértékletességet szorgalmazná 

A Jobbik az állami és szolgálati luxus gépkocsik használatával kapcsolatban még tavaly év elején kezdeményezett törvényjavaslatot, amely tartalmazta a közszférában megvásárolt, lízingelt, bérelt gépjárművek, személygépkocsik beszerzésére vonatkozó műszaki korlátozásokat. 

Volner János országgyűlési képviselő, a Jobbik alelnöke korábban azt nyilatkozta: pártja tisztában van azzal, hogy Magyarország nehéz gazdasági helyzetben van jelenleg, és úgy gondolják, ha a politikai elit egyes pártjai, elsősorban a mindenkori kormánypártok áldozatvállalást kérnek a lakosságtól, nem egyszer megszorító vagy takarékossági intézkedéseket léptetnek életbe, akkor minimálisan elvárható erkölcsi alapon a politikai elittől, hogy amikor a gépjármű beszerzéseikre sort kerítenek, akkor mértékletességet tanúsítsanak. A jobbikos javaslatot a fideszes honatyák leszavazták. (Így szórja a kormány a pénzt.) 

Kapcsolódó cikkek: 
   Még több luxus a kormánytisztviselőknek 
   Hazudnak és szórják a pénzt Orbánék 

15.677 - Dörner György és Gregor Bernadett először az Újszínház színpadán


Dörner György és Gregor Bernadett először az Újszínház színpadán 

Ma (szeptember 28-án, pénteken) lép először saját színpadára Dörner György, az Újszínház februárban kinevezett igazgatója. 

A Paulay Ede utcai társulat premierjén Pozsgai Zsolt Giorgio Pianosa álnéven írt "olasz" színdarabját, a Mert a mamának így jó! című vígjátékot mutatja be. 

A feltűnően politikamentes darab kifejezetten a nevettetésre összpontosít: egy hagyományos olasz nagycsalád különös titkai lepleződnek le a két felvonás során. 

A fő- és címszerepet Bánsági Ildikó játssza - a különböző dramaturgiai fordulatokból adódóan az ő partnere Dörner György a férfi főszereplő. 

Ugyancsak most debütál az Újszínházban Gregor Bernadett és két frissen végzett saját nevelésű fiatal, Georgiu Hermina Kleopátra és Varga Ádám. 

További szereplők: Tóth Auguszta, Nagy Zoltán, Lux Ádám, Vass György és Gebhardt Patrik.
A vígjátékot maga a szerző, Pozsgai Zsolt rendezte. 


2012. szeptember 29., szombat

15.676 - Sajtótájékoztató a József Attila Színházban - Frigyesy Ágnes felvételeivel [15 Attachments]


Évadnyitás a József Attila Színházban               
Kapcsolatépítés a határon túli magyar színházakkal


Nemcsák Károly igazgató a pénteki évadnyitó sajtótájékoztatón elmondta: minden hónapban egy teátrum mutatkozik be az évad első felében a József Attila Színházban, és terveik szerint az egész szezonban folytatják a programot.
Répás Zsuzsanna nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár hangsúlyozta: azzal, hogy a József Attila Színház a saját műsorfolyamába építve mutatja be a vendégjátékokat, természetessé, mindennapivá teszi a határon túli színházak jelenlétét Budapesten.
Nemcsák Károly igazgató a pénteki évadnyitó sajtótájékoztatón elmondta: minden hónapban egy teátrum mutatkozik be az évad első felében a József Attila Színházban, és terveik szerint az egész szezonban folytatják a programot. Kiemelte: nem fesztiválon láthatóak a határon túli előadások, hanem az évad során folyamatosan. Emellett a színházak nemcsak egy, hanem több előadással, köztük gyerekdarabokkal is jelen lesznek.
Répás Zsuzsanna nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár, az esemény védnöke örömét fejezte ki, hogy a teátrum felvállalta a határon túli színházakkal a kapcsolat kiépítését, bevonásukat a budapesti kulturális életbe. Szerinte azzal, hogy a József Attila Színház saját műsorfolyamába építve mutatja be ezeket a vendégjátékokat, természetessé, mindennapivá teszi a határon túli színházak jelenlétét Budapesten.
Kiemelte: fontosak azok a szakmai kapcsolatok is, amelyek a határon túli színházakkal a program során kialakulhatnak, a folyamatos tapasztalatcsere. Mint elhangzott, a József Attila Színház négy bemutatót tart az évadban: Hunyady Sándor Feketeszárú cseresznye című művét – az előző évad előbemutatója után – október 6-án tűzik műsorra, Hubay-Ránki-Vas Egy szerelem három éjszakája című zenés darabjának premierjét pedig november 10-én tartják, a rendező Huszti Péter. December 8-án tűzik repertoárra Csiky Gergely A nagymama című művét Galambos Erzsi jutalomjátékaként, Nagy Viktor rendezésében, február 10-én pedig Arthur Miller Édes fiaim című darabját mutatják be, amelyet Kerényi Imre állít színpadra.
„Ebben a nehéz helyzetben gazdaságilag stabilizálni tudtuk színházunkat”  – mondta az igazgató.  Nemcsák Károly beszélt arról, hogy olyan előadásokat is tovább játszanak az új évadban, amelyek máshol születtek. A József Attila Színház közönsége is láthatja A magányos cédrus című, Kővári Katalin által rendezett előadást, a Szabadtér Színház A rózsák háborúja című produkcióját is befogadta a színház, továbbá Miklós Tibor rendezésében a nyár után újra műsorra tűzik A hírnév ára című musicalt.
Az igazgató kiemelte, hogy a gyerek és az ifjúsági korosztály számára összeállítottak bérletet, ezzel biztosítani szeretnék a következő generáció színházba járó közönségét.
Parászka Miklós, a Csíki Játékszín igazgatója elmondta: színháza évi nyolc bemutatóval 35-40 ezer nézőt fogad, 160 előadást teljesít. Mint kifejtette, az intenzíven dolgozó színtársulat számára fontos, hogy bemutatkozhasson Budapesten, ezzel bekapcsolódva a magyar színházi életbe. A közönség két előadásukat láthatja októberben: Martin McDonagh Vaknyugat, illetve Örkény István Tóték című művét.
Czajlik József, a Kassai Thália Színház igazgatója arról szólt, hogy új társulat formálása zajlik Kassán, tájoló, folyamatosan utazó színházként működnek negyvenfős társulattal. Budapesten ezúttal Bengt Ahlfors Színházkomédia és a Böszörményi Gyula műve alapján készült Gergő és az álomfogó című gyerekelőadást mutatják be novemberben.
Gyarmati Kata, az Újvidéki Színház művészeti titkára elmondta: évente négy bemutatót tartanak, tematikus évadokat hoznak létre. Színháza innovatív repertoár-politikát folytat, klasszikusok újraértelmezésével is foglalkoznak. Budapesti vendégjátékukon decemberben Bergman Fanny és Alexander című műve, valamint az Óz, a nagy varázsló című gyerekdarab látható.
Vidnyánszky Attila, a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház művészeti vezetője elmondta: a jövőre húszéves beregszászi színház évente 130-160 előadást játszik. Hozzátette: nem készítenek sok új előadást, de évekig műsoron tartják produkcióikat, mintegy 15 előadással szólítják meg közönségüket folyamatosan. Szólt arról, hogy bemutatóik többsége közös produkcióban készül, és a társulat sokat utazik külföldre, ám a budapesti bemutatkozás mindig kiemelkedő jelentőségű számukra. A pénteki Dekameron mellett Vörösmarty Mihály Tekéntetes úr című darabját játsszák szombaton a József Attila Színházban.

Forrás: MTI
                                                                                                       Frigyesy Ágnes felvételeivel


15.675 - Az élet védelmében > Parlament, Felsőházi terem > 2012. október 18. 9:00

From: polgari_hirszemle@yahoogroups.com
Sent: Saturday, September 29, 2012 7:46 AM
To: Kutasi József Antal
Subject: KÉSZ Meghívó

15.674 - Dr. GAUDI NAGY TAMÁS BESZÉDE AZ ANTIKOMMUNISTA VONULÁSOS TÜNTETÉSEN

From: HUNGÁRIA TELEVÍZIÓ
Sent: Saturday, September 29, 2012 1:35 PM
To: Kutasi József Antal
Subject: gaudi beszéd

 

HUNGÁRIA TÁVIRATI IRODA - HTI

 

HAZUDIK AZ ORBÁN, TAKARODJON A KORMÁNY!

 

Dr. GAUDI NAGY TAMÁS BESZÉDE AZ ANTIKOMMUNISTA VONULÁSOS TÜNTETÉSEN

Budapest, 2012. szeptember 29.

Almási Lajos filmje

--
Kőszegi M. László
+36703954644

www.hungariatv.hu

 

 

 

 

2012. szeptember 27., csütörtök

15.673 - Kalmár László – Kroko tanár úr: Szervezzetek meg egy tüntetést a bíróság elé.

Feladó: Kalmár László György
Dátum: 2012. szeptember 27. 20:33
Tárgy:  Bíróság: erkölcsös és hasznos volt a Horthy-szobor leöntése // Fw: Hungary March 1944
Címzett: Kutasi József Antal

Szervezzetek meg egy tüntetést a bíróság elé. Szívesen vállalok egy leleplező történelmi előadást arról, hogy Dániel ősei hogyan könyörögtek Horthynak térden állva azért, hogy lépjen be a háborúba az ő védelmükben (hogy Hitler ne foglalja el az országunkat és ne vigye el őket azonnal), illetve arról, hogy Izrael állam később elnökei – Yitzak Shamir és Golda Meir – hogy támogatták és ajnározták Hitlert annak idején.
 
Kalmár László – Kroko tanár úr

15.672 - KANADAI MAGYAR HÍRLAP > Politikusaink továbbra sem segítenek a beteg és ápolásra szoruló honfitársainknak .....

From: hungaria-press-2012
Sent: Thursday, September 27, 2012 10:38 PM
To: Kutasi József Antal

Subject: A tébolydát bezárták (Kanadai Magyar Hírlap)

 

Az elmegyógyintézet működtetését nem

tartották nyereséges vállalkozásnak 2007-ben

A TÉBOLYDÁT BEZÁRTÁK

Politikusaink továbbra sem segítenek a beteg

és ápolásra szoruló honfitársainknak -

inkább a halálbüntetés újbóli bevezetését fontolgatják
 

A kanadai újság cikkét a linkre kattintva olvashatja:
http://kanadaihirlap.com/2012/09/27/a-tebolydat-bezartak/
 

KANADAI MAGYAR HÍRLAP
Főszerkesztő: Christopher Adam
Canada, Ottawa

15.671 - Áder figyelmébe: ...aki a hazát s a népet szolgálja!

From: Kőszegi M. László
Sent: Thursday, September 27, 2012 12:27 AM
To: Kutasi József Antal
Subject: Re: ...aki a hazát s a népet szolgálja!


HUNGÁRIA TÁVIRATI IRODA - HTI

2012. szeptember 26. 20:10

 

Áder figyelmébe:

 

AZ ARGENTÍN ELNÖKASSZONY KIOSZTOTTA AZ IMF - ET

Az argentin elnök indulatosan visszautasította kedden a Nemzetközi Valutaalap kritikáját, amely szerint kormánya megbízhatatlan adatokat szolgáltat az ország gazdaságáról. Cristina Fernández egyben rámutatott, hogy az IMF hibás a világgazdasági válságért.


Cristina Fernández

Christine Lagarde, az IMF vezérigazgatója előző nap így fenyegetőzött: "utoljára figyelmezteti" az argentin kormányt, hogy december 17-ig közölje a valódi inflációs és növekedési adatokat, különben szankciókra számíthat. Az argentin statisztikai hivatal szerint az elmúlt 29 hónapban havi egy százaléknál kisebb volt a pénzromlás, a fogyasztók szerint viszont ennek legalább a kétszerese.

"Ez az utolsó sárga lap nekik. Remélem, el tudjuk kerülni, hogy piros lapot kelljen bemutatni, de ha nem igazodnak a szabályokhoz, nem a valódi adatokat közlik, akkor (azt kell mondanom, hogy) minden játékos egyenlő, nem számít, milyen jól futballoznak" - jelentette ki Lagarde.

Cristina Fernández az ENSZ Közgyűlése ülésszakán felszólalva kigúnyolta a kormányának szóló figyelmeztetést: "hazám nem labdarúgóklub, hanem szuverén ország, amely önállóan hozza döntéseit, és nem hajlik meg semmilyen nyomás alatt, nem beszélve a fenyegetésekről. A 30-as évek óta nem volt ilyen súlyos gazdasági és politikai világválság" – mondta. Hozzátette, hogy nem tűr el kritikát egy olyan szervezettől, amely "bűnrészes volt Argentína egy évtizeddel ezelőtti gazdasági összeomlásában, és szerepe volt az Európát valamint az Egyesült Államokat jelenleg sújtó bajok kialakulásában is".

(MTI nyomán)

 

15.670 - 1200 FŐS SZABADTÉRI NÉZŐTÉR A HUNYADI PREMIERJÉN!

From: Rózsa Szigeti
Sent: Thursday, September 27, 2012 8:13 PM
To: Kutasi József Antal
Subject: 1200 FŐS SZABADTÉRI NÉZŐTÉR A HUNYADI PREMIERJÉN!

 

EZERKÉTSZÁZ FŐS
SZABADTÉRI NÉZŐTÉR
A  HUNYADI PREMIERJÉN!

 

HOMLOKZATI ÓRIÁSKIVETÍTŐ ÉS FERGETEGES UTCAI PARÁDÉ AZ
OPERAHÁZ SZOMBATI SZEZONNYITÓ BEMUTATÓJÁN.


A dalszínház sosemvolt pompás szabadtéri felütéssel, fúvószenekarral kísért fiákeres felvonulással, valamint minikoncerttel kezdődik a
                               
szeptember 29.-ei évadnyitó premier, 
                       ERKEL FERENC HUNYADI LÁSZLÓ C. OPERÁJÁT

nemcsak bent, hanem kint, az utcán is ezrek nézhetik végig szombat este.
Az Andrássy utat 1200 szék elhelyezésével szabadtéri nézőtérré alakítják át,
ahol az érdeklődők ingyen, óriáskivetítőkön követhetik figyelemmel a nemzeti operát, amelynek dallamai évtizedeken keresztül vezették

az operatársulatának operaénekesei és balettművészei fiakerkonvojban utaznak utaznak Hunyadi László bemutatójára.
A művészek egytől egyig az évad előadásainak szereplői lesznek, akik jelmezben ülnek majd a fiákerekben, a szezon operaházi előadásait szimbolizálva.
Az Ybl-palotával szemben az Operaház szakmai partnere, a zeneakadémia gyakorló középiskolája, a
                          
Bartók Konzervatórium fúvósai
a Hunyadi-indulót játsszák, Erkel muzsikájára hangolva az utcai közönséget, a főbejáratnál pedig az
                             
OPERAHÁZI BORLOVAGOK
várják a Hunyadiak idejéből származó dallamokkal a tíz fiákert:
                                     
HÉT HÍRES OPERÁT
                                                      és
                               HÁROM LEGENDÁS BALETT

                                                szereplőit.
A párok érkezése és a minikoncert önmagában is esemény lesz, egyfajta
                                  
PREMIERVÁRÓ PROGRAM,
      AMELY A SZABADTÉRI KÖZVETÍTÉS KÖZÖNSÉGÉNEK SZÓL!

Az óriáskivetítő előtti széksorokon a helyfoglalás érkezési sorrendben történik.
                                
HUNYADI LÁSZLÓ
                                         opera három felvonásban.

                                  Zeneszerző:     Erkel Ferenc
                                  Szövegíró:        Egressy Béni
                                  Rendező:          Szűcs Gábor
                                  Díszlettervező: Libor Katalin
                                  Jelmeztervező: Kárpáti Enikő
                                  Koreográfus:    Kováts Gergely Csanád
                     
                                       Karmester: Héja Domonkos

                                                          Szereplők:
                                     
V. László:               Pataky P. Dániel
                                      Cillei Ulrik:            Szvétek László
                                      Szilágyi Erzsébet: Rálik Szilvia
                                      Hunyadi László:   Fekete Attila
                                      Hunyadi Mátyás:  Schök Atala
                                      Gara nádor :          Kálmándi Mihály
                                      Gara Mária:           Miklósa Erika
                                      Szilágyi Mihály:     Ambrus Ákos
                                      Rozgonyi:                Hábetler András

            
Az összes többi az égieken múlik!
                                    
                                          Mindenkinek jó szórakozást kívánok:
                                az Opera épületében és szabadtéri színpadán,
                                                   a TV.1 képernyője előtt
                                     és a Bartók Rádió közvetítését hallgatva!!!
                                                                 Szeretettel:Rózsa

15.669 - Külön védendő célcsoportként jelennek meg a gyermekek


Feladó: Magyarország Kormánya
Dátum: 2012. szeptember 26. 19:28
Tárgy: Magyarország Kormányának Hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



Magyarország Kormányának Hírlevele 2012-09-26

A parlament napirendjén az új Polgári Törvénykönyv

Az új polgári törvénykönyv (Ptk.) az első, demokratikus körülmények között megalkotott magánjogi kódex lesz Magyarországon, amely 2014. január 1-jén hatályba is lép - hívta fel a figyelmet a törvényjavaslat szerdán megkezdődött parlamenti vitájának elején az igazságügyért felelős államtitkár, aki szerint a közel 1600 paragrafusból álló előterjesztés méltón zárja le a jogrendszer megújításának 2010-ben megkezdett folyamatát.

Külön védendő célcsoportként jelennek meg a gyermekek

A gyermekbarát igazságszolgáltatás program keretében két újabb rendőrségi meghallgatószoba kapott tanúsítványt szerdán a közigazgatási és igazságügy mini

sztertől; az egyiket Nagykanizsán, a másikat Tatabányán alakították ki.

Martonyi János a demokrácia erősítésének jelentőségéről beszélt New Yorkban

Martonyi János külügyminiszter 2012. szeptember 25-én New Yorkban felszólalt a Demokráciák Közösségének (Community of Democracies, CoD) ülésén. Mint azt Martonyi János elmondta az ENSZ Közgyűlés magas szintű ülésének margóján megrendezett eseményen, a 2000-ben alakult szervezet mára „felnőtt”, és megvan a lehetősége arra, hogy a 21. században a nemzetközi színtér egyik meghatározó szereplőjévé váljon.

A nap képe

A nyelvek európai napjának az Országos Idegennyelvű Könyvtárban rendezett ünnepségét Hammerstein Judit kultúráért felelős helyettes államtitkár nyitotta meg. (fotó: Botár Gergely)