Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. április 26., hétfő

5.631 - VAN ISTEN! ! Mert végre ennyi hosszú évek szenvedése után csoda történt, hogy " Mától Magyarországon a magyar emberek érdeke az első"

From: Dr Alex Sandor Kolozsy C.D.V.A <askolozsy@kolozsy.com.au>

Date: 2010. április 26.
Subject: Kutasi József

Kedves Frigyesy Ágnes Újságíró Nő, kedves Magyar testvérek!
 
Kedves Ágnes!
 
Köszönöm az ez alkalomban hozzám is elküldött közleményed, és örömmel veszem tudomásul, hogy a népünk otthoni baloldaliak, Kommunisták által okozott hosszú éveken át való szenvedése ez úttal végetért,!
 
 És végre elérkezett már az idő, hogy megértem azt az a várva várt  időt, amikor otthon egy államfő, kijelentette azt, hogy a "
 "Mától Magyarországon a magyar emberek érdeke az első"
Isten adja úgy legyen!!!!!!!!!!!
 
Köszöntelek kedves Ágnes, és minden jóindulatú Magyar testvért ezen a listán. És Isten áldja meg népünket, a Kárpátmedencében.!!!!!!!! Űdv: Sándor.
 
Dr. Kolozsy Sándor.C.D.V.A.
Szobrászművész.
 
Szabadságharcos-1956.
 
Erdélyi Világszővetség egyik Társ, SDydneyi Csoport elnöke. 1981-2005.
néhai. Dr. Wass Albert, ugyancsak az EVSZ-egyik Társelnök személyes ismeretségű hosszú évtizedes Nemzetközi munkatársa, a határokon túli, erdélyi rumuniai magyarság érdekében!
Sydney-Blacktown.
Ausztrália.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Magyar! Legyen hited! S Újból lészen országod! Tőrtrénelmi Nagy, Magyarországod!
 A Szúmír-Szkittya-Hún-Avar-Ős-Magyar Árpád apánk őseink főldjén a Kárpátmedencében!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
----- Original Message -----
Sent: Monday, April 26, 2010 5:12 PM
Subject: "Mától Magyarországon a magyar emberek érdeke az első"

 Kedves Barátaim, Címzettek,
a tegnapi nagysikerű győzelem után leendő miniszterelnökünk
legfontosabb mondata számomra a következő:  
"Mától Magyarországon a magyar emberek érdeke az első"
Gratulálok Orbán Viktornak az előtte (előttünk) álló rendkívüli feladathoz,
s mi pedig ne feledjük: a nagy horderejű változásokhoz mi is kellünk!
Örömmel: Frigyesy Ágnes
________________________ 
 
Forradalom történt a szavazófülkékben
2010. április 25.

„A mai napon a magyarok bebizonyították, hogy van értelme a demokráciának”, mert „demokratikus keretek között olyan nagy horderejű változást tudunk véghezvinni, amelyet régen csak a forradalmak tudtak” - hangsúlyozta Orbán Viktor vasárnap este a Vörösmarty téren. Miként fogalmazott, "ma forradalom történt a szavazófülkékben".


„Örömmel jelentem, hogy a mai, oxigénpalack nélküli csúcstámadás sikerült”, a Fidesz és a KDNP a mandátumok 68 százalékát szerezte meg - kezdte beszédét a pártszövetség miniszterelnök-jelöltje, aki elsőként köszönetet mondott mindenkinek, amiért Magyarország ma megerősítette demokrácia melletti elkötelezettségét, helyét Európában és az Európai Unióban. Hozzátette, különösen azoknak fejezi ki köszönetét, akik nyolc éven keresztül kitartottak a Fidesz, a KDNP és a polgári körök mozgalma mellett. Mint fogalmazott, a csúcsra Magyarország ért fel, minden polgárával, de a nyolc éve kitartók mentek elől.

A mai napon egy olyan európai ország állított fel új csúcsot, amely az utóbbi években csak „lesajnáló véleményeket kaphatott, negatív hírek szóltak róla a világban” - húzta alá Orbán Viktor, megjegyezve az új csúcs „magyar világsiker”. Véleménye szerint, Magyarországon nem egyszerűen arról van szó, hogy lezajlott a hatodik szabad választás, hanem forradalom történt a szavazófülkékben. A magyarok bebizonyították, hogy van értelme a demokráciának, mert demokratikus keretek között olyan nagy horderejű változást tudunk véghezvinni, amelyet régen csak a forradalmak tudtak.

Véleménye szerint, húsz év tanulsága, a rendszerváltás tanulsága teljesedett be, miszerint rendszert váltani nem lehet, csak megbuktatni, illetve megdönteni, és újat alapítani helyette. „A magyar emberek a mai napon megbuktatták a hatalommal visszaélő oligarchák rendszerét”, és helyette megalapítottak egy újat, a nemzeti együttműködés rendszerét” - mondta.

Két hete elkezdtünk egy mondatot, és ma „felkiáltójelet tettünk a végére” - folytatta beszédében Orbán Viktor, hozzátéve „mától Magyarország politikai és gazdasági rendszerét, nemzeti együttműködés rendszerének hívják”, amellyel közösen újra fogják építeni és erőssé fogják tenni az országot. Ebben a "rendszerben egymást fogjuk segíteni, egymást fogjuk bíztatni, hogy merjünk nagy célokat kitűzni és azokért közösen dolgozni” - hangsúlyozta.


 
A Fidesz elnöke aláhúzta, mától a magyar emberek érdeke az első, mindennek a nemzeti együttműködés lesz a mércéje. A nemzeti együttműködés rendszere mindenki számára lehetőség és mindenki felé elvárás, amelynek teljes jogú részesei a határon túli magyarok is.
 
Orbán Viktor felhívta a figyelmet arra is, hogy a nemzeti együttműködés rendszere majd új szabályok szerint fog működni. A kormány irányításával az állam feladata lesz a szabályok jogszabályba öntése, betartása és betartatása. A magánérdekeket szolgáló politika napjai „leáldoztak” - mondta. Hozzáfűzte, nem fogják hagyni, hogy még egyszer visszatérjen.

Az Fidesz elnöke által említett új rendszer további jellemzője az is, hogy a „győztesnek nem igaza van, hanem feladata”. Kifejtette feladatuk abban áll, hogy a győzelem lendületével folytassák a megkezdett együttműködést, a romok eltakarítását, a felelősség megállapítását, valamint az újjáépítést.

„Szerényen és alázattal azt üzenjük Magyarország polgárainak, hogy megértettük és diadalra vittük a magyarok történelmi álmát”, „győzedelmeskedjék a te akaratod” - zárta beszédét Orbán Viktor.

Forrás: orbanviktor.hu