Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. április 24., szombat

5.619 - Május 1. a Pilisben > Találkozunk de. 10 órakor a dobogókői parkolóban

Von: Reinerné Jaksi Anna
Gesendet: csütörtök, 2010. április 22. 20:19
An: Kutasi József
Betreff: Május 1. a Pilisben

Május 1. a Pilisben

Kedves Barátaink! 

A pilisszántói Kereszteskővel kapcsolatos kutatások során vált egyértelművé számunkra, hogy a Szőke-forrás völgyének felső szakaszán lévő Király-kút milyen fontos helyen van a Pilis szakrális pontjainak sorában. /A Pilisen fekvő kereszt egyik választópontja, a szellemi tiszta víz szimbolikus és valóságos helye./ Ez a forrás évekig méltatlanul elhanyagolt állapotban volt. Tavaly, az ősz elején egy kis csapattal rendbe tettük a kutat, nagy munkával ismét szabad utat kapott a forrásvíz. De szükségessé vált a forrás tavaszi gondozása, az őszi avar és hordalék eltávolítása, valamint a forrást jelző tábla kihelyezése. Ez ügyben kérem segítségét mindazoknak, akik szívén viselik a Pilis szakrális helyeinek sorsát! 

Az alábbi napon tervezzük a forrás ismételt kitisztítását, a tábla kihelyezését egy csendes szertartás keretében, mécsesek fénye mellett, megadva a helynek a méltó tiszteletet. A helyszínen beszélünk majd a hely fontosságáról, történetéről, szellemi jelentőségéről. 
Tartsatok velünk! 

A dátum: 2010 MÁJUS 1. szombat

Találkozunk de. 10 órakor a dobogókői parkolóban, onnan egy órás út visz a forráshoz, a visszaérkezést Dobogókőre du. 5 órára tervezzük. 

A forrás rendbetételéhez ajánlatos munkakesztyűt, kis kerti szerszámokat és kis vödröket is hoznia annak, aki ezt meg tudja tenni. A program minden időjárási körülmények között él! 

További információt Aradi Lajostól és Váry Istvántól kaphattok. 

aradilajos@gmail.com - vary.istvan@upcmail.hu