Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. április 13., kedd

5.470 - Rajkai Zsolt: A valóság: még az sem igaz, hogy az MSZP bukott volna, nem bukott!

A választási eredmények olvasó szemmel

Egy hír a választások kapcsán, ahogy azt a fősodratú média közölné...! Megtörtént a választás! A két nagy párt rivalizálása jegyében az MSZP az előkelő második helyet szerezte meg, míg a rivális Fidesz a szégyenletes utolsó előtti helyre szorult.

A valóság: még az sem igaz, hogy az MSZP bukott volna, nem bukott. Bukni csak a győzelmi esélyekkel induló versenyzőnek lehet. Nos ez nem mondható el az MSZP-ről. Az ország oda sorolta a második helyre. Döbbenet! Még mindig van az országban olyan ember - szándékosan nem mondom hogy magyar - aki ezeknek bizalmat szavaz.

Az igazi győztes a Jobbik, mert szinte a semmiből tört elő. Méghozzá igen komoly ellenszélben! Minden oldalról! Még az sem mondható el, hogy rendkívüli tehetségtől duzzadó politikusai lennének. Sokszor ügyetlenül, nem kellő rafinériával tálalták csiszolatlan programjukat. Régi igazság: a választók nem a programra szavaznak, hanem arra, amit várnak a jelölttől. Nos a kemény nemzeti oldal igen is radikális változást akar. Ezért szavaztak a Jobbikra! Azt hiszem ezt a FIDESZ győzelme is igazolja... A Jobbik talán ott rontotta el, hogy bejelentette: kormányzati szerepre készül. A Fidesszel koalícióban? Jobbikos barátaim! Emlékezzetek, mi is történt a Torgyán vezette Kisgazdapárttal! Pestiesen szólva: Fasorba sincs!

A Fidesz nagy gondban van. Azt hiszem segített volna rajtuk egy Jobbikos koalíció - ha tényleg radikális változásokat akarnak bevezetni. A Fidesz túlságosan "kulturált" ehhez.. Jaj Istenem mit szól majd az IMF! Mit szól a Világbank? Ő nem mondhatja azt: na és!

Az MDF a sorsára jutott! Szégyenletes galádság amit a Dávid-Herényi duó csinált a rendszerváltás pártjából. Hiába! A politikában sem ismeretlen a prostitúció. A Bokros egy bődületes baromság volt, a csomagjával együtt.

Nos az LMP! SZADESZ bűzt érzek. Még eddig nem csapott be a politikai szimatom. Ha megnézzük a háttér országot. Csak annyit: a listavezető Szakasits Árpád unoka. A módszere ugyanaz, mint az SZDSZ-nek volt. Jelleméből fakad. Hátulról lappantyú módon beoson, igaz most csak egy kicsit, aztán egyre nagyobb erővel hallatja a hangját. Igazi "lám megmondtam" politikát fog folytatni. Csendben, kulturáltan, de óriási média támogatással! A FIDESZ dolga lenne a médiát jobb belátásra bírni.
A várakozás nagy! Nagyon nagy! Ne csalódjunk!

A Magyarok Szövetségére óriási feladat hárul. Egyben, és nemzeti oldalon tartani a magyarságot. Ha nyertes (Győző) nem tud nagyon jót tenni az embereknek, fennáll egy erős balratolódás veszélye. Az éhség nagy úr! És a proletár enni és talán dolgozni is akar.

Az MSZP megteremtette a maga proletariátusát!

Rajkai Zsolt